Μπέος: Η μιζέρια τέλος για τον Βόλο!

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ
Με ένα άρθρο – παρέμβαση για τα γεγονότα στον τελικό κυπέλλου Ελλάδας ο Αχιλλέας Μπέος, ο σε αργία δήμαρχος Βόλου προσπαθεί να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και να διατυπώσει τη δική του άποψη για το θέμα:
Συνεχίζεται και σήμερα, σε πείσμα κάθε λογικής και ευπρέπειας, η προσπάθεια από ορισμένα τοπικά Μέσα Παραπληροφόρησης (που κατ’ ευφημισμόν αποκαλούνται και Ενημέρωσης) να αμαυρωθεί η εικόνα της πόλης και να δυσφημιστεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε στο μέλλον να αποκλειστεί από τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων.
Επιτέλους η κακοήθεια και η δημοσιογραφική αλητεία έχουν τα όριά τους, όπως και η κατανόηση προς αυτούς που για ένα χαρτζιλίκι εκποιούν στη γνωστή διαπλεκόμενη παρέα και τα τελευταία ίχνη αξιοπρέπειας και επαγγελματικής σοβαρότητας μπορεί να έχουν.
«Θρηνούν» σήμερα για την κατάσταση του Πανθεσσαλικού, δηλαδή για ένα στάδιο που από το 2004 που υποτίθεται ότι παραδόθηκε, δεν είχε άδεια λειτουργίας και μόλις την περασμένη εβδομάδα, εξ αιτίας του τελικού και χάρις στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και των άλλων εμπλεκόμενων φορέων, απέκτησε! Κόστισε πλέον των πενήντα εκατομμυρίων, παρουσίαζε απίστευτες ελλείψεις και αντί όλοι αυτοί, οι δήθεν λειτουργοί της ενημέρωσης, να απαιτούν να ελεγχτούν οι υπεύθυνοι πολιτικοί απατεώνες, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη.
Τώρα τους κατέλαβε η ευαισθησία και η «ιερή αγανάκτηση» για το ποιος θα πληρώσει τις ζημιές που έγιναν, οικτίρουν τους συμπολίτες μας που δήθεν θα κληθούν να το πράξουν και σκόπιμα, με τη γνωστή δολιότητα και αθλιότητα, που τους διακρίνει αποκρύπτουν ότι όλες οι δαπάνες θα καλυφθούν από την ΕΠΟ και τις δύο ΠΑΕ, που έχουν την υποχρέωση!
Λυπάμαι που πρέπει να κάνω ιδιαίτερη αναφορά σε μια κάποτε ιστορική, έγκυρη εφημερίδα, και σήμερα μια από κάθε άποψη θλιβερή φυλλάδα, τη «ΘΕΣΣΑΛΙΑ», του γνωστού Δανού, που αν λειτουργούσε στοιχειωδώς το κράτος σήμερα δεν έπρεπε καν να υπάρχει. Αλλά πρωτοστατεί σε αυτή την αθλιότητα. Αυτή η επιχείρηση, λοιπόν, με τα δεκάδες εκατομμυρίων θαλασσοδάνεια – πρόκληση στην δοκιμαζόμενη κοινωνία, τα χρέη στην εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία, τους απλήρωτους εργαζομένους, τολμά όχι απλώς να διαστρεβλώνει την αλήθεια και να χυδαιολογεί συκοφαντώντας, αλλά να παραδίδει μαθήματα ήθους και συμπεριφοράς. Ποια; Η εφημερίδα του Δανού με τα απομεινάρια της!!! (Αλήθεια, επειδή είναι θέμα που συζητείται στην πόλη, τα λεφτά από τα δάνεια που πήρε είναι ακόμη στην Ελλάδα;)
Απευθύνομαι σε όλους τους υπηρέτες, συνειδητούς ή μη, του «σκοτινού» συστήματος που παρ’ ολίγο να διαλύσει την πόλη μας και τους καλώ να συνειδητοποιήσουν ότι αποτελούν παρελθόν και μάλιστα τόσο άσχημο, που η κοινωνία δεν θέλει καν να θυμάται. Η πόλη προχωρεί στο μέλλον, διοργάνωσε και θα το κάνει σε κάθε ευκαιρία μεγάλα αθλητικά (και άλλα) γεγονότα και στόχος μας είναι να καταστεί πόλος έλξης χιλιάδων ανθρώπων, όχι μόνο για τις αδιαμφισβήτητες φυσικές της ομορφιές. Όσοι την θέλουν μια μικρή και βολική επαρχιακή πόλη, για να διακρίνεται το μικρό τους ανάστημα, όπως η γνωστή παρεϊτσα, θα πάνε (αν δεν είναι ήδη) στο περιθώριο. Ας μείνουν να μοιρολογούν για τις δέκα τσίχλες που ενδεχομένως κλάπηκαν από ένα περίπτερο ή για δυο καζανάκια σε τουαλέτες. Δεν μπορούν, ή καλύτερα, δεν θέλουν γιατί τρομάζουν να συνειδητοποιήσουν πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ δαπανήθηκαν τοπικά από επισκέπτες όλο αυτό τριήμερο του τελικού και πόσες επιχειρήσεις πήραν μια οικονομική ανάσα.
Επιτέλους το μίσος που τρέφουν στο πρόσωπό μου γιατί τους στέρησα, έτσι τουλάχιστον νομίζουν, μια άνετη και βολεμένη ζωή, ας μη το στρέφουν στους πολίτες και την πόλη, για να τους εκδικηθούν. Ας σύρουν εμένα στα Δικαστήρια, ας λασπολογούν και ας λυσσομανούν εναντίον μου, όπως δηλαδή κάνουν, αλλά ας αφήσουν ήσυχη την πόλη να βρει το δρόμο της για ένα καλύτερο μέλλον.
Η μιζέρια τέλος. Η πόλη και οι Βολιώτες δικαιούνται ένα καλύτερο μέλλον και το διεκδικούν καθημερινά, μακριά από «σκοτινά» καθεστώτα, της ανεπάρκειας, της ήττας και του «βλαχοπαραγοντισμού». Οι οικογένειες που κατέστρεψαν τις ελπίδες τόσων γενεών, μπορούν να συναντώνται στα σαλόνια τους και να κλαίνε για τα μεγαλεία που πέρασαν ή να μοιράζονται την πίκρα τους στα social media.
Η πραγματική ζωή, η κοινωνία, οι πολίτες δεν τους έχουν καμία ανάγκη.
ΥΓ. Επειδή βέβαια η προπαγάνδα για το συγκεκριμένο γεγονός, του τελικού Κυπέλλου, γίνεται από ανθρώπους που πιθανώς θα φύγουν από τη ζωή και δεν θα έχουν μάθει τι περιέχει στο εσωτερικό της η…μπάλα, να τους ενημερώσουμε ότι τα επεισόδια που έγιναν είναι τουλάχιστον ίδια (ή και πολύ μικρότερης κλίμακας) από αντίστοιχα σε δεκάδες άλλες διοργανώσεις σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Παντού.
Όμως κανείς δεν διανοήθηκε να ζητήσει να τεθεί η πόλη του σε «καραντίνα» και σε κατάσταση πολιορκίας. Ειδικά σε αυτή την πόλη, με τους τόσους «προοδευτικούς» και δημοκράταρους, θα περιμέναμε κάτι λιγότερο αναχρονιστικό και αρτηριοσκληρωτικό. Κάτι πιο λαμπερό και λιγότερο «σκοτινό»…
ΥΓ1 Επιμένουν και σήμερα οι γνωστοί – άγνωστοι, δυστυχώς όχι οι εισαγόμενοι των γηπέδων, αλλά οι δικοί μας, οι ντόπιοι, να προσπαθούν ν’ αμαυρώσουν την εικόνα της πόλης μας, με μια λογική που εξοργίζει. Αφού ξεκαθαρίσω για πολλοστή φορά ότι οι όποιες ζημιές τελικά καταγραφούν (διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα) θα πληρωθούν αποκλειστικά και μόνο από την ΕΠΟ, που με τη σειρά της θα παρακρατήσει τα ποσά από τα έσοδα των δύο ΠΑΕ, καλώ και πάλι όλους αυτούς που συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο, αν πραγματικά αγαπούν την πόλη να ενώσουν τις φωνές τους μαζί μας για να έρθει επιτέλους το Πανθεσσαλικό στο Δήμο και να αξιοποιηθεί, όπως κατ’ επανάληψη έχει ζητηθεί.
Όλα τα άλλα είναι μικροπολιτική και μια υποκριτική στάση, που δείχνει ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι σε αυτήν την πόλη που δεν διστάζουν να βλάψουν συνειδητά τα συμφέροντά της, αρκεί να «ικανοποιηθούν» τα δικά τους.
Σε ό,τι με αφορά δεν θα σταματήσω λεπτό να αγωνίζομαι για ό,τι κρίνω ως θετικό και ικανό να προσφέρει στην πόλη και τους συμπολίτες μου.
error: Content is protected !!