ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανεπανάληπτη δήλωση από υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ: «Φέρνω τροπολογία αλλά δεν θα την εφαρμόσω, καταλαβαίνετε»

MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ο λόγος για τη δήλωση από το βήμα της Βουλής, του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελο Απόστολου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αποστόλου κατέθεσε τροπολογία προκειμένου να επιβληθεί η σταδιακή επιστροφή 320 εκατομμυρίων € από 725.000 αγρότες για τις ενισχύσεις που είχαν λάβει από τον ΕΛΓΑ τα έτη 2008 και 2009 από το περίφημο πακέτο Χατζηγάκη ενισχύσεις που κρίθηκαν παράνομες από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στη συνέχεια όμως, ο ίδιος δήλωσε στη Βουλή, ότι αυτή η συγκεκριμένη τροπολογία δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ποτέ όσο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση και ο ίδιος υπουργός!
Σε αυτή την απίστευτη δήλωση αντέδρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης που έκαναν λόγο για προκλητική κοροϊδία του κ. Αποστόλου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση την οποία θεωρεί κουτόφραγκους όπως έλεγαν χαρακτηριστικά.
«Αφού παρουσία όλων των βουλευτών και σε δημόσια συνεδρίαση ο καιρός Αποστόλου λέει επί της ουσίας φέρνω μία τροπολογία την ψηφίζω για να μην φωναζει η ευρωπαϊκή ένωση αλλά δεν την εφαρμόζω» έλεγαν.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου είπε από το βήμα της Ολομέλειας «εάν δεν κάνουμε κάτι πάνω σε αυτό το θέμα θα έχουμε ημερήσιο πρόστιμο και η ΕΕ θα μας πάει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο… αλλά όσο υπάρχει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είμαι εγώ ο υπουργός δεν θα εισπραχθούν αυτές οι ανακτήσεις… « και συμπλήρωσε συνωμοτικά… « Καταλαβαίνετε τι σας λέω…»!
O ίδιος προχώρησε στην συγκεκριμένη «αποκάλυψη» θέλοντας να απαντήσει στις επιθέσεις της Αντιπολίτευσης για τα νέα δύσκολα μέτρα για τους αγρότες που έφερε λέγοντας πως «θα πρέπει να καταλάβετε ότι είμαστε στο απόσπασμα της ΕΕ και θα πρέπει να το θεραπεύσουμε. Το ημερήσιο πρόστιμο εάν δεν τους δείξουμε ότι κάνουμε θα είναι πολύ μεγάλο. Αλλά μην στεναχωριέστε… αυτές οι ανακτήσεις δεν θα γίνουν όσο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και κυβέρνηση και εγώ υπουργός».
error: Content is protected !!