Κάλεσμα του Δικτύου για τα Πολιτικά Δικαιώματα σε πορεία για τους πρόσφυγες

banner
milonas 728x120
Κάλεσμα προς τους Βολιώτες να συμμετάσχουν στην πορεία αλληλεγγύης υπέρ των προσφύγων μεταναστών, που θα γίνει αύριο Παρασκευή στις 18.00από το παραλιακό συγκρότημα του Π.Θ. (Θόλος), απευθύνει το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.
Με την ευκαιρία της 18ης Δεκέμβρη ως παγκόσμιας ημέρας των μεταναστών το Δίκτυο τονίζει ότι η βαρβαρότητα του ISIS γεννήθηκε και γιγαντώθηκε με τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» και για τις επιθέσεις στο Παρίσι, πέρα από τους ίδιους τους δράστες, είναι εξίσου υπεύθυνες τόσο οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή, την Κεντρική Ασία και την Αφρική, όσο και ο ταξικός πόλεμος, ο ρατσισμός και η ισλαμοφοβία στο εσωτερικό των δυτικών χωρών.
Όπως αναφέρει, η πολιτική της Ευρώπης-Φρούριο -με την Ελλάδα στο ρόλο συνοριοφύλακα- που πνίγει εκατοντάδες πρόσφυγες στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, που μετά τον Έβρο, υψώνει και νέους φράχτες και κλείνει τα σύνορα, που εξαπολύει στρατιωτικού τύπου επιχειρήσεις ενάντια στις βάρκες των προσφύγων, και που συνεχίζει τον εγκλεισμό σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, έχει πλέον και την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η καταγραφή και «διαλογή» στα hot spots είναι ένας μηχανισμός αποκλεισμού και εξαίρεσης δικαιωμάτων των προσφύγων, που βασίζεται σε αυθαίρετα και ρατσιστικά κριτήρια, ενώ τα κράτη της ΕΕ αποκτούν έτσι τη δυνατότητα να επιλέγουν τους πλέον εκμεταλλεύσιμους και «εντάξιμους» εργαζόμενους και ταυτόχρονα να αποκλείουν από κάθε δικαίωμα ένα μεγάλο τμήμα της μεταναστευτικής εργασίας, δημιουργώντας εργατικό δυναμικό «χωρίς χαρτιά», ευάλωτο στην εργασιακή εκμετάλλευση, στους εργοδοτικούς εκβιασμούς και στον κοινωνικό αποκλεισμό.
«Προτάσσουμε την ταξική μας αλληλεγγύη στους χιλιάδες πρόσφυγες που παλεύουν για αξιοπρέπεια, ειρήνη και ελευθερία. Σε μια Ευρώπη-Φρούριο προς τα έξω και σε ένα «κράτος έκτακτης ανάγκης» προς τα μέσα, αντιτάσσουμε την ασφάλεια των δικαιωμάτων και την ενότητα των καταπιεσμένων, για μια κοινωνία χωρίς πολέμους, αποκλεισμούς, ρατσισμό και εκμετάλλευση», τονίζει το Δίκτυο.
error: Content is protected !!