Εκτός ΔΑΚΕ οι συνδικαλιστές Βασιλείου και Κοντοκλώτση

banner
milonas 728x120
Εκτός παράταξης έθεσε η Κεντρική ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, τους συνδικαλιστές, Δημήτριο Βασιλείου και Γεώργιο Κοντοκλώτση, στους οποίους επιρρίπτει ευθύνες ότι παραβίασαν τις διαδικασίες που προβλέπει ο κανονισμός της παράταξης ως προς την συγκρότηση του νέου προεδρείου του ΕΚΒ, προκειμένου να εξυπηρετήσουν προσωπικούς σκοπούς. Ξεκάθαρα μάλιστα, με ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ Ι.Τ. κάνει λόγο για «υπόγεια συνεννόηση» και «ειλημμένη απόφαση» των δύο στελεχών να συμμετέχουν στο προεδρείο, ανεξαρτήτως εκλογικών αποτελεσμάτων
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
Στις 18 Δεκεμβρίου 2015, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Βόλου καθώς και του προεδρείου  με την κατανομή των θέσεων ευθύνης.
Η ΔΑΚΕ-ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ και ο επικεφαλής της για τη συνεννόηση συγκρότησης, σύμφωνα με τις διαδικασίες του κανονισμού λειτουργίας μας, συνάδελφος Γεωργούλας Κων/νος με την τοποθέτησή του τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης αντιπροσωπευτικού-αναλογικού, προεδρείου κατόπιν προγραμματικής σύγκλισης των συνδικαλιστικών παρατάξεων.
Η πρόταση αυτή θα μπορούσε να αποτελεί υπό προϋποθέσεις πλειοψηφική θέση του Εργατικού Κέντρου μιας και ήταν πολύ κοντά με την πρόταση της ΠΑΣΚΕ.
Η απόφαση όμως του επικεφαλής της πλειοψηφίας να απευθύνει πρόταση – πρόσκληση για τη κάλυψη των θέσεων ευθύνης στο προεδρείο του ΕΚΒ σε πρόσωπα και όχι σε συνδικαλιστικές παρατάξεις όχι μόνο αντιβαίνει τους ηθικούς και δεοντολογικούς κανόνες του κινήματος αλλά επιβεβαιώνει και τις υποψίες μας για την »συμμαχία των προθύμων» η οποία όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος συμφωνήθηκε αρκετό χρόνο πριν.
Είναι προφανές ότι η μη κατάθεση ψηφοδελτίου για το συνέδριο της ΓΣΕΕ από πλευράς του πρώην επικεφαλής της παράταξης καθώς και η αλα καρτ χρήση του κανονισμού της ΔΑΚΕ προδίδει την υπόγεια συνεννόηση και ειλημμένη απόφαση των δύο »στελεχών» για συμμετοχή τους στο προεδρείο άσχετα από το αποτέλεσμα των εκλογικών διαδικασιών και άσχετα από τις αποφάσεις των οργάνων μας.
Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. από την πρώτη στιγμή με έγγραφο της απαίτησε απ’ όλα τα στελέχη της, να διαφυλαχθεί η ενότητα της παράταξης και να γίνουν σεβαστές απ’ όλους οι διαδικασίες που προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας μας.
Δυστυχώς η βούλησή μας αυτή αγνοήθηκε από τα συγκεκριμένα πρόσωπα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν ιδιοτελής προσωπικούς στόχους, στερώντας με τις πράξεις και την συμπεριφορά τους, την ενιαία έκφραση της παράταξης.
Ως εκ τούτου, με βάση τον κανονισμό λειτουργίας μας οι συνάδελφοι, Βασιλείου Δημήτρης και Κοντοκλώτσης Γεώργιος, έθεσαν εαυτούς εκτός παράταξης (Άρθρο 22 παρ. Β-3 και Α-2,3).
Έπειτα από τα παραπάνω με ευθύνη της Κεντρικής ΔΑΚΕ θα κινηθούν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη συγκρότηση του Δ.Σ. της ΔΑΚΕ – ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΟΛΟΥ.
Η ως άνω απόφαση μας, απαντά και στη καταγγελία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ σε σχέση με την δήθεν συμμετοχή της ΔΑΚΕ στο προεδρείο.
Αυτά τα δύσκολα χρόνια για τους εργαζόμενους αλλά και για όλους τους Έλληνες, κανείς δεν δικαιούται να θέτει το προσωπικό του συμφέρον πάνω από το συλλογικό.
Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. θα συνεχίσει, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια να αγωνίζεται προς όφελος των εργαζομένων και απέναντι στο » διαίρει και βασίλευε» θα προτάσσει το »η ισχύς εν τη ενώσει».
error: Content is protected !!