ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απάντηση Μπέου στον εισαγγελέα που του άσκησε νέα δίωξη

Ο σε αργία δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

KEN 728X100

Σχετικά με την εναντίον μου ποινική δίωξη, που ασκήθηκε για δήθεν παράβαση καθήκοντος, και την οποία πληροφορήθηκα από τα ΜΜΕ και όχι όπως εύλογα θα περίμενα από την Εισαγγελία, αν όντως ισχύει, θέλω να δηλώσω τα εξής:
Η συγκεκριμένη, εναντίον μου, δίωξη, είναι μια πολιτική δίωξη και εκθέτει τον εισαγγελικό λειτουργό που την άσκησε, αφού φαίνεται πως αγνοεί ότι ο Δήμαρχος δεν έχει δικαίωμα ψήφου, αλλά απλώς και μόνο εκτελεί τις αποφάσεις που ψηφίζει το Δημοτικό Συμβούλιο! Δηλαδή είναι ένα εκτελεστικό όργανο του κορυφαίου πολιτικού οργάνου της πόλης!
Με βάση την αδιαμφισβήτητη αυτή αρχή, που διέπει δεκαετίες ολόκληρες τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα πρέπει τώρα ο συγκεκριμένος εισαγγελικός λειτουργός να μας εξηγήσει πως είναι δυνατόν να μην παραπέμπεται κανείς από τους 48 δημοτικούς συμβούλους, που αποφάσισαν τη διοργάνωση της γιορτής του κρασιού, το 2015, και να παραπέμπομαι εγώ που, βάσει των εκ του Νόμου αρμοδιοτήτων μου, ήμουν υποχρεωμένος απλώς να υλοποιήσω. την απόφαση.
Επιπροσθέτως για την πλήρη ενημέρωση των πολιτών και για του λόγου το αληθές, οφείλω να τονίσω ότι για πρώτη φορά, διοργάνωση της συγκεκριμένης γιορτής επί τέσσερις δεκαετίες, οι περισσότερες εκ των οποίων στιγματίστηκαν από τη διαπλοκή, την υπανάπτυξη και την κοινωνική μιζέρια, ο Δήμος Βόλου αποκόμισε κέρδη. Και αυτό έγινε τις περιόδους 2015 και 2016, δηλαδή επί της σημερινής Δημοτικής Αρχής!
Σε κάθε περίπτωση οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι για όλες τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής είμαι υπερήφανος, αφού λαμβάνονται και αποσκοπούν για την ικανοποίηση και εξυπηρέτηση των αναγκών και των συμφερόντων του Δήμου και των πολιτών.
Επίσης φρονώ ότι κατά την ταπεινή νομική μου άποψη, και επειδή όλοι κρινόμαστε, η απόφαση αυτή, δηλαδή της παραπομπής, πάσχει από κάθε πλευρά.
Από τέτοιες αποφάσεις προσβάλλονται λειτουργοί με αξία, ακεραιότητα και ήθος.
Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι τέτοιου είδους περίεργες αποφάσεις, όχι απλώς δεν με τρομάζουν, αλλά με δυναμώνουν, γιατί, όπως κατ’ επανάληψη έχω τονίσει, τη Δικαιοσύνη τη σέβομαι, δεν την φοβάμαι.
Βεβαίως και η πρόταση του συγκεκριμένου Εισαγγελέα, κ. Καραγιάννη θα τύχει της δέουσας απάντησης, αλλά παράλληλα είμαι υποχρεωμένος να ενημερώσω τόσο την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όσο και τον Εισαγγελέα Διαφθοράς, που ενδεχομένως να μην γνωρίζουν για την συμπεριφορά του, που με οδήγησε να ζητήσω την εξαίρεσή του από τον χειρισμό υποθέσεων που με αφορούσαν προσωπικά, για λόγους απολύτως προφανείς.
Δυστυχώς υπάρχει μια εμμονική, στα όρια του προσωπικού διωγμού, αντιμετώπισή μου, που παραπέμπει σε άλλες, μαύρες, εποχές. Και όσοι υιοθετούν τέτοιες πρακτικές και συμπεριφορές, ας έχουν υπόψη τους ότι είναι υπόλογοι απέναντι στην κοινωνία. Γιατί και οι κρίνοντες, κρίνονται….

error: Content is protected !!