ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για τις κάρτες μετακίνησης ΑΜΕΑ

Ξεκίνησε στα ΚΕΠ η θεώρηση για τους δικαιούχους της κάρτας μετακίνησης ΑμεΑ με τα μέσα μεταφοράς για το έτος 2016, όπως γνωστοποίησε το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κατόπιν και Διευκρινιστικής εγκυκλίου που έχει εκδώσει.

KEN 728X100
Η θεώρηση ξεκινά στις 12-12-2016 και λήγει στις 31-01-2017, ενώ Το Δελτίο Μετακίνησης ισχύει για το έτος 2016 και για όσο διάστημα από το επόμενο έτος (2017) απαιτείται για να εκδοθεί η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη χορήγησή του.
Η κάρτα αφορά σε δωρεάν μετακίνηση με τα Αστικά Λεωφορεία και σε έκπτωση 50% για τα υπεραστικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ. Σε τοπικό επίπεδο, η θεώρηση των Δελτίων πραγματοποιείται στα ΚΕΠ του Νομού και στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας.

Δικαιούχοι της κάρτας μετακίνησης είναι Έλληνες πολίτες αλλά και υπήκοοι κρατών-μελών της Ε.Ε. και υπήκοοι τρίτων χωρών, οι οποίοι διαμένουν στην Ελλάδα μόνιμα και νόμιμα, υπό τις προϋποθέσεις που θέτει ο Νόμος. Σε αυτούς, συμπεριλαμβάνονται και αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, δικαιούχοι επικουρικής προστασίας και τελούντες σε καθεστώς παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, εφόσον κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα.Για όλους τους παραπάνω, Έλληνες και ξένους υπηκόους, απαιτείται βεβαιωμένο ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, ενώ ισχύουν και συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια, όπως, ατομικό δηλωθέν εισόδημα μέχρι 23.000€ και οικογενειακό μέχρι 29.000€, προσαυξανόμενο κατά 5.600€ για κάθε επιπλέον άτομο πέραν του δικαιούχου, το οποίο παρουσιάζει αναπηρία σε ποσοστό  67% και άνω, συνοικεί μαζί του και τον επιβαρύνει φορολογικά.Τα προβλήματα που βιώνουν καθημερινά τα άτομα με αναπηρία και τα μέλη των οικογενειών τους, είναι πιεστικά και γι’ αυτό είναι σημαντικότατη η κοινωνική ευαισθησία και η μέριμνα για αυτούς τους ανθρώπους.

error: Content is protected !!