Κατηγορώ των “6” στη δημοτική αρχή Βόλου

milonas 728x120
Συνηθισμένοι πια από την μόνιμη τακτική της δημοτικής αρχής, στην λογική του «πολεμικού αιφνιδιασμού» είδαμε για πολλοστή φορά , να μας αποστέλλονται θέματα και εισηγήσεις την τελευταία στιγμή για την 34η συνεδρίαση του ΔΣ  μόλις 20 ώρες πριν, με την επείγουσα διαδικασία. Η  κίνηση αυτή προφανώς δείχνει την επείγουσα αγωνία της δημοτικής αρχής να απαλλαγεί από την μόνη ουσιαστική αντιπολίτευση στην άκρως αυταρχική,  αντιδημοκρατική  και φυσικά προβληματική διοίκηση του δήμου.
Τα ουσιαστικά θέματα που μάλλον επείγουν την δημοτική αρχή, προφανώς είναι η φίμωση της αντιπολίτευσης και αυτό δεν μας εκπλήσσει καθόλου, μια και η πρόχειρη και αυταρχική πρακτική διαχείριση των σοβαρών θεμάτων του Δήμου δεν αντέχει στην οποιαδήποτε κριτική.  Είναι φανερό εδώ και πολύ καιρό ότι η Δημοτική Αρχή έχει επιλέξει τους βρυχηθμούς  αντί του διαλόγου ,το χυδαίο λόγο  αντί του συνετού και εν τέλει  το διχασμό της πόλης αντί της σύγκλισης  .
Το επείγον των θεμάτων δεν είναι σε καμία περίπτωση τα δύο θέματα ΕΣΠΑ που λήγουν στο τέλος του έτους. Αυτά απλώς  είναι «ο θεωρητικός μπερντές», ένα πρόσχημα  στην  πρεμούρα της πλειοψηφίας , στην επιδίωξή της  να σιωπήσουν οι όποιες φωνές κριτικής και έκφρασης διαφορετικού και σε άλλη κατεύθυνση πολιτικού και αυτοδιοικητικού λόγου μέσα από  τα νομικά πρόσωπα του Δήμου. Στηριζόμενη βέβαια  στα κενά του Καλλικράτη  και σε ασθενείς νομικά γνωμοδοτήσεις  μεταξύ των οποίων και φίλα προσκείμενων προς αυτή  συνδικαλιστικών οργάνων (ΚΕΔΕ ), δεν αναμένει  την γνωμοδότηση του επίσημου πολιτικού προϊστάμενου της τοπικής αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών. Ακόμη δε περισσότερο δεν λαμβάνει υπ’ όψη της αντίστοιχη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που εκφράζει τελείως διαφορετικά πράγματα και που βέβαια δεν αρέσουν σ’ αυτή. Αντιλαμβάνεται φυσικά  ότι όλα αυτά είναι πολύ πιθανό να  εκπέσουν στην αποκεντρωμένη διοίκηση, καθώς για άλλη μια φορά κινείται  παρορμητικά , «κουτοπόνηρα» και αντιδημοκρατικά.
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί όμως , στους ελάχιστους πλέον θιασώτες του,  η μοναδική   ίσως δραστηριότητα, εδώ και ένα έτος, της μονοπρόσωπης εταιρίας μείζονος αντιπολίτευσης του κυρίου Μ Πατσιαντά, που με περισσό πάθος προσπαθεί να εξαφανίσει ότι πιο ουσιαστική φωνή  αντιπολίτευσης έχει αρθρωθεί μέχρι  τώρα, σε μια τουλάχιστον ύποπτη συμπόρευση με τις επιδιώξεις της δημοτικής αρχής.  Ο αντικαλλικράτικός χρησιμοποιεί τον Καλλικράτη, για να παραμείνει προσκολλημένος στον μοναχικό του πολιτικό επίλογο.
Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι.
Ελένη Ανδρέου Μεικοπούλου 

Ιάσων Αποστολάκης

Κώστας Γαργάλας

Ματθαίος Δραμητινός

Φωτεινή Κοκκινάκη

Γιάννης Μολοχίδης

error: Content is protected !!