Κλιμακώνεται ο φόβος: Συναγερμός και στην Ελλάδα για χτύπημα τζιχαντιστών

milonas 728x120
Στη βαθμίδα 2 αναβαθμίζουν το επίπεδο κινδύνου εκδήλωσης τρομοκρατικής ενέργειας από μέλη του ISIS στην Ελλάδα στελέχη μυστικών και αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών ευρωπαϊκών κρατών, εξαιτίας των κλειστών συνόρων και του ενδεχόμενο εγκλωβισμού στρατολογημένων μελών του στη χώρα μας.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, μέχρι πρότινος η Ελλάδα βρισκόταν στο επίπεδο 1 στη σχετική ευρωπαϊκή έκθεση εκτίμησης κινδύνου, αλλά ανέβηκε «σκαλί» μετά τις επιθέσεις στη Γαλλία τον περασμένο Νοέμβριο, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.
Οι ευρωπαϊκές μυστικές και αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες συνεχίζουν να αρκούνται σε διαπιστώσεις, διατηρώντας τον υπηρεσιακό «εγωισμό» και τα στεγανά στη διοχέτευση πληροφοριών σε αντίστοιχες υπηρεσίες άλλων κρατών-μελών της Ε.Ε.
Ακόμη και μετά το δεύτερο αιματοκύλισμα στις Βρυξέλλες, τέσσερις μόλις μήνες μετά από αυτό του Παρισιού, οι βελγικές αρχές δεν έχουν ενημερώσει για τα στοιχεία των δραστών που έχουν ταυτοποιήσει ότι έδρασαν στην πρωτεύουσά τους και προς το παρόν δεν έχουν ζητήσει κάτι από τις αντίστοιχες ελληνικές, για την περίπτωση που και αυτοί είχαν διέλευση ή παραμονή στη χώρα μας.
Από τις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη, υψηλόβαθμα στελέχη ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυπταν στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής αυτή την… αναβάθμιση του επιπέδου κινδύνου δημιουργίας πυρήνων του Ισλαμικού Κράτους, εξαιτίας των κλειστών συνόρων και εγκλωβισμού στη χώρα μας χιλιάδων προσφύγων και παράτυπων μεταναστών. Τόνιζαν την ανάγκη δημιουργίας αντιτρομοκρατικών – “αντιτζιχαντιστικών” κλιμακίων και εγκατάστασής τους στα νησιά μας, πρόθεση που ακόμη φαίνεται να έχει μείνει στα χαρτιά. 
error: Content is protected !!