Τελικά δεν φταίνει ούτε τα υδρόμετρα…

milonas 728x120

Τελικά από ότι καταλάβαμε σήμερα, δεν φταίνει τα υδρόμετρα όπως έλεγε στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Απόστολος Γαλάτης.
Και λογικό είναι. Τα υδρόμετρα αντέχουν.
Το ότι κάποια έσπασαν και λογικό είναι και αυτονόητο, αλλά δεν δημιούργησε αυτό το μεγάλο πρόβλημα στην πόλη, που ακόμα οι αιτίες αναζητούνται.
Αρχικά λοιπόν ο κ. Γαλάτης μας έλεγε να αφήνουμε τις βρύσες ανοιχτές για να μην παγώσουν οι σωλήνες. Μετά μας είπε να τις κλείσουμε και ότι φταίμε εμείς οι πολίτες που ανησυχήσαμε και αφήσαμε τις βρύσες ανοιχτές.
Μετά δεν έφταιγε ούτε αυτό και έφταιγαν τα υδρόμετρα.
Μετά δεν έφταιγαν ούτε τα υδρόμετρα και έφταιγαν βλάβες στο δίκτυο. Τελικά αφού έγιναν κάποιες επιδιορθώσεις δεν φτάινε οι βλάβες στο δίκτυο.
Ποσότητα νερού έχουμε απεριόριστη έλεγε χθες ο κ. Γαλάτης.
Τότε γιατί έχουμε χαμηλή πίεση; Αναπάντητο το ερώτημα.
Και φυσικά το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί με φυσιολογικές καιρικές συνθήκες -και όχι ακραίες- και με 10 εκατοστά χιόνι μία ολόκληρη πόλη (η 6η μεγαλύτερη στην Ελλάδα) έχει μείνει χωρίς νερό.
Δεν απαιτούμε μεγάλες απαντήσεις για την ποιότητα του δικτύου, την ποιότητα του νερού, τον σχεδιασμό κλπ. Αυτά είναι μεγάλα ερωτήματα και θέλει πολιτικούς σοβαρούς για να τα απαντήσουν. 

error: Content is protected !!