Να ξεκαθαριστεί το ζήτημα των αναδρομικών ασφαλιστικών εισφορών των μηχανικών

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγ...Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναφορικά με το ζήτημα των αναδρομικών ασφαλιστικών εισφορών που καλούνται να πληρώσουν οι μηχανικοί στον ΕΦΚΑ, για το πρώτο εξάμηνο του 2013, παρόλο που έχουν καταργηθεί με εγκύκλιο του αρμόδιου Υφυπουργού Εργασίας, κ. Πετρόπουλου.
Όπως επισημαίνει στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας, "ο ΕΦΚΑ δηλώνει αναρμόδιος να επιλύσει το ζήτημα της κατάργησης των αναδρομικών ασφαλιστικών εισφορών των μηχανικών, για το πρώτο εξάμηνο του 2013, διότι δεν έχει λάβει σχετική ενημέρωση από το υπουργείο.
Ως εκ τούτου, οι μηχανικοί, από τον Απρίλιο και μέχρι σήμερα που συνεχίζουν να λαμβάνουν ειδοποιητήρια πληρωμής, έχουν μετατραπεί σε έρμαια του συστήματος, εξαιτίας της μη εφαρμογής της νομοθεσίας".
Τέλος, ο Χρήστος Μπουκώρος τονίζει ότι "είναι επιτακτική ανάγκη, η Υπουργός Εργασίας να ξεκαθαρίσει άμεσα την κατάσταση, διότι οι μηχανικοί, με το φόβο της απένταξης από το καθεστώς των διακανονισμών, στο οποίο έχουν υπαχθεί για την οικονομική διευθέτηση των ασφαλιστικών τους εισφορών και επειδή θέλουν να διατηρήσουν την ασφαλιστική τους ενημερότητα και κατ'επέκταση την επαγγελματική τους βιωσιμότητα, εξαναγκάζονται στην αποπληρωμή των αναδρομικών εισφορών του α΄εξαμήνου του 2013" καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.


Related

ΒΟΥΛΗ 7206602788481530446

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item