Με «μαϊμού» ζωντανές συνδέσεις βγάζει τα πρωινά δελτία η ΕΡΤ – Δείτε βίντεο

FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Κάτι δεν πάει καθόλου καλά με το πρωινό δελτίο της ΕΡΤ, όπως αποδεικνύουν μερικά πολύ χαρακτηριστικά βίντεο. Όπως παρατήρησαν κάποιοι οξυδερκείς τηλεθεατές, αποσπάσματα του δελτίου που βγαίνει στον αέρα στις 06:00 το πρωί και τα οποία παρουσιάζονται στους τηλεθεατές ως «ζωντανά» είναι στην πραγματικότητα μαγνητοσκοπημένα! 

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα από το δελτίο της 22ας Φεβρουαρίου, όταν η παρουσιάστρια Αλεξάνδρα Δουβαρά καλημερίζει τον ρεπόρτερ Γιώργο Γεραφέντη για να δώσει την είδηση τηλεφωνικά. Όλοι καταλαβαίνουν φυσικά, πως εφόσον τον καλημερίζει, η σύνδεση είναι «απευθείας», «ζωντανή», όπως λέγεται στην γλώσσα της τηλεόρασης. Κι όμως… η πρώτη ένδειξη είναι η εισαγωγή του ρεπόρτερ, που μπαίνει απότομα στο θέμα, χωρίς να ανταποδώσει την καλημέρα… Υπάρχει όμως γραμμένη στους τίτλος της σύνδεσης και η λέξη «τώρα», που αν μη τι άλλο «διαβεβαιώνει» τους τηλεθεατές για το «ζωντανό» της υπόθεσης, οπότε ίσως και η… αγένεια του ρεπόρτερ να μπορούσε να συγχωρεθεί. Ακούγοντας όμως προσεκτικά την σύνδεση, ο τηλεθεατής αντιλαμβάνεται την φωνή του παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ, του Πάνου Χαρίτου, ο οποίος λέει «μάλιστα» σε κάποιο σημείο. Είναι ξεκάθαρο πια προς πρόκειται για μαγνητοσκοπημένο ένθετο, για ένα βίντεο κομμένο από το δελτίο της προηγούμενης βραδιάς. 

Η ΕΡΤ όμως επιλέγει να παίξει με την νοημοσύνη των τηλεθεατών και να επιχειρήσει, παρά το ότι το… πείραμα είχε ατέλειες και δεν επρόκειτο σε καμία περίπτωση για το «τέλειο έγκλημα», πως η σύνδεση ήταν ζωντανή. Έτσι η Αλεξάνδρα Δουβαρά δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τον ρεπόρτερ για τις πληροφορίες, απευθυνόμενη και πάλι στο… βίντεο!  

error: Content is protected !!