ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Ξαναεντάσσουν στο ΕΣΠΑ ενταγμένα έργα της ΔΕΥΑΜΒ που καθυστερούν να ολοκληρώσουν!”

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής για τα δήθεν  νέα έργα της ΔΕΥΑΜΒ που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ, από την παράταξη «Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ήταν να το ζήσουμε κι αυτό! Η δημοτική αρχή, σε ένα διάλειμμα ανάμεσα στα αυτόφωρα σε βάρος δημοσιογράφων, θυμήθηκε και τη ΔΕΥΑΜΒ. Και με ανακοίνωσή της κομπάζει, όχι γιατί κατάφερε να εντάξει κάποια νέα έργα της ΔΕΥΑΜΒ στο ΕΣΠΑ, αλλά γιατί ξαναεντάσσει αυτά που παρέλαβε ενταγμένα και σε πλήρη εξέλιξη από την προηγούμενη δημοτική αρχή! Και που αναγκάζεται να τα ξαναεντάξει, γιατί ενώ τα έργα αυτά έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί προ πολλού,   σέρνονται ακόμη από παράταση σε παράταση, με συνέπεια να κατατάσσονται σε κατηγορία phasing. Φυσικά, η εκ νέου ένταξή τους γίνεται σε βάρος άλλων έργων που θα έπρεπε να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, όπως το αποχετευτικό δίκτυο της Ν. Αγχιάλου και η β΄φάση του αποχετευτικού δικτύου Αγριάς, τα οποία έχουν πλήρη ωριμότητα από πλευράς μελετών.
 Συγκεκριμένα, από την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής προκύπτει ότι ξαναεντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ:
1. Το έργο «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Αγριάς Δ. Βόλου», το οποίο, με βάση την σύμβαση, θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί την 21-12-2015.
2. Το έργο «Σύνδεση Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων Αγριάς Δ. Βόλου», το οποίο, με βάση τη σύμβαση, θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί την 28-2-2015. Ναι, πρόκειται για το έργο που περιλαμβάνει και το αντλιοστάσιο στα «Αστέρια Αγριάς», για το οποίο κορόιδευαν τον κόσμο πως θα απεντασσόταν από το ΕΣΠΑ αν δεν ολοκληρωνόταν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου!
Από την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής προκύπτει επίσης ότι ξαναεντάσσεται στο ΕΣΠΑ η «Μελέτη Αποχέτευσης Ακαθάρτων Παραλιακού Μετώπου Βόλου – Επέκτασης ΕΕΛ ΔΕΥΑΜΒ», η οποία είχε δημοπρατηθεί από την προηγούμενη Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ και η οποία, με βάση τη σύμβαση, θα έπρεπε να έχει παραδοθεί την 17-2-2016. Η χρηματοδότηση της μελέτης από το ΕΣΠΑ αποτελούσε και δέσμευση του προγράμματος για ένταξη στο ΕΣΠΑ και των αντίστοιχων έργων. Αυτό λοιπόν που γίνεται τώρα είναι η ένταξη του έργου της επέκτασης των ΕΕΛ (Βιολογικού), που αποτελεί το ένα από τα αντικείμενα της μελέτης. Αντίθετα, στην ανακοίνωση δεν υπάρχει καμία αναφορά για ένταξη και των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης των οικισμών Χρυσή Ακτή Παναγιάς, Μάραθος, Αγ. Γεώργιος Κυνηγών, Βελανιδιά, Κριθαριά, Μαλάκι, Πλανίδια, Άνω και Κάτω Λεχώνια, που επίσης αποτελούν αντικείμενο της μελέτης.
Στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής δεν γίνεται, εξάλλου, καμία αναφορά σε δύο ακόμη έργα, που επίσης παρέλαβε από την προηγούμενη δημοτική αρχή ενταγμένα στο ΕΣΠΑ και σε πλήρη  εξέλιξη και τα οποία επίσης θα έπρεπε να  έχουν ολοκληρωθεί προ πολλού. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα έργα:  
α/ «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Ιωλκού»,  το οποίο, με βάση τη σύμβαση, θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί την 4-5-2015, και
β/ «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Αγ. Στεφάνου Δ. Βόλου», το οποίο, με βάση τη σύμβαση, θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί την 28-11-2015.
Θεωρούμε αυτονόητο πως και τα έργα αυτά θα ξαναενταχθούν στο ΕΣΠΑ προκειμένου να ολοκληρωθούν, σε βάρος φυσικά άλλων  νέων έργων της ΔΕΥΑΜΒ. Οπότε δεν έχουμε παρά να αναμένουμε σύντομα μια ακόμη πανηγυρική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής για το νέο μεγάλο της επίτευγμα …
Η μόνη τελικά είδηση που έκρυβε η ανακοίνωση είναι πως η δημοτική αρχή αναγνωρίζει ότι το έργο της προηγούμενης ήταν έργο πνοής!

 Καλές γιορτές!
VOLOS REMOS

Αναβάλλεται η τελετή φωταγώγησης του Βόλου – Αύριο Παρασκευή οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με τον Αντ.Ρέμο

axilleas mpeos 780x410 1

Μπέος για Κιβωτό: «Οι γονείς έχουν τα παιδιά τους στο σπίτι, όχι στα ιδρύματα, αυτοί είναι κοπρίτες» [βίντεο]

79153389 2425624104344593 4168103097471598592 n

Απόψε η μεγάλη βραδιά του Βόλου – Μπέος και Ρέμος ανάβουν τα φώτα και υποδέχονται τα Χριστούγεννα

307256580 774074590371134 3910861045446806044 n

Βόλος: Έφυγε από τη ζωή γνωστός κατασκευαστής οικοδομών

1

Βόλος: Τροχαίο ατύχημα στην οδό Αναλήψεως – Συγκρούστηκαν δύο ΙΧ, σοβαρές υλικές ζημιές [εικόνες]

STAR HD 20221201 13 40 50 24

Αντώνης Ρέμος από τον Βόλο για την Κιβωτό: «Να περιμένουμε την απόφαση της Δικαιοσύνης, και μετά να σταυρώσουμε» [βίντεο]

5744017

Πήλιο: Άνδρας κατέληξε μέσα στο ασθενοφόρο πριν φθάσει στο Νοσοκομείο – Είχε καταναλώσει ποσότητα χαπιών

STAR HD 20221201 13 45 09 10

Το STAR στον Χριστουγεννιάτικο Βόλο – Απευθείας σύνδεση με την πλ. Πανεπιστημίου [βίντεο]

5005479

«Χαστούκι» Λούλη στους συκοφάντες για το 1 εκατ. ευρώ: Αυτή είναι η λίστα με όλες τις εργασίες – Μεγαλώνει το ποσό της δωρεάς

error: Content is protected !!