ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εισήγηση του Μ. Μιτζικού στο συνέδριο της ΠΕΔ Θεσσαλίας

Εισήγηση στο ετήσιο συνέδριο της ΠΕΔ Θεσσαλίας που έγινε στη Λάρισα έκανε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΒΟΛΟΥ» και πολιτευτής της ΝΔ Μιχάλης Μιτζικός.Η εισήγηση του κ. Μιτζικού επικεντρώθηκε στον Καλλικράτη και ο ίδιος τάχθηκε κατά της διεύρυνσής του, τονίζοντας ότι αυτό δεν είναι προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.
Επίσης ανέφερε ότι στο πλαίσιο του θεσμού του Καλλικράτη δίνεται η δυνατότητα στους εκπροσώπους των Τοπικών Συμβουλίων να έχουν πιο δυνατή παρέμβαση για την επίλυση ζητημάτων του τόπου τους και κάλεσε τα Τοπικά Συμβούλια να εξαντλούν στο έπακρο τη δυνατότητα που τους δίνει ο Καλλικρατικός θεσμός ώστε να επιτυγχάνουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τις περιοχές τους.
Ένα ακόμη στοιχείο στο οποίο εστίασε ο επικεφαλής της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΒΟΛΟΥ» αφορά στην ενίσχυση του ρόλου του χωρικού αντιδημάρχου, όπως ισχύει και με την περίπτωση των αντιπεριφερειαρχών, καθώς και στη λειτουργία μιας Περιφερειακής Διοίκησης , αντί δύο που υφίστανται σήμερα, προκειμένου να αποφευχθεί η επικάλυψη αρμοδιοτήτων.
Τέλος αναφέρθηκε στη σημασία των Επιτροπών Διαχειριστικού Ελέγχου, ενώ υπογράμμισε πως αν δεν υπήρχε ο αυστηρός μέλεγχος του Κράτους για ισοσκελισμένους προϋπολογιμσους των Δήμων, τα χρέη τους θα είχαν αυξηθεί και θα είχαν ξεφύγει από τον έλεγχο, όπως έχει συμβεί στην Ισπανία και την Ιταλία.
error: Content is protected !!