Στις 30/5-5/6 η Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο

milonas 728x90 1
728x110 2
Ναυτική Εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο Βόλο από 30 Μαίου έως 5 Ιουνίου, σε συνδιοργάνωση της «Μαγνήτων Κιβωτός» με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Περιφερειακή Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, τον Δήμο Βόλου και τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου (Ο.Λ.Β.). Θα συμμετέχουν πολλοί φορείς και Σύλλογοι του Βόλου και θα περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων κοινωνικών φορέων, ναυταθλητικών σωματείων, χορευτικών συγκροτημάτων , χορωδιών κ.ά.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην παραλία του Βόλου, στον χώρο προ του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης , για να έχουν την δυνατότητα παρακολούθησης όλοι οι πολίτες.
Επί πλέον , όπως το είχαμε προαναγγείλει από την περσυνή διοργάνωση , οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν και τον «Περίπλου του Παγασητικού» , με την συνοδεία μουσικής.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων η Μητρόπολη Δημητριάδος θα τιμήσει το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή για την καίρια συμβολή του στην διαχείριση της προσφυγικής κρίσης των τελευταίων ετών, αλλά και για την διαχρονική προσφορά του στην περιβαλλοντική προστασία των ακτών και των θαλασσών της χώρας.                                      
«Επιλέξαμε να τιμήσουμε το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή αναγνωρίζοντας την προσφορά του Σώματος σε μια κρίση – όχι τοπική, όχι ελληνική, αλλά πανευρωπαϊκή, ίσως και παγκόσμια – στην διαχείριση της οποίας άνθρωποι, σαν τα στελέχη του Λιμενικού, δίνουν καθημερινά μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Εξαιρετικά σημαντικός είναι και ο αριθμός των διασώσεων μεταναστών και προσφύγων που έχει πετύχει μέχρι σήμερα στο Αιγαίο το Λιμενικό Σώμα. Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος με την ίδια αμείωτη ένταση με την οποία αγωνίζονται για να μην χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα, με την ίδια ένταση επιδιώκουν την σύλληψη των διακινητών των ανθρώπων.
Είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία και η συνέργεια με τόσους σημαντικούς φορείς του Δημοσίου, της Αυτοδιοίκησης, του αθλητισμού και του πολιτισμού θα προσδώσει έναν υπερτοπικό χαρακτήρα στο θεσμό που επαναφέρουμε. Η συμμετοχή της Μπάντας του Λιμενικού Σώματος, της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, της Φιλαρμονικής Κερκύρας «Μάντζαρος», μουσικών και χορευτικών συγκροτημάτων , προ πάντων όμως εκατοντάδων μαθητών των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής σε μια συντονισμένη μουσική και εικαστική εμφάνιση είναι δυνατό να συγκροτήσουν ένα άρτιο πρόγραμμα.                                       Αποκάλυψη αναμνηστικής τοιχογραφίας της URBANACT στο Λιμάνι του Βόλου. Ξεχωριστή αναφορά είναι η επίδειξη –  παρουσίαση της πρώτης επίσημης προσπάθειας από Έλληνα αθλητή, τον Χρόνη Χλίτσιο , να ξεπεράσει τα 10 λεπτά άπνοιας! Και το σημαντικότερο θα είναι ότι το συγκεκριμένο γεγονός θα αποτελέσει ένα βασικό προβάδισμα εν όψη της μεγάλης προσπάθειας κατάρριψης του παγκοσμίου ρεκόρ στο τέλος του καλοκαιριού.
Όλες αυτές οι συμμετοχές και οι δράσεις θα προσδώσουν επιπλέον κύρος στις εκδηλώσεις της «Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο 2016» , των οποίων η φήμη, ευελπιστούμε ότι   θα ξεπεράσει την περιοχή μας.
Η «Μαγνήτων Κιβωτός» φιλοδοξεί να επανακαθιερώσει την «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο». Βασική επιδίωξή μας , η «Ναυτική Εβδομάδα στο Βόλο»  να μην είναι μόνο πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και η ανάδειξη ενός βαθύτερου προβληματισμού για όσα τραγικά συμβαίνουν στις μέρες μας.
Η «Μαγνήτων Κιβωτός» καλεί τους πολίτες και τους τοπικούς φορείς να αγκαλιάσουν και αυτή την προσπάθειά της, με τη συμμετοχή όλων κατά το δυνατόν στις διάφορες δράσεις, καταδεικνύοντας έτσι και την αναγκαιότητα να καθιερωθεί η νέα «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο». Δεκτή θα είναι και κάθε ιδέα, πρόταση ή παρατήρηση που θα συμβάλει στη μελλοντική βελτίωση του θεσμού.
Αναλυτικά στοιχεία για την σύλληψη της ιδέας, τους στόχους του και τις προοπτικές της «Ναυτικής Εβδομάδας στο Βόλο» θα αναλύσουν, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού και Πρόεδρος του Δ.Σ. του  φορέα κ. Ιγνάτιος και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΥ»  σε Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 19  Μαΐου 2016 , στις 11.00, στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ Ιερού Ναού  Αναλήψεως του Χριστού.
error: Content is protected !!