Δέκα υπαλλήλους της ΔΕΥΑΜΒ και έναν πρώην αντιδήμαρχο μήνυσε η ΕΡΓΗΛ

Δέκα υπαλλήλους της ΔΕΥΑΜΒ και τον πρώην αντιδήμαρχο Ηλία Ξηρακιά μηνύει η ΕΡΓΗΛ. Το Κατηγορητήριο αφορά ψευδή βεβαίωση απλής και κατ’ ε...


Δέκα υπαλλήλους της ΔΕΥΑΜΒ και τον πρώην αντιδήμαρχο Ηλία Ξηρακιά μηνύει η ΕΡΓΗΛ. Το Κατηγορητήριο αφορά ψευδή βεβαίωση απλής και κατ’ εξακολούθηση από κοινού και κατά μόνας, ηθικής αυτουργία και άμεση συνέργεια, απάτη και ψευδορκία απλή και κατ’ εξακολούθηση. Τα πρόσωπα που μηνύονται την περίοδο 2021-2014 είχαν συμβάλλει ώστε να αποκαλυφθεί ότι η εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο της ύδρευσης, είχε εκτελέσει το έργο με  πολλές ελλείψεις. Το θέμα ανέδειξε σήμερα η εφημερίδα Θεσσαλία.

Στις μηνύσεις γίνεται αναφορά σε όλα όσα αφορούσαν την παραλαβή, τις επιτροπές που όρισαν τις ποσοτικές διαφορές μεταξύ του πραγματικού και του αποπληρωθέντος έργου, την πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ κλπ. Δεν είναι ωστόσο κατηγορούμενοι οι πραγματογνώμονες του ΤΕΕ όπως και τα στελέχη της ΕΒΕΤΑΜ που πιστοποίησαν τις ποσότητες του πραγματικού έργου της ΕΡΓΗΛ.

Η μήνυση κατατέθηκε μετά τη τελευταία απόφαση του Αρείου Πάγου ότι το έργο είχε αυτοδίκαια παραληφθεί, με την πάροδο δύο μηνών από την εκτέλεσή του και μηνύονται όσοι συνέπραξαν στην πραγματική παραλαβή.
Η συγκεκριμένη τεχνική εταιρεία, που είχε αναλάβει το 2005 να εκτελέσει το έργο επέκτασης του δικτύου ύδρευσης Μείζονος Βόλου, το παρέδωσε με σοβαρότατες ελλείψεις. Η Επιτροπή Παραλαβής που είχε συστήσει η Δημοτική Επιχείρηση του Βόλου, η ΔΕΥΑΜΒ, (το 2013) κάλεσε την τεχνική εταιρεία να διορθώσει τις μετρήσεις που είχε υποβάλει και να μειώσει τις χρεώσεις της στο μέτρο των εργασιών που είχε πράγματι εκτελέσει. Η τεχνική εταιρεία δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση αυτή και προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας την πληρωμή έργου που δεν είχε εκτελέσει.

Related

ΒΟΛΟΣ 8755681985796448715

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item