Ελληνόπουλα και προσφυγόπουλα στήσανε χορό

Μέλη εργατικών σωματείων και του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών μαζί με τα παιδιά τους επισκέφτηκαν σήμερα το μεσημέρι, το κέντρο φιλοξενίας ΜΟΖΑ όπου προσφυγόπουλα και ελληνόπουλα «αλληλοδιδάχτηκαν» και χόρεψαν μαζί παραδοσιακούς χορούς.
1
Με πολύ μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό έμαθαν τα βήματα ενός ελληνικού χορού και μετά τα βήματα ενός συριακού, κάνοντας πράξη το «γαϊτανάκι» και αποδεικνύοντας ότι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα και έχουν όλα ίσα δικαιώματα στο όνειρο και στη μάθηση. Υποσχέθηκαν δε, να ξαναβρεθούν για να μάθουν περισσότερους χορούς και να ανταλλάξουν ίσως και γνώσεις πάνω στα ήθη και έθιμα κάθε τόπου.
Η κίνηση αυτή ήταν συμβολική και αποτελεί απάντηση του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών, στην προσπάθεια να περάσει στους γονείς το επικίνδυνο δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.
4
«Κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να εμποδίζει την μόρφωση των παιδιών. Κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να κάθεται απαθής, όταν δημιουργούνται προβλήματα και δυσκολίες στη μόρφωση παιδιών, όταν εκφράζονται ξενοφοβικές και ρατσιστικές απόψεις» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ακόμη – μεταξύ άλλων – ότι «έχουμε διαρκή υποχρέωση να αντιστεκόμαστε στις πολιτικές που οδηγούν στον πόλεμο. Να αντιστεκόμαστε στον ιμπεριαλισμό και τα σχέδια του, που τούτη την περίοδο επικεντρώνονται στην περιοχή μας. Να αντιπαλεύουμε τις πολιτικές της Ε.Ε. και όσων την υποστηρίζουν ,όπως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που τους θέλει εγκλωβισμένους και ευάλωτους».
ert.gr
error: Content is protected !!