Άνοιξε η αυλαία των Βαλκανικών Αγώνων Κολύμβησης Εφήβων-Νεανίδων

milonas 728x120
Άνοιξε η αυλαία, σήμερα το πρωί, των Βαλκανικών Αγώνων Κολύμβησης Εφήβων – Νεανίδων, που διεξάγονται στο Κλειστό Κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας, στο πλαίσιο μίας  διοργάνωσης για την οποία συνεργάστηκαν η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος και ο ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου. Η συγκεκριμένη διοργάνωση προετοιμάστηκε σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα, καθώς οι αγώνες είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στην Κωνσταντινούπολη, λόγω όμως του πρόσφατου τρομοκρατικού χτυπήματος, αποφασίστηκε από τους ιθύνοντες  να μεταφερθούν  στον ελληνικό χώρο και επελέγη τελικά η πόλη του Βόλου, καθώς διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές, το στελεχιακό δυναμικό, την εμπειρία σε μεγάλες ναυταθλητικές διοργανώσεις.
Το απόγευμα  πραγματοποιήθηκε και η επίσημη έναρξη των αγώνων, κατά τη διάρκεια μίας λιτής τελετής, κατά την οποία έγινε η καθιερωμένη παρέλαση των αθλητών. Χαιρετισμούς απηύθυναν, ο ασκών καθήκοντα Δημάρχου κ. Θάνος Θεοδώρου και ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ κ. Δημήτρης Σαρακατσάνης, ο οποίος βράβευσε το Δήμο Βόλου και το ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ για την άρτια διοργάνωση, ενώ η τελετή ολοκληρώθηκε με σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τις μαζορέτες της Σχολής Χορού Chorus Line.
Αμέσως μετά την τελετή, πραγματοποιήθηκαν τα προγραμματισμένα για το απόγευμα του Σαββάτου αγωνίσματα, ακολούθησαν οι απονομές των μεταλλίων από τον κ. Θ. Θεοδώρου και τον Αντιδήμαρχο Δημοτικών Ενοτήτων κ. Απόστολο Μαλαματίνη. Το πρόγραμμα των αγώνων θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή 24 Απριλίου 2016.
Οι χώρες που εκπροσωπούνται  από τις ομάδες τους στους Βαλκανικούς αγώνες είναι: Ελλάδα, Κύπρος, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σερβία, Κόσσοβο, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Μολδοβία, Βουλγαρία και Τουρκία.
error: Content is protected !!