Γιάννης Αναστασίου: Σπανίως μετανιώνω για κάτι…

milonas 728x120

Ο Γιάννης Αναστασίου είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος 25 χρόνια, μέλος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας. Είναι ο επικεφαλής του βουλευτικού ψηφοδελτίου της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» στη Μαγνησία. Ήταν υποψήφιος στις εκλογές του 2012 βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία, ενώ σε αυτές του Ιανουαρίου του 2015 πλειοψήφησε εκλεγόμενος στην πρώτη θέση.
Είναι τεταρτοετής φοιτητής του ΕΑΠ στον Τμήμα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και απόφοιτος της Σχολής Δημοσιογραφίας Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας στο οποίο σπούδασε το 1991 παράλληλα με τις σπουδές του στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ της Αθήνας, τις οποίες δεν ολοκλήρωσε.
Από το 2000 και για μια δεκαετία υπήρξε ο ανταποκριτής του MEGA στη Μαγνησία. Σήμερα γράφει και αρθρογραφεί στην τελευταία σελίδα της “Θεσσαλίας της Δευτέρας” , παρουσιάζει την πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Ξεφυλλίζοντας» στο “e-thessalia.gr», την ραδιοφωνική εκπομπή  “Ουδέν Κρυπτόν” Ράδιο ΒΕΡΑ και παράλληλα συνεργάζεται με το τηλεοπτικό κανάλι της TRT, όπου παρουσιάζει ομότιτλη εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή.
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 εργάστηκε ως στέλεχος του «Αθήνα 2004» στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου ως Προϊστάμενος του Κέντρου Τύπου. Είναι ένας εκ των συγγραφέων της πρότασης της Πολιτιστικής Μεσογειάδας και της προετοιμασίας του πρώτου φακέλου διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων του Βόλου και της Λάρισας του 2013, οι οποίοι ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκαν. Είναι ο συντάκτης της πρότασης – μελέτης της «Επώνυμης Κρουαζιέρας» με τον τίτλο «Αργοναυτική Εκστρατεία» που εκπόνησε για λογαριασμό του ΟΛΒ το 2010.
Έχει εργαστεί ως Κοινοβουλευτικός Συντάκτης ως ο πρώτος ανταποκριτής Μέσων Ενημέρωσης της Περιφέρειας με έδρα το Κοινοβούλιο από το 1991-1995, ασκώντας παράλληλα με το κοινοβουλευτικό και πολιτικό ρεπορτάζ, μετέχοντας στο καθημερινό «μπρίφινκ» των πολιτικών συντακτών.
Από το 1995 που επέστρεψε στο Βόλο για την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων στην 111 ΠΜ, εργάστηκε σε τοπικά ΜΜΕ και επί πενταετία στην καθημερινή τότε εφημερίδα «ΠΡΩΤΗ».Έχει δουλέψει σε εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς, το ειδησεογραφικό portal του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ενώ έχει διδάξει επί τριετία πολιτικό ρεπορτάζ και δημοσιογραφία στα δημόσια ΙΕΚ και το ΙΕΚ του ΟΑΕΔ.
Από το 2002 μέχρι το καλοκαίρι του 2008 στην τηλεόραση του ASTRA είχε την ευθύνη ενημέρωσης του καναλιού, της παρουσίασης ενημερωτικών εκπομπών και του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.
Έχει εργασθεί ως σύμβουλος τύπου των Δημάρχων Βόλου και Αλμυρού και έχει
διατελέσει μέλος του Δ.Σ της ΕΛΕΠΑΠ παράρτημα Μαγνησίας.
Γεννήθηκε στο Βόλο τον Απρίλιο του 1970. Γνωρίζει αγγλικά και Η/Υ.
Είναι παντρεμένος με την Ασημίνα Σέγκλια Πολιτισμιολόγο, υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, ενώ την οικογένεια τους ολοκληρώνει ο 20χρονος Θοδωρής, τριτοετής φοιτητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Aν ήταν δυνατό να αλλάξω επαγγελματική πορεία θα επέλεγα…
Να διδάσκω… πολιτικές επιστήμες, δημοσιογραφία.
Βαριέμαι…
Τους ξερόλες, τους ημιμαθείς που κάνουν ότι ξέρουν, τους αγενείς, τους ψεύτικους και τους δήθεν.
“Γιατί” ρωτάω πάντα για…
Όταν πραγματικά θέλω να μάθω, όταν κάτι μ’ ενδιαφέρει…
Δε θα ήθελα ποτέ να…
Είμαι στη θέση του κακού.
Ένα τυπικό μου 24ωρο περιλαμβάνει…
Εκπομπές και όσα τις συνοδεύουν. Τηλέφωνα με Ασημίνα & Θοδωρή. Καφές αποφόρτισης με σερφάρισμα στο διαδίκτυο. Μεσημεριανή σιέστα, ενημερωτικός απογευματινός εθισμός και εάν προβλέπετε (συνήθως παρασκευοσσαβατοκυριακο) καλή παρέα για έξοδο σε ταβερνάκι, τσιπουράδικο ή ποτάκι. Κυριακή γράψιμο για τη Θεσσαλία της Δευτέρας και όλη τη βδομάδα αναζήτηση χρόνου για διάβασμα και γράψιμο εργασιών του ΕΑΠ που τελειώνω φέτος… Το βράδυ στη τηλεόραση επιλεγμένες σειρές, ενημερωτικές εκπομπές και ταινίες.
Ζηλεύω…
Ταξίδια που δεν έχω κάνει ακόμη…
Η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μου μέχρι σήμερα ήταν…
Όταν την γνώρισα…
Θα ήθελα να μπορούσα να αλλάξω…
Πολλά… αλλά θα τελικά θα συμβάλλω ν’ αλλάξουν μόνο όσα μπορέσω… και όσα αλλάζουν
Ίσως η πιο καθοριστική στιγμή στην καριέρα μου ήταν…
Όταν έφυγα από την Αθήνα… 
Κλαίω σιωπηλά όταν…
Νομίζω κλαίω φανερά… το δάκρυ το έχω πιο εύκολο στο γοερό… 
Λατρεύω…
Το κορίτσι μου, το παλληκάρι μου, την οικογένειά μου και ότι οι περισσότεροι… 
Μετανιώνω…
Σπανίως… ξεροκέφαλος… αν και ενίοτε η γλώσσα της ειλικρίνειας τρέχει του μυαλού…  
Ντύνομαι πάντα…
Απλά, ελπίζω όταν πρέπει και κομψά…
Ξέρω πως το πιο δυνατό στοιχείο του χαρακτήρα μου είναι…
Έχω πείσμα  και όταν πέφτω… θα ξανασηκώνομαι
Όμως παράλληλα το πιο αδύνατο σημείο είναι…
Είμαι καλός άνθρωπος…
Ποτέ δε λέω…
Όχι για ταξίδια…
Ρομαντικό για μένα είναι ακόμα…
Ότι ήταν και στα νιάτα μου… πρόσθεσα όμως και την εικόνα ενός ηλικιωμένου ζευγαριού σε παγκάκι ή σε νοσοκομείο να κρατιέται χέρι- χέρι. 
Σταμάτησα εδώ και καιρό να…
Πιστεύω ότι θα γίνω πλούσιος… 
Τα πιο ωραία πράγματα έρχονται όταν…
Τα θέλεις, τα διεκδικείς, τα ονειρεύεσαι… και είσαι υγιής
Υπομονή. Μία αρετή…
Πολύτιμη… αρκεί να μην καταντά βλακεία και εκμετάλλευση…
Φοβάμαι…
Ότι όλοι… τη μοναξιά της απώλειας όσων αγαπώ…
Χειρότερη στιγμή στη ζωή μου ήταν…
Ο θάνατος της μητέρας μου στα18 μου
Ψάχνω πάντα…
Το καλό, την ελπίδα… μόνον έτσι το ποτήρι είναι μισογεμάτο
Ωχ θεέ μου, είπα για τελευταία φορά…

Προ ημερών έκανα κάποιες σκέψεις, ανακαλύπτοντας ξανά, ότι, στην ζωή ποτέ δεν θα είσαι έτοιμος για όλα…
error: Content is protected !!