Παρέμβαση Παντσά: Καλώς ήρθατε στην εποχή των ηρώων της Πλ. Ελευθερίας

milonas 728x120

Τη δική του παρέμβαση για τα τεκταινόμενα στην δικαστική κόντρα Μπέου – Τασσοπούλου – Χορταργιά έκανε ο πρώην αντιδήμαρχος Βόλου Απόστολος Παντσάς.
Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Ο παλιός κόσμος πεθαίνει και ο νέος κόσμος πασχίζει να γεννηθεί. Τώρα είναι η εποχή των τεράτων». Έλεγε ο Αντόνιο Γκράμσι , Ιταλός κομμουνιστής διαννοοουμενος, προσπαθόντας να περιγράψει την κρίση του μεσοπολέμου ..”H εποχή των τεράτων – ο ορισμός που δίνει στον όρο “κρίση” – οριοθετείται ανάμεσα στο θάνατο του παλιού και στη γένεση του καινούργιου. Είναι το λεγόμενο “κενό” – κενό ηθικο-κεντρικής εξουσίας, σκοπού, νοήματος, οράματος…
…Σήμερα, τοπικά , ζούμε τη δική μας εποχή των τεράτων. Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει, κανείς που θα οδηγήσει. Αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι παρατηρητές στα γεγονότα. χτες ζήσαμε την πνιγηρή ατμόσφαιρα στην πόλη γεμάτη ψεύδη, απρέπειες, αμοραλισμό, απαξία της πολιτικής.Η δημοτική αρχή και οι παρατρεχάμενοι , δίκην οργανωμένων οπαδών, έδειξαν ακόμη μια φορά πως αντιλαμβάνονται το ρόλο τους και το ήθος του. Όλοι οι κομπάρσοι μιας κακοστημένης Opera Buffa ,ένός σπαραξικάρδιου δικαστικόυ σώου ήταν εκεί προκειμένου να επιβεβαιωθεί για μιά ακόμη φορά ότι ζούμε στην εποχή των τεράτων και του γροτέσκου, του χονδροειδούς. Στην εποχή στην οποία ο λόγος ύπαρξης αρχίζει και τελειώνει με την αναζήτηση του ρόλου του “αντισυστημικού ήρωα” και η πολιτική εξαντλείται στην συστηματική πώληση στους αφελείς ιθαγενείς αυτού του ρόλου. Όμως,για να θυμηθούμε τον ο Μπρεχτ “αλίμονο στις κοινωνίες που χρειάζονται ήρωες”. Αγαπητοί συμπολίτες…ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ…εμπροσθεν των δικαστηρίων…”

Το κείμενο συνοδεύεται μάλιστα από την παρακάτω φωτογραφία:

error: Content is protected !!