ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε κατάληψη η πρυτανεία του Π.Θ. στο κτίριο Παπαστράτος

stergiou
fotou
728x110 3
Στην κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο κτίριο Παπαστράτος, έχουν προχωρήσει από την περασμένη Παρασκευή ο  Φοιτητικός Σύλλογος Αρχιτεκτονικής, με στήριξη της συνέλευσης Αναρχικών, που αντιτίθενται στην έκδοση πέντε φοιτητών στην Ιταλία. Σε ανακοίνωσή της η συνέλευση Αναρχικών τονίζει ότι η κατάληψη αποφασίστηκε μετά την φιέστα φωταγώγησης της πόλης από το δήμαρχο Αχιλλέα Μπέου.
Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τον Μάιο του 2015 έγινε στο Μιλάνο η έκθεση expo και η διοργάνωσή της πέρασε πάνω από τη ζωή των υποτιμημένων κομματιών της πόλης, που εκδιώχτηκαν από τις γειτονιές τους και τα σπίτια τους, για να αναπλαστεί το κέντρο, για αποτελεσματικότερη εμπορευματοποόησή του, ενώ η πόλη βρισκόταν υπό καθεστώς ασφυκτικής αστυνόμευσης. Το αγωνιστικό κίνημα, εναντιώθηκε σ’ αυτή τη φιέστα του κεφαλαίου, πραγματοποιώντας πορεία διεθνούς εμβέλειας, επονομαζόμενη no-expo.
Στις 2 Μαΐου, σε καφετέρια, κοντά σε υπό κατάληψη κοινωνικό κέντρο, έγινε μαζικό κύμα προσαγωγών, στο οποίο βρισκότυαν και πέντε φοιτητές από την Αγία Παρασκευή, που συμμετέχουν στο φοιτητικό κίνημα. Οι προσαχθέντες έμειναν 12 ώρες στην Αστυνομία του Μιλάνου, χωρίς διερμηνέ, όπου έγινε λήψη DNA και αποτυπωμάτων και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς κατηγορία.
Έξι μήνες μετά, οι Ιταλικές αρχές εξέδωσαν Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και ζητούν την έκδοση των πέντε φοιτητών στην Ιταλία και την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, ημέρα απεργίας, αστυνομικές δυνάμεις παρουσία εισαγγελέα συνέλαβαν τους πέντε φοιτητές στα σπίτια τους.
Ο Φοιτητικός Σύλλογος Αρχιτεκτονικής προχώρησε σε κατάληψη της Πρυτανείας από την Παρασκευή, κατάληψη την οποία αποφάσισε να στηρίξει και η συνέλευση Αναρχικών, ως διόγκωση της πίεσης για να μην εκδοθούν οι πέντε στην Ιταλία.
Στη συνέλευση που έγινε την περασμένη Παρασκευή οι φοιτητές τονίζουν ότι με την παρέμβασή τους αυτή που ξεκίνησε με γιουχαίσματα της εκδήλωση που γινόταν στην παραλία και με ρίψη φωτοβολίδων, αποτελούν «μια νότα παραφωνίας στη φιέστα του Αχ. Μπέου. »
«Ακριβώς γιατί θεωρούμε πως η περίπτωση Μπέου, ενός φασίστα μαφιόζου, που προσπαθεί με την εξευγενισμό και το θέαμα να αναπτύξει την ατζέντα του κεφαλαίου στην πόλη, ήρθε για να μείνει», σημειώνουν οι φοιτητές σε ανακοίνωσή τους. Επιπλέον όπως ανακοίνωσαν και χθες από τα μεγάφωνα που είχαν στηθεί για να προβούν σε ανακοινώσεις με αφορμή την πορεία που θα ακολουθούσε στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, η Αργώ τοποθετήθηκε σε ένα χώρο που ανέκαθεν σημειώνονταν συγκρούσεις .  «Έτσι, η Αργώ, που κόστισε μαύρα εκατομμύρια, χρησιμεύει ως το δόλωμα των ημερών για να εξαπολύσει μετά την προβοκάτσια τη σχεδιασμένη επίθεσή του στο αγωνιστικό κίνημα της πόλης που  στέκεται εμπόδιο στα σχέδια του!».
Σήμερα στις 3μ.μ. θα πραγματοποιηθεί και πάλι συνέλευση στο παραλιακό συγκρότημα Παπαστράτος για να αποφασίσουν για τη συνέχιση των δράσεών τους.
error: Content is protected !!