ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απαγορεύεται η χρήση νερού στις Σταγιάτες

Στην απαγόρευση χρήσης του νερού στις Σταγιάτες προχώρησε η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ μετά την καταστροφή του χλωριωτή στις εγκαταστάσεις στην περιοχή.
Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της ΔΕΥΑΜΒ μετά από καταγγελία αρμόδιοι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΜΒ μετέβησαν επί τόπου στο υδραγωγείο των Σταγιατών όπου και διαπίστωσαν την καταστροφή από αγνώστους, του συστήματος απολύμανσης πόσιμου νερού. Για το συμβάν έχει γίνει καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα ενώ ενημερώθηκε εγγράφως και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας καθώς και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.
Η ΔΕΥΑΜΒ μέχρι εγκατάστασης του νέου συστήματος απολύμανσης, (υπό παραγγελία), θα πραγματοποιεί ελέγχους για την ποιότητα του πόσιμου νερού για το εν λόγω υδραγωγείο, τα αποτελέσματα των οποίων θα γνωστοποιούνται – κοινοποιούνται αρμοδίως.
Μετά τα παραπάνω και μέχρι να διασφαλισθεί ότι το νερό των Σταγιατών πληρεί τις απαιτήσεις της ΚΥΑ Υ2/2600/2001 όπως αυτή έχει τροποποιηθεί και ισχύει, απαγορεύει στους καταναλωτές του οικισμού Σταγιατών να κάνουν χρήση του νερού για ανθρώπινη κατανάλωση (πόση, μαγείρεμα, προπαρασκευή τροφής)», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ.
error: Content is protected !!