Η ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ για τις διαθεσιμότητες στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

banner
milonas 728x120
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, καταγγέλλει τον διευθύνοντα σύμβουλο  της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας για το νέο πογκρόμ στοχευμένων διαθεσιμοτήτων που έχει εξαπολύσει σε βάρος μελών μας, αλλά και των υπολοίπων εργαζομένων στην επιχείρηση.
Για μια ακόμη φορά συνάδελφοι μας στην μεγαλύτερη επαρχιακή εφημερίδα βρίσκονται αντιμέτωποι με τη μήνη της εργοδοσίας, η οποία τους στοχοποιεί ανοιχτά και εκδικητικά, καθώς δεν υπέγραψαν την τρίμηνη μείωση του 30% που τους είχε προταθεί από το περασμένο έτος.
Υπενθυμίζουμε πως η διεύθυνση της εφημερίδας επικαλούμενη μείωση κερδών, βάζει για 4η φορά τα τελευταία δύο χρόνια σε διαθεσιμότητα εργαζόμενους,  και έχει κάνει απολύσεις, επειδή δεν αποδέχτηκαν μειώσεις στους μισθούς τους με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων.
Είναι γεγονός, ότι το πρωτοφανές άσχημο κλίμα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στην εφημερίδα Ελευθερία, σε μια επιχείρηση που αποτελεί τη ναυαρχίδα του τοπικού τύπου, φέρει υπογραφή και ονοματεπώνυμο.
Του νεοσσού μάνατζερ που ασκεί διοίκηση, διαχωρίζοντας τους εργαζόμενους, πιστός άλλωστε στο δόγμα «διαίρει και βασίλευε» και στη συνέχεια στοχοποιώντας επαγγελματίες δημοσιογράφους, με περίσσιο θράσος.
Αυτό άλλωστε καταδεικνύει και η απόφασή του να θέσει σε διαθεσιμότητα συναδέλφους οι οποίοι έχουν υποστεί και στο παρελθόν το ίδιο μέτρο, ενώ δείχνει ασέβεια (ή νομίζει πως επιδεικνύει τη δύναμή του) όταν δύο από τους τρεις συναδέλφους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα είναι μέλη της Διοίκησης της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.
Ειδικότερα, ο ένας είναι ο ταμίας του Δ.Σ., ενώ η δεύτερη είναι πρώην αντιπρόεδρος και νυν εκπρόσωπος των εργαζομένων της Ελευθερίας στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο.
error: Content is protected !!