ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρέχω αλλά δεν χάνω βάρος! Τι κάνω λάθος;

stergiou
fotou
728x110 3

Τρέξιμο – Λάθος Νο1: Η προπόνηση είναι η ίδια
Το σώμα μας είναι ένα μηχάνημα, σχεδιασμένο να αποδίδει,  σε όποιες συνθήκες το οδηγούμε εμείς. Αυτό σημαίνει ότι αν κάνουμε το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά, η διαδικασία γίνεται πιο εύκολη. Αυτό ισχύει και για τις καύσεις. Όσο πιο εύκολη  γίνεται η προπόνηση μας τόσο σταθεροποιείται και  ο μεταβολισμό μας. Γι αυτό, όσο παραμένουμε στο ίδιο επίπεδο (αυτό που ως αρχάριοι μας φαινόταν δύσκολο) τόσο λιγότερες θα είναι και οι θερμίδες που θα χάνουμε.
Μια  σταθερή κατάσταση αερόβιας άσκησης,  που δεν φτάνει κοντά στη μέγιστη προσπάθεια μας, βοηθάει στην απώλεια βάρους, ωστόσο αυτό συμβαίνει όσο είμαστε στο αρχικό στάδιο (αρχάριοι).
Μέσα σε μια εβδομάδα, ο μεταβολισμός μας είναι ικανός να προσαρμόζεται στις όποιες συνθήκες, οπότε χρειάζεται να εργαστούμε ακόμα πιο σκληρά προκειμένου να συνεχίσουμε καίμε λίπος.
Είναι ο λόγος που εκτός της αερόβιας άσκησης, είναι ωφέλιμα τα βάρη.  Όταν προσθέτουμε βάρη στην προπόνηση μας, προκαλούμε επίσης ένα «βάρος» στην μηχανή μας – κάνουμε έχτρα καύσεις, άρα καίμε περισσότερο.
Με τρέξιμο 30 λεπτών σε χαμηλή ένταση, μπορούμε να κάψουμε 200 θερμίδες (κατά προσέγγιση), ή μπορούμε να φάμε  200 λιγότερες θερμίδες ανά ημέρα. Είναι το ίδιο πράγμα. Με προπόνηση με βάρη (ή με κάποιο σπριντ ενδιάμεσα- έκρηξη), μπορούμε να μη χάσουμε την πρόσληψη θερμίδων από την διατροφή μας και  αντίστοιχα να έχουμε μια υγιή απώλεια θερμίδων μέσα από την γυμναστική μας .
Τρέξιμο Λάθος Νο 2:  Έχουμε αυξήσει τον χρόνο της προπόνηση, αλλά όχι την ένταση
Συνηθίζεται να αυξάνουμε τον χρόνο της προπόνησης μας – του τρεξίματος (πχ από 30λεπτά σε μια ώρα), αντί να διατηρήσουμε τον χρόνο, αυξάνοντας την ένταση.
error: Content is protected !!