Αγνοείται πτήση της Egyptair με προορισμό το Κάιρο

milonas 728x120
Συναγερμός έχει σημάνει τα τελευταία λεπτά καθώς χάθηκε από το ραντάρ το ίχνος πτήσης της Egyptair.
Η πτήση MS804 είχε ξεκινήσει από το αεροδρόμιο Charles De Gaulle του Παρισίου με προορισμό το Κάιρο.
Σύμφωνα με την αιγυπτιακή αεροπορική εταιρεία στο Airbus A320 βρίσκονταν 59 επιβάτες και δεκαμελές πλήρωμα.
Η επαφή με την πτήση χάθηκε στις 2:45 τα ξημερώματα (ώρα Αιγύπτου) ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν στα 37.000 πόδια. Όταν εισήλθε τουλάχιστον 10 μίλια εντός του εναέριου χώρου της Αιγύπτου χάθηκε από τα ραντάρ.

Πρόκειται για μια πτήση που διαρκεί συνήθως περίπου τέσσερις ώρες. 
Συντριβή στη θάλασσα
Το αεροσκάφος Α320 που έχει εξαφανιστεί από το ραντάρ, με 56 επιβάτες και 10μελές πλήρωμα έχει πιθανόν συντριβεί στη θάλασσα, σύμφωνα με αξιωματούχους της αεροπορικής εταιρίας EgyptAir, αλλά και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στην Αίγυπτο.
Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι το αεροσκάφος εξαφανίστηκε ενώ πετούσε εντός του αιγυπτιακού ενάεριου χώρου, πάνω από τη Μεσόγειο.
Δημοσιεύματα στο Κάιρο, αναφέρουν ότι της εξαφάνισης του αεροσκάφους δεν προηγήθηκε κλήση έκτακτης ανάγκης από το πλήρωμα.
Kαι η Ελλάδα στις έρευνες
Στο πλαίσιο επιχείρησης έρευνας-διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή, 130 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά Καρπάθου, στην οποία αναφέρθηκε απώλεια ίχνους του αεροσκάφους αιγυπτιακών αερογραμμών MS 804 που εκτελούσε την πτήση Παρίσι-Κάιρο, από πλευράς ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν διατεθεί τα ακόλουθα μέσα:
-Στην περιοχή επιχειρούν ήδη ένα αεροσκάφος C-130 και το αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως EMB-145 H. Επίσης, ένα C-130 βορείως της Κρήτης κινείται προς την περιοχή του συμβάντος.
-Η Φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς βρίσκεται εν πλω κινούμενη προς τον χώρο του συμβάντος.
-Έχει μετασταθμεύσει ένα ελικόπτερο (1 Super Puma) και κινείται για μεταστάθμευση ακόμη ένα (1 S-70) στην Κάρπαθο σε ετοιμότητα.
Τις εθνικότητες των 56 επιβατών της πτήσης MS804 της Egyptair που αγνοείται  από τις 02:45 τα ξημερώματα έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρία. 
Οι εθνικότητες των επιβατών

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την εταιρία στο αεροσκάφος επέβαιναν:

30 Αιγύπτιοι 
15 Γάλλοι
2 Ιρακινοί 
1 Βρετανός
1 Βέλγος 
1 από το Κουβέιτ 
1 από τη Σαουδική Αραβία 
1 Σουδανός 
1 Αφρικανός 
1 Πορτογάλος 
1 Αλγερινός 
1 Καναδός
error: Content is protected !!