Ανακοίνωση 35 συλλογικοτήτων και φορέων για τη διαδήλωση της Παρασκευής

banner
milonas 728x120
Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν 35 κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες Πανελλαδικά, για τις διαδηλώσεις που θα γίνουν σε όλη τη χώρα μεθαύριο Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής ημέρας δράσης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Η συγκέντρωση του Βόλου έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 6 το απόγευμα, από το Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ θα ακολουθήσει πορεία.
Οι συμμετέχοντες που συνυπογράφουν την ανακοίνωση λένε ότι στον πόλεμο, στη τρομοκρατία και τον ιμπεριαλισμό, ζητούν να μη γίνει καμία επέμβαση ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ρωσίας στη Μέση Ανατολή και καμία συμμετοχή και στήριξη της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, είτε με στρατό είτε με βάσεις.
Επίσης ζητούν να μπει ένα τέλος στο έγκλημα στο Αιγαίο και να πέσει ο φράχτης του Έβρου, με ελεύθερη διέλευση από χερσαία και θαλάσσια σύνορα, για τους πρόσφυγες του πολέμου, της καταπίεσης και της φτώχειας.
Ακόμη εκφράζουν την αντίθεσή τους στην τρομοϋστερία, το φόβο και την καταστολή, λένε όχι στα Hot Spots και την εξαίρεση δικαιωμάτων, όχι στην στρατιωτικοποίηση των συνόρων και απευθείας μεταφορά των αιτούντων άσυλο σε ευρωπαϊκό έδαφος.
Τέλος, ζητούν κατάλληλα δημόσια κτίρια και δομές για την αξιοπρεπή στέγαση, περίθαλψη, σίτιση των οικονομικών και πολιτικών προσφύγων.
error: Content is protected !!