Συμβολική κατάληψη της εφορίας μεθαύριο Παρασκευή από Συντονιστικό Φορέων

milonas 728x120
Με τον αποκλεισμό της Εφορίας του Βόλου στις 9π.μ. το πρωί της Παρασκευής 12 Φεβρουαρίου εγκαινιάζονται οι δράσεις του Συντονιστικού Οργάνου φορέων της Μαγνησίας ενάντια στο ασφαλιστικό και όχι μόνο. Κάθε εβδομάδα θα πραγματοποιείται και μία κατάληψη αλλά και άλλες εκδηλώσεις όπως συναυλίες και συλλαλητήρια σε τοπικό επίπεδο. Επιπλέον θα επιδιώξουν συνάντηση με τους βουλευτές του Νομού για να θέσουν τα αιτήματά τους και τις προτάσεις τους, όπως και με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό.
Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Βόλου εκπρόσωποι του Συντονιστικού Οργάνου, όπως  ο πρόεδρος του Γ.Γ. του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλος, ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Δημ. Κουτσούκος, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφων Πλαστάρας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Γ. Γρηγορίου, εκ μέρους του μπλόκου Μικροθηβών οι Δημ. Σπαθής και Βαγγ. Χρισταντώνης, καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλιέων Χρήστος Ξηραδάκης αναφέρθηκαν στο πλαίσιο δράσεων και απεύθυναν πρόσκληση σε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στις δράσεις που προγραμματίζονται.
Σημειώνεται ότι με ευθύνη του προέδρου της ΟΕΒΕΜ δεν προσκλήθηκαν οι έμποροι και οι φαρμακοποιοί, παράλειψη για την οποία ο Τρ. Πλαστάρας ζήτησε συγνώμη.
Ο Δ. Κουτσούκος κάλεσε όλους να συμμετέχουν στις δράσεις και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη συμμετοχή όλων των επαγγελματικών ομάδων αλλά και ανέργων και συνταξιούχων στη μεγάλη συγκέντρωση και απεργία της 4ης Φεβρουαρίου. Επιπλέον επισήμανε ότι η ΑΔΕΔΥ θα συμμετέχει και στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται ενώ ανέφερε ότι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προσανατολίζονται σε νέα απεργία εντός του Φεβρουαρίου.
Επιπλέον εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον Σύλλογο ΟΤΑ Μαγνησίας, και την πρόεδρό του Θάλεια Στάχτη την οποία μήνυση η δημοτική αρχή για την κριτική που της άσκησε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στην ΕΡΤ Βόλου, λέγοντας ότι η στάση των Δημοτικών Αρχών Βόλου και Αλμυρού δεν βοηθούν και ότι οι εργαζόμενοι δεν θα υποχωρήσουν από τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους.
Από την πλευρά του ο Θαν. Παπαδημόπουλος τόνισε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί με τη συμμετοχή όλων και ότι η κυβέρνηση πήρε το μήνυμα και γι αυτό μεταθέτει χρονικά την ψήφιση του ασφαλιστικού για να καμφθούν οι αντιστάσεις. Επιπρόσθετα κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι με το νομοσχέδιο αυτό διαλύει την κοινωνική ασφάλιση και τον υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο ότι διαλύει την εργατική τάξη. Τέλος επισήμανε ότι οι βουλευτές του Νομού, αφού ενημερωθούν για τις θέσεις της Συντονιστικής Επιτροπής θα πρέπει να πάρουν θέση. «Έχουν μεγάλες ευθύνες, άλλα έλεγαν προεκλογικά και άλλα έγιναν και γίνονται».
Το υψηλό ποσοστό συμμετοχής των επαγγελματοβιοτεχνών στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου που έφθασε το 95%, επισήμανε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφων Πλαστάρα. Επιπλέον απάντησε στο ΠΑΜΕ και στα όσα είπε για τους μεγάλους αριθμούς της συγκέντρωσης στο λιμάνι, τονίζοντας «ελάχιστη σημασία έχει ο αριθμός συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο, αλλά το γεγονός ότι η Μαγνησία, με τις δύο συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν, έκανε μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις Πανελλαδικά». Εξήγησε ότι πλέον επικρατεί μία νέα κουλτούρα αναφορικά με τη δράση των συνδικαλιστικών και το ομαδικό πνεύμα αντίδρασης και ζήτησε από αυτούς που δεν μπορούν να ακολουθήσουν να κάνουν πίσω. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφέ, μπαρ εστίασης Γιάννης Γρηγορίου δήλωσε ότι οι καταστηματάρχες αγωνίζονται, για να υπάρχει αύριο και τόνισε ότι όλοι οι κλάδοι επαγγελματιών και επιστημόνων είναι ευπρόσδεκτοι στον αγώνα που πρέπει να είναι κοινός. Ζήτησε δε αναμόρφωση του φορολογικού και του ασφαλιστικού για να επιβιώσουν οι καταστηματάρχες.
Ο  αγρότης Βαγγέλης Χρισταντώνης τόνισε ότι ο αγώνας είναι κοινός, η οικονομική ζωή της χώρας είναι αλυσίδα και δήλωσε ότι οι αγρότες θα εντείνουν τον αγώνα τους και θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις όλων των φορέων. Τέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλιέων Χρήστος Ξηραδάκης δήλωσε ικανοποιημένος γιατί για πρώτη φορά όλοι οι παραγωγικοί και επιστημονικοί φορείς ένωσαν τις δυνάμεις τους για το φορολογικό και ασφαλιστικό. Επιπλέον ανέφερε ότι οι παράκτιοι αλιείς ανά την Ελλάδα, εκτός μεμονωμένων περιπτώσεων, δεν θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας το ερχόμενο Σάββατο και ότι οι απόψεις των αλιέων της Μαγνησίας συγκλίνουν με αυτές των αγροτών του μπλόκου των Μικροθηβών, των Τεμπών και του Προμαχώνα. «Ήδη αποστείλαμε τις προτάσεις μας και περιμένουμε ένα πλαίσιο συζήτησης, όπου όμως το ασφαλιστικό και το φορολογικό θα συζητηθούν σε νέα βάση» επισήμανε.
error: Content is protected !!