Παροπλισμένο το Νοσοκομείο Βόλου – Τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό

stergiou
fotou
728x110 3

Τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Νοσοκομείο του Βόλου. Η κατάσταση κάθε μέρα που περνάει γίνεται και χειρότερη, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο TheNewspaper.gr ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών Νίκος Χαυτούρας.
Η έρευνα του TheNewspaper.gr αποκαλύπτει ότι δεν τηρείται ο Οργανισμός Λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος, λόγω των τραγικών ελλείψεων.
Συγκεκριμένα, στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική (ΩΡΛ) οι θέσεις των μόνιμων γιατρών που προβλέπονται είναι έξι. Σήμερα στην κλινική δεν υπάρχει κανείς μόνιμος γιατρός, παρά μόνο ένας μεταφερόμενος από τη Λάρισα και δύο επικουρικοί, με αποτέλεσμα να μην εφημερεύει καθημερινά και να αδυνατεί να εξυπηρετήσει περιστατικά.
Στην Ψυχιατρική κλινική τις τελευταίες εβδομάδες εμφανίστηκαν ράτζα, αφού οι μόνιμες κλίνες δεν είναι αρκετές για να εξυπηρετήσουν τα αυξανόμενα περιστατικά. Στην συγκεκριμένη κλινική προβλέπονται έξι θέσεις γιατρών και επτά με τον καινούργιο κανονισμό λειτουργίας του νοσοκομείου. Σήμερα υπάρχει μόνο ένας μόνιμος ιατρός.
Στην Οφθαλμολογική κλίνική προβλέπονται πέντε μόνιμες θέσεις γιατρών και σήμερα εξετάζει μόνο ένας.
Στην Γαστρεντερολογική κλινική προβλέπονται στον παλιό κανονισμό δύο μόνιμες θέσεις γιατρών και τέσσερις με τον καινούργιο κανονισμό. Όμως η πραγματικότητα έρχεται να διαψεύσει και τους δύο, αφού δεν υπάρχει κανείς μόνιμος!
Στο Παιδιατρικό τμήμα του Νοσοκομείο εξετάζουν δύο επικουρικοί γιατροί και ένας μόνιμος, ενώ προβλέπινται οκτώ θέσεις!
Ράτζα πάντως στους διαδρόμους έβγαλε και η Παθολογική κλινική καθώς τα περιστατικά είναι περισσότερα από τα διαθέσιμα κρεβάτια!

728X100 3

Ίδιες και χειρότερες είναι οι ελλείψεις και στα Μαγειρία του Νοσοκομείου Βόλου. Προβλέπονται είκοσι συνολικά θέσεις, και σήμερα τα καθήκοντά τους ασκούν οκτώ μόνιμοι υπάλληλοι και έξι εθελοντές!
Λίγο χειρότερη η κατάσταση και στο τμήμα του Ιματισμού, αφού προβλέπονται είκοσι θέσεις και σήμερα υπάρχει ένας μόνιμος υπάλληλος.

Και όλα αυτά έρχονται λίγες ημέρες μετά τη συνέντευξη τύπου του διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίου Δραμητινού, ο οποίος δήλωσε πως έχει τη φιλοδοξία το Νοσοκομείο να μετατραπεί σε Περιφερειακό από Γενικό που είναι σήμερα, με αύξηση των κλινών, αλλά και των απαραίτητων κονδυλίων”

error: Content is protected !!