Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας καταδικάζει επίθεση στα γραφεία του

banner
milonas 728x120
Τον φασιστικό χαρακτήρα της επίθεσης εναντίον των γραφείων του καταγγέλλει με σημερινή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας. Ειδικότερα αναφέρει ότι χθες το βράδυ ομάδα τραμπούκων που αποσπάστηκε από το σώμα της πορείας που διοργανωνόταν με αφορμή την Πανελλαδική και Πανευρωπαϊκή μέρα αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες/τριες προχώρησε σε εγκληματικού χαρακτήρα επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας. «Καταγγέλλουμε τον προφανή φασιστικό χαρακτήρα αυτών των πρακτικών. Το πρόσχημα για την επίθεση (ότι δήθεν η κυβέρνηση ασκεί αντιμεταναστευτική πολιτική) είναι προκλητικά γελοίο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα,  διαχρονικά έχει ταυτιστεί με τους αγώνες για την προάσπιση των δικαιωμάτων και την ομαλή ένταξη μεταναστών και προσφύγων στην  ελληνική κοινωνία. Από τους πρώτους μετανάστες που εμφανίστηκαν στη χώρα μας μέχρι το σημερινό μεγάλο προσφυγικό κύμα, τα μέλη και οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στην πρωτοπορία κάθε αντιρατσιστικής κινητοποίησης, συμπαραστάθηκαν στους μετανάστες , δούλεψαν μαζί με τις κοινότητες τους, συνέβαλαν στην θέσπιση των όποιων θετικών μέτρων πήραν προηγούμενες κυβερνήσεις για τη νομιμοποίηση και απόδοση δικαιωμάτων στους μετανάστες, συγκρούστηκαν με τον ρατσιστικό λόγο που πολλές στιγμές ήταν κυρίαρχες, αγνοώντας το όποιο πολιτικό κόστος.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη μέρα της εκλογής της βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα τεράστιο προσφυγικό κύμα το οποίο αντιμετώπισε με υποδειγματικό τρόπο, με σκοπό τη δημιουργία ανθρώπινων συνθηκών υποδοχής  και την αλλαγή των πολιτικών των άλλων χωρών της Ε.Ε.
Ταυτόχρονα ψήφισε μια σειρά από νομοθετικά μέτρα σε σχέση με την απόδοση ιθαγένειας και άλλα σοβαρά ζητήματα που έδιναν λύση σε χρόνια προβλήματα των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας.
Καταγγέλλουμε τον προφανή φασιστικό χαρακτήρα αυτής της άθλιας επίθεσης.Η Αριστερά δεν πτοήθηκε ποτέ από τη βία που αντιμετώπισε στη διαδρομή της. Είτε αυτή ήταν κρατική, είτε παρακρατική, είτε νεοφασιστική. Δεν θα πτοηθούμε και τώρα από τις αθλιότητες των γελοίων επικίνδυνων ανεγκέφαλων που υποκαθιστούν με την ακραία βία την έλλειψη οποιαδήποτε σχέσης με την κοινωνία. Παραδίδουμε στην περιφρόνηση των δημοκρατικών πολιτών του Βόλου και της Μαγνησίας τους τραμπούκους που τόλμησαν να επιτεθούν στην Αριστερά.
error: Content is protected !!