Άγγελος Αγραφιώτης: Επιθυμώ να είμαι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία

FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1
Ο Άγγελος Αγραφιώτης, απασχόλησε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με την “κόντρα” του με τον Αχιλλέα Μπέο για το Ορφανοτροφείο Βόλου.
Παράλληλα όμως είναι ένας πολιτικοποιημένος άνθρωπος και μάλιστα τον τελευταίο χρόνο κατέχει μία θέση στη Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ.
Ο ίδιος μιλώντας στο TheNewspaper.gr αποκαλύπτει ότι επιθυμεί να είναι υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της Φώφης Γεννηματά στη Μαγνησία.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΕΔΗ
Κύριε Αγραφιώτη, το Σάββατο που μας πέρασε, ψηφίστηκε στη Βουλή ο προϋπολογισμός για το 2017. Πως κρίνετε τον νέο προϋπολογισμό, μπορεί να συμβάλει θετικά στην πολυπόθητη ανάπτυξη της οικονομίας; 
Ένα πρώτο σχόλιο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι ότι ο προϋπολογισμός που η κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υπερψήφισε, αποτελεί ακόμη ένα βαθιά υφεσιακό προϋπολογισμό, που σε καμιά περίπτωση δεν συμβάλει θετικά στην ανάσχεση της κρίσης που η χώρα μας βιώνει και, κατ’ επέκταση στην επαναφορά της ανάπτυξης. 
Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι την ίδια στιγμή που προβλέπει ανάπτυξη της τάξεως του 2,7% και πρωτογενές πλεόνασμα 2%, προβλέπει αύξηση των έμμεσων φόρων κατά 2,5 δις και εξοικονόμηση πόρων από μειώσεις μισθών και συντάξεων. Έννοιες, που όπως γίνεται αντιληπτό, δεν συνάδουν μεταξύ τους, δεδομένης της φοροδοτικής εξασθένησης, αλλά και της γενικότερης εικόνας που παρουσιάζει η ελληνική κοινωνία.
Πρέπει δε να τονίσουμε το γεγονός ότι οι έμμεσοι φόροι που εγγράφονται πλήττουν κατά βάση τα μεσαία και χαμηλά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. 
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο ίδιος ο συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής τον χαρακτήρισε ως «…προϋπολογισμό που ενισχύει τις κοινωνικές ανισότητες…» και αυτό πιστεύω ότι ουδείς μπορεί να το αρνηθεί. 
Άρα ο κρατικός προϋπολογισμός όχι μόνο δεν συμβάλει θετικά στην ανάπτυξη αλλά ουσιαστικά αποτελεί, για ακόμη μία φορά, ένα απολογισμό ήττας της κυβέρνησης, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά, κατά τη συζήτηση στη Βουλή. 
Είναι ένας προϋπολογισμός που έρχεται να επιβεβαιώσει τη χρεωκοπία της πολιτικής της σημερινής Κυβέρνησης, που με τους χειρισμούς της έχει δημιουργήσει συνθήκες χρεωκοπίας για ολόκληρη τη χώρα. 
Παρά το γεγονός ότι η Κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η οικονομία επανέρχεται σε θετικούς ρυθμούς, τα στατιστικά αλλά και η πραγματικότητα δείχνουν ότι η κρίση ολοένα βαθαίνει και τα ποσοστά της φτώχιας αυξάνονται. Τι θα μπορούσε να ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση; Η πολιτική που ακολουθείται από τα μνημόνια μπορεί να συμβάλει θετικά; 
Το αν η οικονομία της χώρας επανέρχεται σε ρυθμούς ανάπτυξης δεν χρειάζεται να σας το απαντήσω εγώ, αρκεί να κάνετε μία βόλτα στην αγορά της πόλης, στην βιομηχανική περιοχή ή στα κατά τόπους παραρτήματα του ΟΑΕΔ. 
Πραγματικά, η εικόνα που προσπαθεί να δημιουργήσει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός  για επαναφορά στην ανάπτυξη αγγίζει τα όρια του φαιδρού, την ίδια στιγμή που διαρκώς μειώνει –έμμεσα και άμεσα- μισθούς και συντάξεις, οδηγεί –μέσω της υπερφορολόγησης- τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε ασφυξία. 
Ρωτήστε κάποιον από τους μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες, που κυριολεκτικά έχουν φτάσει στα όρια τους, για την κατάσταση που βιώνει η επιχείρησή τους, πόσο δύσκολα και με ποιους τρόπους καταφέρνουν να συντηρούν τις επιχειρήσεις τους;
Αλήθεια, θεωρείτε ότι ο νέος τρόπος φορολόγησης όσων παρέχουν υπηρεσίες με μπλοκάκι ή ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων αποτελούν σημάδι επαναφοράς της ανάπτυξης; 
Ή μήπως είναι ανάπτυξη ότι ολοένα αυξάνουν τα ποσοστά των συμπολιτών μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας; Και αυτό δεν το λέω εγώ, αλλά η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία…
Δυστυχώς η Ελληνική Κυβέρνηση επιλέγοντας να κάνει πράξη το «Δεν πληρώνω» που πρέσβευε όσο ήταν στην αντιπολίτευσή, εις βάρος όμως των ελλήνων πολιτών, δημιουργεί μία “μαγική εικόνα”  που μόνο ως ανάπτυξη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. 

Κάντε μας ένα σχόλιο για την πρόσφατη παρέμβαση Τόμσεν; Πως βαθμολογείτε την ελληνική κυβέρνηση στον τρόπο που χειρίζεται την διαπραγμάτευση;
Τη δήλωση Τόμσεν πρέπει να την δούμε από δύο πλευρές. 
Από τη μία πρέπει να δηλώσουμε ξεκάθαρα ότι ως ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Συμπαράταξη είμαστε κάθετα αντίθετοι με τις προτάσεις Τόμσεν (όπως και του Σόιμπλε), καθώς και με τις πολιτικές που προτείνει το ΔΝΤ. Κανείς άλλωστε δεν μπορεί να αρνηθεί το γεγονός ότι μέχρι τώρα το ΔΝΤ έχει πέσει έξω σε όλες του τις προβλέψεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι προτάσεις που τώρα προτείνει θα βαθύνουν περαιτέρω την κρίση και θα μεγεθύνουν την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού. 
Κανείς δεν μπορεί να κλείσει πλέον τα μάτια στην πραγματικότητα και αυτή λέει ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει πλέον νέα μέτρα και είναι πραγματικά άξια απορίας αυτή η διαρκής εμμονή σε μέτρα που πλήττουν τα μεσαία και χαμηλά στρώματα, που οδηγούν τον λαό στη φτώχεια. 
Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι όλη αυτή κατάσταση είναι το αποτέλεσμα των άκρως αποτυχημένων χειρισμών της ελληνικής κυβέρνησης σε ακόμη μία κρίσιμη για τη χώρα διαπραγμάτευση. 
Μίας κυβέρνησης, που με βάση τα όσα αποδεικνύουν τα γεγονότα, έχει χάσει τον σεβασμό και μας παρουσιάζει ως επιτυχία τα αιματηρά μέτρα που εισαγάγει και υλοποιεί. 
Πραγματικά διερωτάται κανείς πως μπορεί να βαθμολογήσει θετικά μία κυβέρνηση που κατάφερε να δεσμεύσει τη χώρα σε καθεστώς μνημονίων και επιτήρησης μέχρι το 2060, με αντάλλαγμα κάποιες πενιχρές ρυθμίσεις για το χρέος, μία κυβέρνηση που πριν από λίγο καιρό κατάφερε να δεσμεύσει την εθνική μας περιουσία για 99 χρόνια; 
Πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι σύντομα –ενδεχομένως και μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017- η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές. Πόσο πιθανό θεωρείτε ένα τέτοιο σενάριο; 
Θεωρώ βέβαιο ότι σύντομα στη χώρα μας θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις. 
Δεν είναι πιστεύω τυχαία ούτε η παροχολογία στην οποία η κυβέρνηση έχει επιδοθεί, ούτε επίσης το σκηνικό ρήξης με τους θεσμούς που τις τελευταίες μέρες εντείνεται με πρωτοβουλία των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος. 
Είναι δεδομένη άλλωστε η λαϊκή οργή κατά των μέτρων που η κυβέρνηση εισαγάγει και παρουσιάζει διαρκώς αυξανόμενες τάσεις, πράγμα που αποτυπώνεται με τον πλέον σαφή τρόπο στις δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος με την διαρκή πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ και της δημοφιλίας του Πρωθυπουργού, όσο και αν τα τελευταία χρόνια αποτυγχάνουν συχνά στις προβλέψεις τους. 
Στη βάση αυτή λοιπόν και θεωρώντας δεδομένη την πρόθεση του κ. Τσίπρα να διατηρήσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο, δεν θεωρώ τυχαίο ούτε το σκηνικό που η κυβέρνηση έχει διαμορφώσει το τελευταίο διάστημα, ούτε βεβαίως και μία πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ακόμη και μέσα στους πρώτους μήνες του 2017.
Οι εκλογές αποτελούν λύση; Θα μπορούσε η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού να αποτελέσει μία αφορμή για ανατροπή του αρνητικού κλίματος; Ποιες οι προσδοκίες του ΠΑΣΟΚ σε μία ενδεχόμενη εκλογική διαδικασία;
Κύριε Μαρέδη, είναι πλέον πασιφανές ότι η κατάσταση στη χώρα έχει φτάσει σε πλήρες αδιέξοδο. Οι ερασιτεχνικοί και επικίνδυνοι χειρισμοί της Κυβέρνησης έχουν οδηγήσει την χώρα σε ένα τέλμα, τέλμα οικονομικό , πολιτικό και κοινωνικό. 
Πλέον εκεί που έχει φτάσει η κατάσταση η προσφυγή στις κάλπες αποτελεί τη μόνη λύση. 
Στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουμε ακράδαντα ότι υπάρχει άλλος, όπως πρόσφατα επεσήμανε η κα Γεννηματά, που περνά όμως μέσα από την αλλαγή του μείγματος πολιτικής και την αλλαγή της κυβέρνησης. Ένας δρόμος που καθιστά αναγκαία την αλλαγή των συσχετισμών στο πολιτικό στερέωμα της χώρας και την αναγκαία εθνική συνεννόηση για την υιοθέτηση μίας εθνικής στρατηγικής εξόδου από την κρίση. Μία αλλαγή που σχετίζεται άμεσα με την ανάγκη να μπει ένα τέλος στην πολιτική της υπεροφορολόγησης και των περικοπών, που θα στοχεύει στην ενίσχυση της εγχώριας επιχειρηματικότητας και της ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας σε όλους τους τομείς, σε συνδυασμό πάντα με την προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Μία αλλαγή που θα επικεντρώνεται στην εισαγωγή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων για τον εξορθολογισμό των δημοσίων δαπανών, -κάτι που μπορεί, ειρήσθω εν παρόδω, να επιτευχθεί χωρίς να συνεπάγεται απολύσεις- και την ανάσχεση φαινομένων όπως η διαφθορά, η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή, εκ των δομικών παραγόντων για την σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας. 
Θεωρώ δε αυτονόητο ότι το ΠΑΣΟΚ  και η Δημοκρατική Συμπαράταξη προσέρχεται σε κάθε εκλογική μάχη με στόχο πάντα το καλύτερο, να αποτελέσει την εγγυήτρια δύναμη για την ανατροπή της σημερινής δυσμενούς κατάστασης για τη χώρα και τους πολίτες της. 
Γιατί οι πολίτες να σας εμπιστευτούν ξανά; Θεωρείτε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει διδαχθεί από τα «λάθη» του παρελθόντος; 
Κάποια στιγμή, κύριε Μαρέδη, αυτό το θέμα θα πρέπει να κλείσει. 
Το ΠΑΣΟΚ σίγουρα πλήρωσε το τίμημα των επιλογών και των λαθών του παρελθόντος, ωστόσο πιστεύω ότι θα πρέπει να αναγνωρίσουμε το ελαφρυντικό ότι μετά τις εκλογές του 2009 κληθήκαμε να σηκώσουμε ένα μεγάλο βάρος, το βάρος μίας απόφασης από την οποία εξαρτιόταν το μέλλον της χώρας. 
Έκτοτε μεσολάβησε ένα αρκετά μεγάλο διάστημα, περάσαμε από μία φάση εσωστρέφειας και εσωτερικών κλυδωνισμών, η οποία όμως δεν λειτούργησε απαραίτητα αρνητικά, διότι κάναμε την αυτοκριτική μας και μας δόθηκε η δυνατότητα της αυτοβελτίωσης. 
Επιπλέον, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί τη δύναμη των μεγάλων πολιτικών αλλαγών –πραγματικά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι όλες οι μεγάλες αλλαγές μεταπολιτευτικά στη χώρα, όπως λόγου χάρη το ΑΣΕΠ και το ΕΣΥ- φέρουν τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ  και ως δύναμη αλλαγής, απευθύνει την πολιτική του πρόταση προς τους πολίτες. 
Βέβαια αυτό πραγματοποιείται πλέον κάτω από νέες συνθήκες, υπό τη σκέπη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, της προσπάθειας -αν θέλετε- για προσέγγιση και συμπαράταξη των υγιών, προοδευτικών δυνάμεων της χώρας στην προοπτική διαμόρφωσης ενός νέου μείγματος πολιτικής, μίας κυβερνητικής πρότασης,  που θα επαναφέρει, πρώτα απ’ όλα, την αισιοδοξία και θα συμβάλει θετικά στην έξοδο της χώρας από την κρίση, που θα εγγυηθεί μία νέα αλλαγή. 
Επιτρέψτε μου κλείνοντας, να σημειώσω ότι προσφάτως η Πρόεδρος του Κινήματος και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η Φώφη Γεννηματά, ξεκίνησε μία νέα κάθοδο προς τους πολίτες και τα μηνύματα που έρχονται από όλες τις μεριές της χώρας μόνο ως αποθαρρυντικά δεν μπορούν να εκληφθούν. 
Κύριε Αγραφιώτη, συμμετέχετε ως Μέλος στη Γραμματεία του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ. Πιστεύετε ότι η κατάσταση στη χώρα στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών είναι ικανοποιητική; Ποιες οι αλλαγές που απαιτούνται, κατά την άποψη σας στον τομέα της ασφάλειας και της πολιτικής προστασίας γενικότερα; 
Η αύξηση αλλά και η μετάλλαξη του εγκλήματος στη χώρα μας, έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο, με την πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ να παρακολουθεί ανήμπορη και ανίκανη να μεταστρέψει την κατάσταση. Πρόσφατα είχαμε εμπρησμούς στα Hot spots που φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες, με διασάλευση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας στα νησιά. 
Μέσα σε 3 ημέρες, είχαμε τρία κρούσματα επίθεσης κατά αστυνομικών, με τα δύο εξ αυτών ένοπλα, και αποτέλεσμα και στα τρία, τον τραυματισμό τους. Οι πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις, ακόμη και ώρες που οι δρόμοι έχουν κίνηση, είναι ακόμη ένα σημάδι της αποσύνθεσης που έχει καταφέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στη δημόσια τάξη και ασφάλεια. 
Απαιτείται άμεσα η αναβάθμιση των μάχιμων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ και η αναθεώρηση των επιχειρησιακών σχεδίων της, με ενίσχυσή της σε εξοπλισμό και στελέχη. 
Εξαιτίας των έκτακτων καιρικών φαινομένων, που οφείλονται στις κλιματολογικές αλλαγές, απαιτείται και η ενίσχυση με εξοπλισμό του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, που είναι οι φορείς οι οποίοι καλούνται να αναλάβουν την αντιμετώπιση θεομηνιών, σεισμών, τεχνολογικών & φυσικών καταστροφών. Όλα αυτά βέβαια, απαιτούν πολιτική ΗΓΕΣΙΑ γνώστη του αντικειμένου, με διάθεση να κάνει τον πολίτη να αισθανθεί πραγματικά και ουσιαστικά ασφαλής στη χώρα του, δίχως ρεβανσιστικές διαθέσεις, αλλά και διάθεση εξευτελισμού των ανδρών ασφαλείας.
Σε πρόσφατο άρθρο σας αναφερθήκατε στον ρόλο που μπορεί να επιτελέσει η ΕΛ.ΑΣ στην αντιμετώπιση της διαφθοράς. Πιστεύετε πραγματικά ότι η αστυνομία μπορεί να επιτελέσει αυτό το ρόλο; Θεωρείτε ότι υπάρχει το υπόβαθρο για διασύνδεση των υπηρεσιών του κρατικού μηχανισμού σε αυτό το επίπεδο; 
Η ΕΛ.ΑΣ διαθέτει τεχνολογική υποδομή και έμψυχο δυναμικό, ώστε να φέρει εις πέρας την οποιαδήποτε αποστολή αφορά στην ασφάλεια των πολιτών, αλλά και να συνδράμει το κράτος, στον τομέα της καταπολέμησης της διαπλοκής και της διαφθοράς. Διαπιστώνουμε όμως ένα κατακερματισμό υπηρεσιών ελέγχου, σε κάθε υπουργείο αλλά και ΝΠΔΔ. 
Αυτό καθιστά αδύνατη τη διασύνδεση όλων αυτών των υπηρεσιών, με αποτέλεσμα την μη επιβολή του νόμου και τη διαχρονική συνέχιση της ανομίας. Το υπόβαθρο λοιπόν στην ΕΛ.ΑΣ υπάρχει. Απαιτείται αναδιάταξη των υπηρεσιών της, αναβάθμιση της οικονομικής αστυνομίας στα πρότυπα ξένων χωρών και πρέπει η πολιτική ηγεσία του πολύπαθου αυτού υπουργείου, να σταματήσει να βλέπει κοντόφθαλμα και να δίνει επαμφοτερίζουσες εντολές στους άνδρες της, ώστε αυτοί να αφοσιωθούν στο έργο τους, μέσα από ένα μακρόπνοο σχεδιασμό της καταπολέμησης της διαφθοράς. 
Η χώρα μας βρίσκεται στην 58η θέση μεταξύ 168 κρατών στη διαφθορά και η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω. Πρέπει όλοι μας να συνδράμουμε προς την κατεύθυνση αυτή, ώστε να ανακόψουμε όλους τους διεφθαρμένους δημοσίους υπαλλήλους, που διαπλέκονται με επιχειρηματικά συμφέροντα προς ίδιον όφελος, αδιαφορώντας για τις κρατικές δαπάνες, που εξαιτίας της διαφθοράς τους, εκτινάσσονται στα ύψη και μας επιβαρύνουν όλους.
Πάμε τώρα στα τοπικά ζητήματα. Δεν είναι πολύς ο καιρός από τότε που παραιτηθήκατε από την Προεδρεία του Ορφανοτροφείου Βόλου. Ποια η «γεύση» που σας αφήνει η ενασχόλησή σας με το Ίδρυμα, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο αποχωρήσατε; 
Ως πρώην τρόφιμος του Ορφανοτροφείου Βόλου, αλλά της αδυναμίας και αγάπης μου προς τα παιδιά, μιας και είμαι και εγώ πατέρας, αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για Πρόεδρος του Δ.Σ του ιδρύματος. Στην απόφασή μου αυτή, στηρίχθηκα από όλες τις πλευρές, οι οποίες διαχρονικά ασχολούνται με τα διοικητικά του ιδρύματος. 
Καθημερινά εργαζόμουν στο ίδρυμα αρκετές ώρες, μαζί με το προσωπικό που σύμφωνα με επιστολή του πρώτη φορά έβρισκε διοίκηση με στόχο και όραμα,  προκειμένου να κατορθώσω να συμμαζέψω την τραγική κατάσταση που είχα βρει, αναφορικά με την καθημερινότητα των παιδιών, η οποία όμως είχε αντίκτυπο στη μετέπειτα ζωή τους.
 Αφού λοιπόν μετά από 3 μήνες κατορθώσαμε να βάλουμε και έβαλα τα παιδιά σε ένα πρόγραμμα, διαπίστωσα και  τι γινόταν τόσα χρόνια στο ίδρυμα από προηγούμενες διοικήσεις, οι οποίες το υπερχρέωσαν. ‘Έτσι συγκέντρωσα στοιχεία και καταθέσεις, όπως είχα υποχρέωση ως Πρόεδρος του Δ.Σ του ιδρύματος και οδήγησα δύο υποθέσεις ύψους 98.000€ στη δικαιοσύνη, η οποία και ανέλαβε την προκαταρκτική εξέτασή τους. 
Στη μία υπόθεση εξ αυτών, δυστυχώς για εμένα, εμπλέκονταν άτομα του Δήμου Βόλου και μάλιστα της παράταξης Μπέου. Αυτό δεν άρεσε… και έτσι όλοι σας γίνατε μάρτυρες της αλλαγής συμπεριφοράς του κ. Μπατζιάκα, ο οποίος ενώ για αρκετούς μήνες μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για εμένα, ξαφνικά όταν δεν δέχθηκα τις νουθεσίες του, να μην οδηγήσω τη μία υπόθεση «τριγωνικής συναλλαγής» ύψους 49.000€ στον εισαγγελέα, και παράλληλα δημοσιοποίησα και την υπόθεση της αφαίρεσης τροφίμων από τις αποθήκες του ιδρύματος, από την υποψήφια δημοτική σύμβουλο του Μπέου και φίλη της συζύγου του,  Δανάη Χαριτάκη, άλλαξε συμπεριφορά και μου επιτιθόταν δημόσια, δικαιολογώντας δημόσια τις ενέργειες της κας Χαριτάκη. 
 Στη συνέχεια επιστρατεύθηκε και ο ίδιος ο Μπέος, ο οποίος θεωρεί το Ορφανοτροφείο Βόλου τσιφλίκι του και ξεκίνησε και ο ίδιος να με εξυβρίζει δημόσια, παρουσιάζοντας για ακόμη μια φορά τη θλιβερή εικόνα που όλοι γνωρίζουμε. 
Ο Μπέος με τη συνδρομή του δικηγόρου Ξηρού, προχώρησαν σε διάφορες παράνομες ενέργειες, ποδοσφαιροποιώντας ουσιαστικά τη διοίκηση του ιδρύματος, προκειμένου να κατορθώσουν να αναλάβουν τη διοίκησή του Ιδρύματος. Και στις δύο περιπτώσεις απευθύνθηκα στη δικαιοσύνη, η οποία με δικαίωσε. Με τη δεύτερη απόφασή της, εγώ παρέμενα στη διοίκηση του ιδρύματος και ο Μπέος έπρεπε να τοποθετήσει ακόμη 4 άτομα δικά του. Όπως αντιλαμβάνεστε, μόνο διοίκηση δεν θα υπήρχε και έτσι αποφάσισα να παραιτηθώ, αφήνοντας τους να διοικήσουν. 
Τους παρέδωσα μια διοίκηση, η οποία αν μη τι άλλο διοικούσε το ίδρυμα χρηστά, κατάφερνε κάθε μήνα να καταβάλει τις υποχρεώσεις της και κατέβαλε και παλαιά χρωστούμενα σε εργαζομένους και προμηθευτές με τη στήριξη και όλων των συμπολιτών μας και το κυριότερο! τα παιδιά μεγάλωναν με στόχο, στα 18 τους να βγουν στην κοινωνία, ικανά να τα καταφέρουν.
Πιστεύετε ότι η σημερινή διοίκηση μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ορφανοτροφείο; 
Με θλίψη μου διαπιστώνω καθημερινά πως δεν τους ενδιαφέρει η διαπαιδαγώγηση και το μέλλον των παιδιών. Τα παιδιά έχουν ξαναγυρίσει στο επίπεδο που ήταν, πριν αναλάβω την διοίκηση του Ιδρύματος. 
Δεν πηγαίνουν σχολείο, δεν πηγαίνουν στα φροντιστήριά τους, καπνίζουν, τρομοκρατούν τις επιμελήτριες, βγαίνουν έξω ανεξέλεγκτα και επιστρέφουν αργά το βράδυ  και κανείς από το ίδρυμα δεν επικοινωνεί με τα σχολεία και τα φροντιστήριά τους. 15χρονη τρόφιμος φωτογραφήθηκε στα μπουζούκια στις 03.00΄το πρωί…. Συμπτωματικά; Το ίδιο βράδυ, στο ίδιο μαγαζί βρισκόταν και η πρόεδρος της φιλόπτωχου κα Γεωργακλή. 
Η μοναδική παιδαγωγός που υπάρχει στο ίδρυμα απασχολείται μόνο στη γραμματεία και δεν ενδιαφέρεται καν για τα παιδιά. Η δεύτερη παιδαγωγός στην οποία οφείλονταν αρκετά χρήματα, έχει προβεί σε επίσχεση εργασίας, μιας και ο αντιδήμαρχος του Μπεου κ. Μπατζιάκας, της φέρθηκε απρεπώς, με αποτέλεσμα η ίδια να αποταθεί στη δικαιοσύνη. Το ίδρυμα λειτουργεί με 7 άτομα προσωπικό, δηλαδή με 2 άτομα λιγότερα, από τον κατώτατο προβλεπόμενο αριθμό. Η κα Γεωργακλή πρόεδρος της φιλόπτωχου, δίνει εντολές στους εργαζόμενους του ιδρύματος, δίχως να έχει κανένα δικαίωμα…. ο κος Καλέργης, φίλος του Μπέου και αυτός και μέλος του Δ.Σ, δίχως να έχει καμιά αρμοδιότητα μίλησε απρεπώς σε επιμελήτρια, απόφοιτη της Παντείου, και την απείλησε έμμεσα, επειδή στα πλαίσια των καθηκόντων της προέβη σε μία ενέργεια που ο κος Καλέργης δεν ενέκρινε.  Οι εθελοντές που βοηθούσαν τα παιδιά έχουν αποχωρήσει, αφού δεν υπάρχει κανένας από τη διοίκηση να συνεργαστούν, ο εθελοντής ψυχολόγος που με μεγάλη ευχαρίστησή του επισκεπτόταν το ίδρυμα και μιλούσε με τα παιδιά μας και αυτός αποχώρησε, τα φροντιστήρια που πήγαιναν τα παιδιά μας εντελώς δωρεάν, πλέον δεν τα βλέπουν, αφού δεν πηγαίνουν καν.
 Οι διευθυντές των δημοσίων σχολείων και οι φροντιστές επικοινωνούν μαζί μου, αφού κανείς στο ίδρυμα δεν απαντά στα τηλέφωνα…  Το βιβλίο συμβάντων έχει καταργηθεί και το αντικατέστησαν με σελίδες Α4. Αφαίρεσαν από τον αποθηκάριο το δικαίωμα και υποχρέωση, σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό, να κάνει καθημερινά την  ηλεκτρονική καταγραφή  των ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ/ΕΞΑΓΩΓΩΝ τροφίμων, με αποτέλεσμα αυτή να γίνεται ανεξέλεγκτα, αφού ο καθ ύλην αρμόδιος αποθηκάριος, δεν ασκεί τον έλεγχο της αποθήκης του ιδρύματος. Ποιον εξυπηρετεί να μην υπάρχει έλεγχος στην αποθήκη τροφίμων του ιδρύματος, αλλά και στο τι συμβαίνει καημερινά?
Βέβαια ο μηχανισμός Μπέου, φιλικά blogs και δυο δημοσιογράφοι του, τα παρουσιάζουν όλα καλά και φυσικά  η φιλόπτωχος δεν ξεχνά σε κάθε ανακοίνωσή της να τον δοξάζει. Ως δήμαρχο τον αναφέρει…. Όσο για τα παιδιά…. ποιος νοιάζεται; 
Είναι φανερό λοιπόν πως η νέα διοίκηση που διόρισε ο Μπέος, δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τα παιδιά, παρά μόνο για την καρέκλα, τη διοργάνωση εκδηλώσεων στα μπουζούκια με τη βοήθεια του Μπέου και την περιουσία του ιδρύματος. Το Ορφανοτροφείο Βόλου υπό την προεδρία μου λειτουργούσε με τα παιδιά του,  μια χαρά! Το μόνο πρόβλημα που είχα ήταν το οικονομικό, αφού το παρέλαβα υπερχρεωμένο. Που είναι οι 150.000€ που θα έφερναν οι φίλοι του Μπέου με ένα τηλεφώνημά του; 
Ο κατά τα άλλα λαλίστατος αντιδήμαρχος κ. Μπατζιάκας και εποπτεύον το ίδρυμα, με εγκαλούσε επειδή δεν είχα κοινωνική λειτουργό. Τώρα που το ίδρυμα δεν διαθέτει παιδαγωγούς αλλά ούτε καν εθελοντή ψυχολόγο, γιατί δεν εγκαλεί τον πρόεδρο Θεοδώρου ? Επειδή τον διόρισαν οι ίδιοι προφανώς… 
Η προϊσταμένη της κοινωνικής πρόνοιας κα Κοκώνη, γιατί δεν ελέγχει το ίδρυμα και να προχωρήσει σε επιβολή κυρώσεων; Ποιος επιτέλους από την πολιτεία θα ενδιαφερθεί για τα παιδιά?
Όπως πληροφορούμαι, οι Βολιώτες έχουν καταλάβει το παιχνίδι που παίζεται από το Μπέο και την παρέα του σε βάρος του ιδρύματος και τελικά των παιδιών που φιλοξενεί και σταμάτησαν ακόμη και τις δωρεές προς το ίδρυμα, και απευθύνονται στα υπόλοιπα ιδρύματα της περιοχής μας. 
Ο νέος πρόεδρος Θεοδώρου, πατέρας του Δημάρχου Θεοδώρου, τοποθέτησε κάμερα στην εξωτερική είσοδο του ιδρύματος, την οποία βλέπει στο γραφείο του αλλά και από το κινητό του! Σκέφτομαι εάν είχα προβεί εγώ σε αυτή την ενέργεια, τι θα είχε ακουστεί στην πόλη…
Η ενασχόλησή σας με τα διοικητικά του Ορφανοτροφείου οδήγησε και στη δημιουργία μίας «κόντρας» με τον κ. Μπέο. Πραγματικά θα επιθυμούσαμε ένα σχόλιο σας πάνω σε αυτό…
Προσωπικά δεν έχω καμιά κόντρα μαζί του. 
Ο Μπέος ξεκίνησε την κόντρα μαζί μου, με τις δημόσιες παρεμβάσεις του στην τηλεόραση και στα ραδιόφωνα, βρίζοντάς με. 
Το έκανε αυτό για να ελέγξει τη διοίκηση του ιδρύματος και έτσι κατάφερε να διορίσει στη ΦΑΒ και στο Ορφανοτροφείο, τη φίλη του Γεωργακλή, τον πατέρα της γραμματέως της Γεωργακλή, τη baby sitter των παιδιών του, το φίλο του Καλέργη, τους σερβιτόρους Αλεξίου και Τσατσαρώνη, τον πατέρα του Δημάρχου Θεοδώρου, τον Σταύρο Νάκο, τον ποδοσφαιριστή Πέτρου. 
Αυτοί οι κύριοι που υπολήπτομαι, είναι η διοίκηση της ΦΑΒ και του ιδρύματος σήμερα. Όλοι άνθρωποι του Μπέου. 
Εγώ του απαντούσα με επιχειρήματα και αυτός με έβριζε. Και φυσικά κάθε επόμενη φορά που το έκανε, έπεφτε ακόμη πιο χαμηλά στα μάτια του κόσμου, χάνοντας δημοτικότητα… 
Τελευταία με βρίζει δημόσια όπου με βρει. Με θλίβει το γεγονός, πως όταν το κάνει, στο τραπέζι του κάθονται συμπολίτες μας της παράταξής του, οι οποίοι ενώ όταν είναι μόνοι τους με χαιρετάνε κανονικά, εμπρός του αποδέχονται τη συμπεριφορά του. 
Είναι σίγουρα ντροπή για την πόλη και τους Βολιώτες, το ότι κάποτε ψήφισαν αυτό τον άνθρωπο για δήμαρχο, άνθρωπο που εμφανίζεται δίπλα στον Εφραίμ να προσκυνά την Παναγία και την επόμενη στιγμή βρίζει τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου μέσα στη μητρόπολη, στη διάρκεια της λειτουργίας. 
Δεν αξίζει στην πόλη μας κάποιος που περπατά και βρίζει όλο τον κόσμο. Δεν είναι δυνατόν να μην έχει κανένα αξίωμα και όμως να κινεί τα νήματα παρασκηνιακά, δίχως ο ίδιος ποτέ να φαίνεται…. 
Κανείς πατέρας 5 παιδιών, όπως ο ίδιος πάντα επικαλείται, δε θα συμπεριφερόταν έτσι δημόσια…
Κλείνοντας θα θέλαμε να ρωτήσουμε τι έχουμε να περιμένουμε από τον Άγγελο Αγραφιώτη στο μέλλον; Θα συνεχίσετε την ενασχόλησή σας με τα κοινά; Ποιοι οι προσωπικοί σας στόχοι; 
Ως επιχειρηματίας και πολίτης αυτής της χώρας, που δεν βολεύτηκα ποτέ ούτε το επεδίωξα, αντίθετα επί 30 χρόνια δημιουργώ επιχειρήσεις προσφέροντας εργασία σε συμπολίτες μου, αλλά και σε κατοίκους άλλων Ελληνικών πόλεων, συμπεριλαμβάνομαι σε αυτούς που απογοητευμένοι από την πολιτική κατάσταση που βιώνουμε, αποφάσισαν να ασχοληθούν με την πολιτική και τα κοινά, με στόχο πρωτίστως την ανιδιοτελή προσφορά.  
Όπως γνωρίζετε συμμετέχω στα πολιτικά όργανα του ΠΑΣΟΚ, ως μέλος της Γραμματείας του Τομέα Προστασίας του Πολίτη, και αποτελεί επιθυμία μου να κατέλθω στις επικείμενες εκλογές ως υποψήφιος με το συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία, με στόχο να συμβάλω με τις δυνάμεις που διαθέτω στην ανατροπή της αρνητικής κατάστασης που ταλανίζει τον τόπο και στην ανάδειξη των προβλημάτων που απασχολούν τον τόπο μας, τη Μαγνησία, πράγμα το οποίο οι σημερινοί εκπρόσωποι ασκούν ανεπαρκέστατα, αλλά και  να προσφέρω στον τομέα που επί 30 χρόνια υπηρετώ. 
 Η επανειλημμένη βράβευσή μου από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, για τη συνδρομή μου στην καταπολέμηση του κοινού εγκλήματος, της διακίνησης ανθρώπων κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας, αλλά και της απάτης ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατά του δημοσίου, αποτελεί για μένα εγγύηση της ακεραιότητας του χαρακτήρα μου. 
Πιστεύω πως έχει τελειώσει στη χώρα μας η οικογενειοκρατία των πολιτικών, καθώς και των “εκλεκτών” κάποιων κύκλων. Στο ΠΑΣΟΚ σήμερα, όλοι μας είμαστε νέοι άνθρωποι με όραμα και προτάσεις και την βαθιά πεποίθηση ότι την εκπροσώπηση του λαού θα πρέπει να την αναλάβουν οι άξιοι και όχι οι αρεστοί ή οι εκλεκτοί. 
Μετά τη λαίλαπα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι οποίοι μέσα σε 23 μήνες ισοπέδωσαν τα πάντα, ιδιαίτερα στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών, κάνοντας έκπτωση στην ασφάλεια, με την επιχειρούμενη αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ, η οποία έγινε ΜΟΝΟ με οικονομικά κριτήρια, ήρθε η ώρα όπου θα ξανακτίσουμε από την αρχή την Ελλάδα και με τη δική μου μικρή συμβολή στην προσπάθεια αυτή, αλλά και των υπολοίπων μελών του ΠΑΣΟΚ, θα δημιουργήσουμε την κανονικότητα και θα επαναφέρουμε το αίσθημα της ασφάλειας στη χώρα και τους πολίτες της. 
Προσωπικός μου στόχος, είναι πάνω απ’ όλα,  με την υποστήριξη των συμπολιτών μου, να στηρίξω τον τόπο στον οποίο μεγάλωσα και πονάω. Και να είστε σίγουρος ότι αν οι συμπολίτες μου, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, με εμπιστευτούν, μου δώσουν την ευκαιρία, θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην απογοητεύσω την επιλογή τους, βάζοντας και γω το δικό μου λιθαράκι στην αντιμετώπιση των χιλίων προβλημάτων που ταλανίζουν τον τόπο, στην αντιμετώπιση της ασφυκτικής κατάστασης που δημιουργούν η ανεργία, η εκταταμένη αποβιομηχάνιση, τα διαρκή λουκέτα, αλλά και η ηθική κατάπτωση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα. 

Κλείνοντας, καθώς απέχουμε λίγες μόνο μέρες από τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, να εκφράσω τις –από καρδιάς- ευχές μου σε όλους τους συμπολίτες για υγεία και οικογενειακή ευτυχία, πάνω και πρώτα απ’ όλα, και την ελπίδα το νέο έτος να είναι πραγματικά έτος θετικών αλλαγών, ώστε να επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη όλων μας.
error: Content is protected !!