Νέα δημοσκόπηση: Τι λένε οι πολίτες για τις τηλεοπτικές άδειες

milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1

Ανησυχία, απογοήτευση και οργή είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν στην ελληνική κοινωνία απέναντι στην κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας MARC που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του καναλιού.

Παράλληλα, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών εκφράζεται αρνητικά για τη διαδικασία που επελέγη για την αδειοδότηση των καναλιών.

Ειδικότερα, οι πολίτες εκφράζουν ανησυχία για το μέλλον σε ποσοστό 83,1%, έναντι αυτών που ελπίζουν σε κάτι καλύτερο και αποτελούν μόνο το 12%, ενώ αξιολογούν την πορεία της κυβέρνησης αρνητικά ή μάλλον αρνητικά σε ποσοστό 83,8%, έναντι του 14,3% που την αξιολογούν θετικά ή μάλλον θετικά.

Τα συναισθήματα των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση, σύμφωνα με την έρευνα, είναι: Απογοήτευση (37,7%), Οργή (34%), Δυσπιστία (9,3%), Κατανόηση (7,7%), Ανοχή (7,3%), Υποστήριξη (2,5%).

Όσο για το αν τα πράγματα θα ήταν καλύτερα με μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι, με ένα 34,6% να πιστεύει ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα, ένα 34,4% να θεωρεί πως θα ήταν χειρότερα, ενώ ένα 26,1% να εκτιμά πως θα ήταν περίπου τα ίδια. 

Σχετικά με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, το 72% την εκτιμά αρνητικά ή μάλλον αρνητικά, το 13,2% την εκτιμά θετικά ή μάλλον θετικά, ενώ ένα 14,5% δηλώνει ότι δεν παρακολούθησε τις ομιλίες του.

Αντίστοιχα, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ θετικά εκφράζεται το 51,4% των ερωτηθέντων, αρνητικά το 31,8%, ενώ ένα 16,4% δηλώνει ότι δεν τον παρακολούθησε.

Σε ερώτηση για το ποιος έχει το καλύτερο σχέδιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 33,7%, ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με 15,2%, όμως και τους δύο επισκιάζει το 45,9% των πολιτών που πιστεύουν πως κανένας από τους δύο δεν έχει ιδιαίτερα καλό σχέδιο.

Για τη διαδικασία που επελέγη για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών, το 76,7% των πολιτών εκφράζουν τη διαφωνία τους, ενώ το 16,2% την υποστηρίζει. Επιπλέον, σε σχετική ερώτηση το 74,6% των ερωτηθέντων βλέπουν πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από τη διαδικασία αδειοδότησης, έναντι του 16,7% που πιστεύει πως αυτή αποσκοπούσε στη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ μόνο το 25,8% δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη διαδικασία, ενώ ένα 64,8% διαφωνεί.

Στη δημοσκόπηση συμπεριελήφθη και ερώτηση για το αν οι πολίτες θέλουν να κλείσει ο Alpha, με το 90,3% να απαντά ότι δεν πρέπει να κλείσει, ενώ το 4,3% να πιστεύει το αντίθετο.

error: Content is protected !!