Ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Δημοσιογράφων για την κόντρα Μπέου – Τύπου

milonas 728x90 1
728x110 3

“Καταδικάζουμε την ποινικοποίηση της δουλειάς του δημοσιογράφου στην οποία προβαίνει η Δημοτική Αρχή με τις συνεχείς μηνύσεις αλλά και τις απαράδεκτες εκφράσεις απέναντι στους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.
Ιδιοκτήτες ΜΜΕ, Δημοτική Αρχή Βόλου, επιχειρηματίες, πολιτικό προσωπικό από τη Ν.Δ., το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ στον χώρο της τοπικής διοίκησης, έβγαλαν τα μαχαίρια και σφάζονται στις αίθουσες των δικαστηρίων, με στόχο τον έλεγχο της όποιας στρεβλής και σε αρκετές περιπτώσεις κατευθυνόμενης ενημέρωσης στο Βόλο και μάλιστα πάνω στις πλάτες των δημοσιογράφων.
Όλοι οι παραπάνω, βέβαια, συμφωνούν απόλυτα μεταξύ τους σε ό,τι έχει να κάνει με τον σφαγιασμό των όποιων εργασιακών και άλλων δικαιωμάτων είχαν απομείνει στους εργαζόμενους, με την εφαρμογή των μνημονίων και την προώθηση των μέτρων υπέρ του κεφαλαίου και την πιστή υλοποίηση όλων αυτών από την τοπική διοίκηση. 
Στους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και ιδιαίτερα στους δημοσιογράφους απαιτείται εκβιαστικά, άμεσα ή έμμεσα, να στοιχηθούν πίσω από τη μία ή την άλλη ομάδα στη μεταξύ τους κόντρα. Δεν πρέπει όμως να ξεχνούν ότι πίσω από τις δημοτικές ομάδες που αντιμάχονται σήμερα και όσους προστρέχουν σε ρόλους διώκτη ή συμπαραστάτη τους, βρίσκονται όλες εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που το προηγούμενο διάστημα διέλυσαν το ασφαλιστικό σύστημα, μείωσαν τις συντάξεις τους, ψήφισαν ή συναίνεσαν με τον ένα ή άλλο τρόπο στην ψήφιση όλου εκείνου του αντεργατικού πλαισίου που έχουν διαμορφώσει συνθήκες “γαλέρας” τους εργασιακούς χώρους και αυτούς ομήρους στις ορέξεις, τις πιέσεις και τους εκβιασμούς των εργοδοτών. Που εφαρμόζουν τρομοκρατικά την απληρωσιά, την κάθε είδους ελαστική απασχόληση, την κατάργηση των ΣΣΕ εις βάρος των δημοσιογράφων. Όλοι αυτοί ταυτόχρονα με τα παραπάνω επιδιώκουν πάγια τη δημιουργία “στρατών διαμόρφωσης της κοινής γνώμης” με σκοπό την ποδηγέτηση κάθε αντίδρασης και την εξυπηρέτηση των δικών τους ιδιαίτερων συμφερόντων.
Οι δημοσιογράφοι που βιώνουν καθημερινά όλη αυτή την πραγματικότητα, δεν πρέπει να μετατραπούν σε “Χρονογράφους” του μοιράσματος της πίτας ανάμεσα σε διάφορες ομάδες. Η «πίτα» αυτή είναι οι στερήσεις του λαού, η φοροαφαίμαξη, το τσάκισμα των κοινωνικών παροχών, οι μειώσεις μισθών, τα διαρκή αντιλαϊκά μέτρα. Δεν θα πρέπει να μπουν κάτω από τις σημαίες εργοδοτικών συμφερόντων και των κομμάτων που φταίνε για την σημερινή κατάσταση. “

error: Content is protected !!