ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το… υπονοούμενο Ιγνάτιου για τον παπά με την χάρλει: Ότι ξεχωρίζει είναι αμαρτία!

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλίας, επιδόθηκαν  από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο, οι διορισμοί των νέων μελών των Εκκλ/κών Συμβουλίων και των Διαχειριστικών Επιτροπών των ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, για την επόμενη τριετία.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος μεταξύ άλλων προέβη σε μία δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς δεν μας έχει συνηθίσει σε συντηρητικές απόψεις. 
Πολλοί μάλιστα έσπευσαν να μιλήσουν για ευθύ υπονοούμενο για την εξέλιξη του θέματος με τον πατέρα Γεώγριο Δεληκώστα, ή αλλιώς “παπά με τη χάρλει” όπως τον αποκαλούν σε όλη την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το TheNewspaper.gr ο μητροπολίτης Ιγνάτιος δήλωσε: «δεν είστε στελέχη μόνο μιας ενορίας, αλλά συντελεστές του συνολικού έργου της Μητροπόλεως. Είμαστε κοινωνοί ενός έργου, του Χριστού, της Εκκλησίας… Η ιδιοτροπία και ό,τι ξεχωρίζει είναι αμαρτία. Λυπάμαι, π.χ. όταν ένας Ιερέας μου ιδιοτροπεί, απομονώνεται, λειτουργεί με έναν τρόπο εντελώς δικό του. Πώς μπορεί να νιώθει ότι ανήκει στην ιερατική οικογένεια, όταν π.χ. δεν μετέχει ποτέ στις ιερατικές μας συνάξεις; Όταν δε νιώθει την ανάγκη της συλλειτουργίας με τον Επίσκοπό του; Όταν δε συνυπάρχει με τους συμπρεσβυτέρους του, όταν δε συναναστρέφεται τους αδελφούς του, όταν νομίζει ότι τα ξέρει όλα και οι άλλοι δε ξέρουν τίποτα, όταν απατάται νομίζοντας ότι αυτός μόνο μπορεί να επικοινωνήσει με τον κόσμο. Αυτός ήδη έχει χάσει κι έχει χαθεί! Μπορεί, προς στιγμήν, να παρασύρει, να ξεγελάει, με το δήθεν καινούργιο, με το δήθεν μοντέρνο, αλλά αυτό συνιστά καπηλεία Χριστού. Μπορεί πολύ εύκολα ν’ αποκτήσεις οπαδούς, πολύ δύσκολα, όμως, θα οικοδομήσεις πιστούς…».

error: Content is protected !!