ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξεσπά ο πατέρας του νεκρού 16χρονου Βολιώτη: Δολοφόνησαν το παιδί μου


Για τη γειτονιά των αγγέλων, ταξίδεψε, μια ημέρα μετά την ονομαστική του εορτή, ο 16χρονος Χρήστος από το Βόλο, βυθίζοντας στο πένθος, οικογένεια, συγγενείς και φίλους.

KEN 728X100

Στις 3 το μεσημέρι ήταν προγραμματισμένη η κηδεία του νεαρού, για τον οποίο η μοίρα είχε άλλα σχέδια από εκείνα που ο ίδιος ονειρευόταν.

Ο πατέρας του άτυχου Χρήστου επιρρίπτει τις ευθύνες για τον θάνατό του σε άγνωστα άτομα, τα οποία όπως λέει στο protothema.gr, θα τα βρει και θα τα τιμωρήσει.

«Θα κινήσω γη και ουρανό για να βρω αυτούς που μου πήραν το παιδί μου. Αν δεν τους βρει η αστυνομία θα τους βρω εγώ», λέει ο πατέρας του 16χρονου, Στέφανος, που αφήνει αιχμές πως κάποιοι είχαν δώσει ουσίες στον γιο του. «Το παιδί μου το είχαν ποτίσει με κάτι. Αλίμονό τους αν πέσουν στα χέρια μου. Εγώ τους έχω ήδη καταδικάσει αυτούς τους ανθρώπους».

Σύμφωνα με τον πατέρα του Χρήστου, ο γιος του μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου βρισκόταν διασωληνωμένος για τουλάχιστον 24 ώρες.

«Το παιδί ήταν διασωληνωμένο από τις 19.00 το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας και μέχρι το επόμενο πρωί μέχρι που δεν άντεξε ο οργανισμός του και έφυγε για πάντα  από κοντά μας.

Του είχαν κάνει 3-4 φορές ανάνηψη για να τον επαναφέρουν. Το καλύτερο παιδί ήταν ο γιος μου, δεν ενόχλησε κανέναν .Εγώ είχα όνειρα και σκέψεις για αυτό το παιδάκι. Πήγαινε στη σχολή για να γίνει θερμοϋδραυλικός και να ξεκινήσει δουλειά. ‘Ήταν ένα συνεσταλμένο, καλοσυνάτο  και φιλότιμο παιδάκι  και τον  παρέσυραν, οι εγκληματίες, δυστυχώς».

Συγκλονισμένη είναι όλη η οικογένεια του Χρήστου, αλλά και η κοινωνία του Βόλου. Η αδερφή του έγραψε στο facebook μήνυμα με το οποίο αποχαιρετά τον μονάκριβο αδερφό  της:

«ΚAΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ  ΑΓΓΕΛΕ ΜΟΥ. Σ ΑΓΑΠΑΜΕ ΟΛΟΙ, ΖΩΗ ΜΟΥ. ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ  ΨΗΛΑ  ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΜΟΥ. ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ ΑΔΕΡΦΟΥΛΗ ΜΟΥ. ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. ΕΦΥΓΕΣ ΑΔΙΚΑ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΜΑΡΙ ΜΟΥ. ΜΟΝΑΚΡΙΒΟ ΜΟΥ ΑΓΟΡΑΚΙ».

Φίλοι και συμμαθητές του Χρήστου δεν μπορούν να πιστέψουν πως αυτές τις άγιες ημέρες «έφυγε» από τη ζωή σε τόσο μικρή ηλικία γεμίζοντάς τους πόνο.

Οι αρχές που ερευνούν τις αιτίες θανάτου του 16χρονου αναμένουν τις τοξικολογικές εξετάσεις και τις αναλύσεις ούρων και αίματος.

Διοικητής Νοσοκομείου Βόλου: «Βρέθηκε σακουλάκι με σκόνη» στον 16χρονο μαθητή

Βρέθηκε κάτι και αυτό είναι από πληροφορίες των γιατρών της ΜΕΘ“, δήλωσε ο Διοικητής του “Αχιλλοπούλειου” Γενικού Νοσοκομείου Βόλου κ. Ματθαίος Δραμητινός, μιλώντας στο “Radio Marconi 96,1 FM”, εξηγώντας ότι, στον ρουχισμό του 16χρονου μαθητή που έφυγε από τη ζωή, από τους γιατρούς “βρέθηκε ένα σακουλάκι με σκόνη, η οποία δόθηκε στην Αστυνομία ως όφειλε να γίνει, οι λοιπές έρευνες γίνονται από την Αστυνομία. Βέβαια ζητήθηκε ιατροδικαστική έκθεση και πάρθηκαν τοξικολογικές εξετάσεις από το αίμα και από τα ούρα του, για πιθανότητα να έχει κάνει χρήση ουσιών και για οτιδήποτε άλλο“.

Το παιδί ήρθε στα επείγοντα του Νοσοκομείου άσφυγμο και χωρίς ανάσα, το οποίο σημαίνει ότι  υπέστη σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, ανακοπή πιθανόν, κάποια στιγμή πριν, στην μεταφορά, στο σπίτι του, δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε αυτό“, είπε ο κ. Δραμητινός και συνέχισε:

Κατευθείαν στα επείγοντα αντιμετωπίστηκε ως ανακοπή, γιατί τα στοιχεία αυτά υπήρχαν τότε, έγινε μία εργώδης προσπάθεια ΚΑΡΠΑ, είναι η καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση που γίνεται και εν τέλει μετά από λίγη ώρα πήρε μπρος η καρδιά του παιδιού και αναθάρρησαν όλοι. Έγιναν όλα τα δέοντα και μεταφέρθηκε κατευθείαν στην ΜΕΘ. Βέβαια, ξέρω ότι ο ασθενής ήδη στα επείγοντα και αυτό είναι από τις μαρτυρίες των γιατρών, είχε μυδρίαση, για εμάς τους γιατρούς η λέξη μυδρίαση σημαίνει ότι εγκεφαλικά είχε υποστεί βλάβη, ο άνθρωπος είναι σε σοβαρή κατάσταση. Ανεβαίνει στη ΜΕΘ, έγινε μεγάλη προσπάθεια να σταθεροποιηθεί, όπου και σταθεροποιήθηκε για λίγη ώρα, αλλά ξαναυπέστη ανακοπή στη ΜΕΘ. Το ίδιο σενάριο πάλι, εκεί πέρα βέβαια με ειδικευμένους γιατρούς, διασωληνωμένος, έγινε μια μεγάλη προσπάθεια πάλι με καρδιοαναπευστική ανάνηψη, η οποία εν τέλει δεν προχώρησε, δεν σταθεροποιήθηκε ποτέ το παιδί, μέχρι που απεβίωσε. Κατά την διάρκεια της νοσηλείας στη ΜΕΘ από τους γιατρούς τους ίδους η διαβεβαίωση ήταν ότι συνέχιζε να υπάρχει μυδρίαση, δείγμα δηλαδή μεγάλης επιβάρυνσης της υγείας του παιδιού και δύσκολα αυτά τα περιστατικά ιατρικώς πάνε καλά“, κατέληξε ο Διοικητής.

error: Content is protected !!