Τσίπρας: Ανοίγετε μόνοι σας το Κουτί της Πανδώρας, θα υποστείτε στραπάτσο

milonas 728x120
“Σήμερα σε αυτή τη συνεδρίαση θα ειπωθούν πάρα πολλά και μαζεμένα”, προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για θέματα της Δικαιοσύνης, την οποία είχε ζητήσει ο ίδιος.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι με αφορμή μια δήθεν αποκάλυψη για μια υποτιθέμενη παρέμβαση της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη νόμιζε ότι θα μπορέσει να δημιουργήσει θόρυβο, σε αγαστή συνεργασία με “κάποια από τα γνωστά ΜΜΕ της διαπλοκής”, ώστε να κερδίσει τις εντυπώσεις. “Εδώ δεν πρόκειται για αφέλεια, αλλά για θράσος και αλαζονεία, και αρμόζει να ειπωθεί το ‘ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές’. Δεν σκεφτήκατε καν ότι έτσι μόνοι σας θα ανοίξετε το κουτί της Πανδώρας”, σχολίασε, προσθέτοντας: “Προκαλείτε την τύχη σας και ένα πολιτικό σας στραπάτσ”

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως το μεγάλο θεσμικό πρόβλημα της ελληνικής δικαιοσύνης είναι η πολυνομία και η κακονομία, ως αποτέλεσμα, όπως σημείωσε, μιας βαθιάς μελέτης νομομαθών πολιτικών του συστήματος εξουσίας που αξιοποίησαν τις γνώσεις τους ώστε να ανοίξουν πόρτες για να παρακάμψουν ακόμα και την ίδια την ποινική τιμωρία. Επεσήμανε μάλιστα πως η Ελλάδα έχει φτάσει να έχει το δεύτερο μεγαλύτερο χρόνο αναμονής για δίκη σε διεθνές επίπεδο και έκανε λόγο για “χάος”, το οποίο ευθύνεται για τη διάρρηξη της σχέσης των πολιτών με τη Δικαιοσύνη.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Τσατάνη-Παπαγγελόπουλου, υποστήριξε πως δεν υπήρξε “παρέμβαση” του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, αλλά έκφραση της νομικής του γνώμης για ένα ζήτημα αρμοδιότητας, και υπογράμμισε πως διεξάγεται ήδη πειθαρχική έρευνα για τις πράξεις και τις παραλείψεις που οδήγησαν στο αρχείο κάποιες υποθέσεις.

Υπενθύμισε επιπλέον ότι για την υπόθεση Βγενόπουλου έχει εγγράφως διαμαρτυρηθεί ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης με επιστολή του στον κ. Παπαγγελόπουλο, ενώ κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής επιστολή του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δ. Τσιρώνη και αναφορές του πρώην υπουργού Ν. Σηφουνάκη προς τη σημερινή πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το θέμα αυτό.
Προανήγγειλε εξάλλου πως τις επόμενες μέρες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει εξαντλητικά τις δανειακές συμβάσεις που σύναψαν οι τράπεζες με τα κόμματα και τα ΜΜΕ. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι το πόρισμα δεν θα βγει του “Αγίου Ποτέ”, αλλά το αργότερο στα τέλη του Μάη.

“Θέλω να δεσμευτώ ότι η υπόθεση αυτή με τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων σας (σ.σ. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) δεν μπορεί να κλείσει μέσα σε μια νύχτα επειδή καταθέσατε μια τροπολογία σε μια νύχτα που αθωώνει και δίνει ασυλία σε αυτούς που σας τα έδωσαν”, σημείωσε και τόνισε ότι οι ευθύνες αυτές θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν κατά κεραίας.
error: Content is protected !!