ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ημιμαραθώνιος Ορεινού τρεξίματος στη Σκιάθο

ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ
Ο Δήμος Σκιάθου και η Skiathos Moumtain Bikes διοργανώνουν την Κυριακή 12 Ιουνίου τον Ημιμαραθώνιο Ορεινού τρεξίματος «Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη».
Πρόκειται για ένα αθλητικό γεγονός που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων του νησιού, με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Ειδικά φέτος προβλέπεται να συμμετάσχουν πάνω από 150 αθλητές στον ημιμαραθώνιο ορεινού τρεξίματος.
Η διαδρομή των 21.5 χλμ στην καταπράσινη Σκιάθο περνά από όμορφα δάση και σημαντικά ιστορικά μνημεία. Τρέχοντας στα μονοπάτια αυτά θυμόμαστε τα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη που με μοναδικό τρόπο εξυμνούν την φυσική ομορφιά αυτού του νησιού. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στο Παλαιό Λιμάνι της πόλης μπροστά από το Μπούρτζι.
Τα πρώτα δύο χλμ. οδηγούν στο εξωκλήσι του Αγ. Αντωνίου και από εκεί πάντα τρέχοντας σε μονοπάτι οι αθλητές θα φθάσουν στο Παλαιό Μοναστήρι της Παναγιάς της Κεχριάς όπου και θα δροσιστούν από τη φυσική πηγή νερού αλλά και από τα ισοτονικά ποτά του πρώτου σταθμού. Ακολουθεί μονοπάτι 1.5 περίπου χλμ μέσα σε πλατανόδασος που οδηγεί στο ύψος  της θάλασσας στην αμμουδιά της Κεχριάς στην βόρεια πλευρά του νησιού. Από εκεί ανηφορίζοντας σε χωματόδρομο και τρέχοντας σε βαθύσκιωτα μονοπάτια πραγματοποιείται μια κυκλική πορεία  και οι αθλητές επιστρέφουν στο σημείο εκκίνησης. Το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είναι μονοπάτι 70% χώμα 20% και 10% άσφαλτος.
Σκοπός του αγώνα πέρα από το αυτονόητο της θετικής επίδρασης του αθλητισμού στην υγεία είναι να αναδειχθεί η ανάγκη που έχει το νησί  για μια Αειφόρο  Ανάπτυξη η οποία θα σέβεται τον πολιτισμό, τον άνθρωπο και τους φυσικούς πόρους του νησιού.
Θα υπάρξει επίσης διαδρομή 10.000 μέτρων για όσους δεν μπορούν να καλύψουν τα 21 χλμ. αλλά και διαδρομή μέσα στην πόλη για τα παιδιά. Στόχος είναι ο Ορεινός Ημιμαραθώνιος τρεξίματος να συμπεριληφθεί στους αγώνες προετοιμασίας για τη συμμετοχή σε παγκόσμια πρωταθλήματα, όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος, πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Σκιάθου. Το όλο εγχείρημα κοστίζει 10.000 ευρώ από τα οποία 3.500 ευρώ έδωσε ο δήμος Σκιάθου και τα υπόλοιπα χορηγοί.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες στο www.skiathosrun.gr.
error: Content is protected !!