Εισαγγελική παρέμβαση για τις δηλώσεις Σώρρα κατά αθλητών με αναπηρία ζητά ο «Ιππόκαμπος»

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ
Την άμεση και αυτεπάγγελτη παρέμβαση της εισαγγελίας ζητεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ) και το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιπποκαμπος» σχετικά με τις υβριστικές δηλώσεις που έκανε ο αμφιλεγόμενος και εμφανιζόμενος συχνἀ ως «εθνοσωτήρας», Αρτέμης Σώρρας για τους αθλητές με αναπηρία που εκπροσωπούν τη χώρα μας 
στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.
 
Θυμίζουμε ότι χθες ο κ. Σώρρας είπε: «Είναι ύβρις για τους Ολύμπιους Αγώνες να βλέπεις τους ανάπηρους όλους και να κάνουν Παραολυμπιάδα. Αυτό είναι μεγάλη προσβολή για τον άνθρωπο γιατί σήμερα τα υβρίδια και όλα αυτά τα ζώα φτιάχνουν τον πλανήτη των αναπήρων. Τι δουλειά έχει ένας ανάπηρος να κάνει Παραολυμπιακούς;».
 
Αξίζει να σημιωθεί πως, το Σωματείο «Ιππόκαμπος» στην ανακοίνωσή του, δεν αναφέρεται καν, ονομαστικά στον Αρτέμη Σώρρα, ούτε επαναλαμβάνει ττους χαρακτηρισμούς που έκανε, τονίζοντας πως αυτοί προέρχονται από την φαρέτρα του ναζισμού, οι ιδέες του οποίου ηττήθηκαν εδώ και δεκαετίες.
 
Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων «Ιππόκαμπος» αναφέρει τα εξής: 
 
Από εχθές Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου αναπαράγονται από πλήθος μέσων ενημέρωσης προκλητικές και προσβλητικές δηλώσεις, κοινό υβρεολόγιο, που θίγει την τιμή και την υπόληψη των αθλητών και αθλητριών που παίρνουν μέρος στους Παραολυμπιακούς αγώνες, και κατ’ επέκταση την τιμή και την υπόληψη όλων των ατόμων με αναπηρία, προσώπου που αυτοχαρακτηρίζεται «εθνικός σωτήρας». 
Το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ» δεν θα αναφερθεί στους χαρακτηρισμούς, που έρχονται από τη φαρέτρα των οπαδών του ναζισμού, ούτε στο όνομά του. 
Κυκλοφορούν και αναπαράγονται σε όλο το διαδίκτυο, αλλά δεν μπορούν να λερώσουν τους αγώνες του αναπηρικού κινήματος. 
Οι ναζιστικές ιδέες περί «αρτιμέλειας», «Αρίας φυλής» κλπ. ηττήθηκαν εδώ και δεκαετίας και οποιαδήποτε προσπάθεια επαναφοράς τους θα βρίσκει άμεση αντίσταση. 
Η Ε.Σ.Α.μεΑ. και το Σωματείο μας, καλεί την άμεση αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιες συμπεριφορές και να εφαρμοστεί ο αντιρατσιστικός νόμος. 
Τα άτομα με αναπηρία είναι ισότιμοι πολίτες που παλεύουν για αξιοπρέπεια, ενάντια σε διακρίσεις, φιλανθρωπίες και γραφικότητες.
Τιμούμε τον πολίτη από την Χαλκίδα που κατέθεσε μήνυση σε βάρος του και κάθε πολίτη που αντιστέκεται. 
Είναι προφανές ότι θα παραστούμε ως πολιτική αγωγή διά της Ε.Σ.Α.μεΑ.
Όμως θα έπρεπε ήδη η Εισαγγελία να έχει παρέμβει με αυτεπάγγελτη δίωξη του υβριστή των Ελληνίδων και Ελλήνων με αναπηρία και των οικογενειών τους, τον υβριστή των αθλητριών και αθλητών με αναπηρία που τιμούν τη χώρα και τον χώρο στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. 
Αναμένουμε άμεσα την παρέμβαση της δικαιοσύνης. Οποιαδήποτε καθυστέρηση θα θεωρηθεί ως απουσία προστασίας των ατόμων με αναπηρία.
Η παρούσα ανακοίνωση κοινοποιήθηκε στην κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στον Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών και στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πατρών.
error: Content is protected !!