Δήλωση Μπουκώρου για τον θάνατο Μητσοτάκη

MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ο βουλευτής ΝΔ Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος με αφορμή το θάνατο του Κ. Μητσοτάκη εκανε την παρακάτω δήλωση: 
Με το άγγελμα της απώλειας του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώροςέκανε την εξής δήλωση:Σήμερα έφυγε ένας από τους τελευταίους μεγάλους της πολιτικής. Ενας σπουδαίος κοινοβουλευτικός. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τιμήθηκε από τον ελληνικό λαό με τεράστια αποδοχή. Όπως όλοι οι μεγάλοι στη ζωή και κυρίως στην πολιτική, απέκτησε κατά τη μακρόχρονη διαδρομή του φανατικούς φίλους, αλλά και πολέμιους. Με τις μεγάλες προσωπικότητες δεν μπορεί να συμβεί διαφορετικά. Ο ίδιος, πάντως, με τη στάση του και την πολιτική του φιλοσοφία υπήρξε από τους μεγαλύτερους πολέμιους του λαϊκισμού.
Ως νέος βουλευτής, ανακαλώ στη μνήμη μου τα όσα έγκαιρα και βλέποντας μακριά είπε απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό και στον πολιτικό κόσμο, από τις αρχές της δεκαετίες του ’90, για τις περιπέτειες που σήμερα βιώνουμε. Αν ο λόγος του είχε εισακουσθεί περισσότερο, τα προβλήματα σήμερα θα ήταν λιγότερα.
Αποχαιρετούμε τον τελευταίο μιας γενιάς μεγάλων που ανέλαβαν την Ελλάδα μετά τον πόλεμο ως σωρό ερειπίων και μας την παρέδωσαν ευρωπαϊκή χώρα. Αυτό το δεδομένο δεν μπορούν να το μεταβάλουν ούτε οι παραμορφωτικοί φακοί του προβληματικού παρόντος. Θα τον θυμόμαστε πάντα για την αφοσίωσή του στη δημοκρατία και στον κοινοβουλευτισμό. Απευθύνω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στον πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη.
error: Content is protected !!