Μήνυμα Παπανάτσιου για το πλεόνασμα που θα μοιραστεί

Σε δήλωσή της η Υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής Μαγνησίας του Σύριζα Κατερίνα Παπανάτσιου σχετικά με το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αναφέρει:
«Με την υπέρβαση των εσόδων σε σχέση με τους στόχους του Προϋπολογισμού που πέτυχε φέτος η κυβέρνηση, υλοποιούμε τη δέσμευσή μας για αναδιανομή του διαθέσιμου ποσού στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Ποσό 617 εκατ. ευρώ πηγαίνει άμεσα στους χαμηλοσυνταξιούχους, το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε παραμονές των χριστουγεννιάτικων γιορτών. Επίσης η αναστολή αύξησης του ΦΠΑ για τα νησιά του Βόρειου και του Ανατολικού Αιγαίου, για όσο μαίνεται η προσφυγική κρίση, είναι ένα λογικό και αυτονόητο μέτρο, που θα βρει την υποστήριξη όλων των Ευρωπαίων συμπολιτών μας.
Βασική πρόταση της κυβέρνησης στη συζήτηση για την ισορροπία των δύο σκελών της δημοσιονομικής πολιτικής, δαπανών και φόρων, είναι η μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων να κατευθύνεται αποκλειστικά και μόνο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας με ελάφρυνση της φορολογίας και των εισφορών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Με άλλα λόγια, η πρότασή μας στη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές είναι το δημοσιονομικό πλεόνασμα από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου να χρησιμοποιηθεί για κοινωνικούς σκοπούς και η μείωση των πλεονασμάτων για αναπτυξιακούς».
error: Content is protected !!