Μυστήριο με τα 2 εκατομμύρια πρόστιμο του Αχιλλέα Μπέου

milonas
Πρωτοσέλιδο και σε αθηναϊκές εφημερίδες έγινε σήμερα ο Αχιλλέας Μπέος μετά το πρόστιμο των 2 εκατομμυρίων ευρώ που επέβαλε το ΣΔΟΕ στον σε αργία δήμαρχο Βόλου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.
Πέρυσι ο κ. Μπέος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ASTRA TELEVISION Θεσσαλίας είχε παραδεχθεί ότι ο λογιστής του είχε ξεχάσει να δηλώσει 1 εκατομμύριο ευρώ και ότι θα το δηλώσει άμεσα.  
Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα δήλωσε ότι το ποσό είναι 1,8 εκατομμύρια ευρώ.
Στις 8 Απριλίου του 2015 είχε επιτεθεί στον τότε βουλευτή κ. Δελημήτρο και είχε κάνει στην ακόλουθη δήλωση όταν ο βουλευτής ζήτησε να γίνει έλεγχος για φοροδιαφυγή.
Με δήλωσή του ο Αχ. Μπέος είχε αποκαλύψει οτι το ποσό που δεν κατέθεσε στη δήλωση πόθεν έσχες ανέρχεται τελικά σε 1.831.000 ευρώ και υποστηρίζε πως ήταν υποχρεωμένος από το Νόμο να το δηλώσει.
H πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδα FREDDO δημοσιεύει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο την είδηση με τίτλο «ΚΑΜΠΑΝΑ 2.000.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΜΠΕΟ ΑΠΟ ΣΔΟΕ».
Η δήλωση Μπέου για το 1,8 εκ ευρώ τον Απρίλιο του 2015
«Αναφορικά με την ερώτηση προς τρεις υπουργούς, που υπέβαλε ο κ. Δελημήτρος, που κατά τα άλλα «παίζει» το βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ζητεί να ελεγχθώ για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή και ψευδή δήλωση πόθεν έσχες ενός εκατομμυρίου ευρώ, επαναλαμβάνω ότι το ποσό αυτό είναι φορολογούμενο κεφάλαιο προηγούμενων ετών, ύψους 1.831.000 προς διάθεση και χωρίς δέσμευση ή υποχρέωση να δηλώνεται στο πόθεν έσχες σύμφωνα με το Νόμο. Είναι δε ανηρτημένο και στην ιστοσελίδα του υπ. Οικονομικών και έχει ελεγχθεί ενδελεχώς φορολογικά.
Μόνος προβληματισμός είναι εάν ο – κατά τύχη – βουλευτής είναι απύθμενος υποκριτής ή απίστευτα αφελής.
Αλήθεια μπορεί να μην διανοήθηκε καν ότι εξ αιτίας των δικαστικών εκκρεμοτήτων που έχω και στις οποίες με ενέπλεξε το σάπιο πολιτικό καθεστώς, όλο αυτό το διάστημα δεν με «ξετίναξαν» φορολογικά οι αρμόδιες υπηρεσίες;
Και πως αν είχαν διαπιστώσει έστω ενός ευρώ φοροδιαφυγή δεν θα με είχαν «σταυρώσει» – όπως και ο ίδιος επιθυμεί – και πάλι;
Ας αντιληφθεί ο κ. Δελημήτρος ότι οι πολίτες τον εξέλεξαν, όπως τον εξέλεξαν, για να δώσει, αν μπορεί, κάποιες λύσεις στα μεγάλα τους προβλήματα και όχι για να παριστάνει τον φορο – Κλουζό για κάθε πολίτη, της αρεσκείας του ή μη.
Εάν πάλι επιθυμεί απεγνωσμένα δημοσιότητα ας αναζητήσει άλλους πιο δόκιμους τρόπους. Σε κάθε περίπτωση ο ρόλος του βουλευτή είναι ήδη υποβαθμισμένος, ας μην τον υποβαθμίζει και άλλο ο συναγωνιστής των κουκουλοφόρων Δελημήτρος, φέρνοντας τον δηλαδή στα μέτρα του.»
Σήμερα παραδέχεται το πρόστιμο;
Με χθεσινή του δήλωση, εξαπέλυσε επίθεση στους δημοσιογράφους και εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκε το πρόστιμο, ενώ σήμερα μιλώντας στον δημοσιογράφο Βασίλη Μπαντίδη του ASTRA, αρνήθηκε το γεγονός λέγοντας ότι είναι επινόηση των Μέσων ενημέρωσης.

Facebook Comments

error: Content is protected !!