Αντίθετοι στη μονοδρόμηση του Περιφερειακού οι κάτοικοι της Ν. Δημητριάδας

milonas
Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κατοίκων στη συνοικία της Νέας Δημητριάδας για την απόφαση μονοδρόμησης του τούνελ της Γορίτσας από την 1η Ιουνίου και για κάθε Κυριακή και Αργία. Όπως ανέφερε μιλώντας  στην ΕΡΤ Βόλου το μέλος της επιτροπής πολιτών της Νέας Δημητριάδας, Κυριαζής Βαΐτσης, η απόφαση αυτή είναι παράλογη, καθώς η εκτροπή της κυκλοφορίας μέσα στη Ν. Δημητριάδα θα επιβαρύνει τα οχήματα που κινούνται από Βόλο προς Αγριά μέσω του περιφερειακού με δυο επιπλέον χιλιόμετρα μέσα στην πόλη, γεγονός που σημαίνει περισσότερη ατμοσφαιρική ρύπανση αλλά και μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμων για τους οδηγούς.

Η οδός Αλκίππης Η οδός Αλκίππης

Επιπλέον, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Βαΐτσης, αν αυτή η απόφαση ισχύσει, στα Αστέρια δεν θα υπάρχει πλέον μποτιλιάρισμα αφού αυτό θα έχει μεταφερθεί μέσα στην πόλη, στις οδούς Πολυμέρη, Σταδίου, Απόλλωνος και Αγίου Δημητρίου, ενώ για ακόμα μια φορά θα επιβαρυνθούν οι κάτοικοι της Νέας Δημητριάδας με καυσαέρια, ηχορύπανση αλλά και την επικινδυνότητα που συνεπάγεται η κυκλοφοριακή υπερφόρτωση της συνοικίας. Σύμφωνα με τον κ. Βαΐτση, η οδός Αλκίππης δε μπορεί να γίνει επέκταση του περιφερειακού μέσα στη Νέα Δημητριάδα. Αυτό υποβαθμίζει βάναυσα την ποιότητα της ζωής των κατοίκων της περιοχής που είναι αποφασισμένοι να κινηθούν ακόμη και νομικά για τη διασφάλιση ίσων δικαιωμάτων για όλους.
per 2
Η επιτροπή πολιτών της Ν. Δημητριάδας, υποδεικνύει ως μοναδική σωστή ρύθμιση την εξασφάλιση συνεχούς ροής από την Αγριά προς τον περιφερειακό αλλά και την παραλιακή επαρχιακή οδό για να εκτονώνεται το μποτιλιάρισμα και η Τροχαία να παρεμβαίνει κατά τις ώρες αιχμής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτροπή πολιτών Ν. Δημητριάδας έχει ήδη συναντηθεί για το θέμα με την υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, καθώς και με τον γενικό γραμματέα του δήμου Βόλου, Στυλιανό Διαμαντίδη, ενώ επιδιώκει συναντήσεις τόσο με τον ασκούντα χρέη δημάρχου, Θάνο Θεοδώρου καθώς και με τον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Facebook Comments

error: Content is protected !!