ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ένα περίπτερο – σύμβολο για τον Βόλο και την ιστορία του

Όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που εκφράζουν την άποψη ότι θα πρέπει να παραχωρηθεί χώρος από τον Δήμο Βόλου για να εγκατασταθεί ένα περίπτερο στον Βόλο. Ένα περίπτερο – σύμβολο της Ελλάδας. Τα περίπτερα χάνονται και σε λίγο καιρό δε θα υπάρχει κανένα.
Ο μακαρίτης Κώστας Κόγιας, ένας αγωνιστής της ζωής, έχει δώσει μάχες για τη σωτηρία του παραδοσιακού περιπτέρου.
Η χήρα του λοιπόν, αλλά και πολλοί Βολιώτες κάνουν μία πρόταση. Να κατασκευαστεί ένα περίπτερο στα παλαιά πρότυπα, το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί στην πλατεία Πανεπιστημίου, ώστε να “δέσει” και με το κτίριο της Καπνοβιομηχανίας Ματσάγγου, και να αποτελεί σύμβολο της πόλης και μιας ολόκληρης εποχής.
“Το Περίπτερο – Καπνοπωλείο στην Ελλάδα είναι ο πρέσβης των πόλεων όπου ο κάθε τουριστικός επισκέπτης αντλεί τις πληροφορίες που θέλει όταν τις θέλει. Τα δε φώτα των περιπτέρων είναι τα φώτα του πολιτισμού που χωρίς αυτά τα φώτα θα είχαμε περισσότερη εγκληματικότητα και περισσότερη βία και που πολλές φορές και εμείς έχουμε προστρέξει σε αυτά τα φώτα για μια βοήθεια ή ένα τηλεφώνημα. Το Περίπτερο – Καπνοπωλείο στην Ελλάδα είναι άμισθος φοροεισπράκτορας της πολιτείας που με την συμβολή του έχει δώσει ουσιαστική οικονομική ανάσα. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς ότι το Εθνικό Σύμβολο της Ελληνικής κοινωνίας το Ελληνικό Περίπτερο έπρεπε να είχε την στήριξη της εκάστοτε κυβέρνησης, και όχι να είναι ο επαίτης. ” συνήθιζε να λέει ο Κώστας Κόγιας. Τώρα καταλαβαίνουν πολλοί, πόσο δίκιο είχε. 

KEN 728X100

Ο Κώστας Κόγιας μπροστά στο περίπτερό του

error: Content is protected !!