Η Πέρσα Κουμούτση σήμερα στα Public Βόλoυ

stergiou
fotou
728x110 3

Η συγγραφέας και βραβευμένη μεταφράστρια Πέρσα Κουμούτση σήμερα Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017 ταξιδεύει στον Βόλο, όπου συναντά τους αναγνώστες της και τους προ(σ)καλεί να ακούσουν τις Αλεξανδρινές φωνές στην οδό Λέψιους, όπως τιτλοφορείται το νέο της μυθιστόρημα που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Ένα μυθιστόρημα που ζωντανεύει το τέλος μιας εμβληματικής εποχής, μιας εποχής λάμψης αλλά και φθοράς του μεσοπολεμικού αιγυπτιώτικου ελληνισμού – ενός κόσμου λαμπερού, σχεδόν παραμυθένιου στην επιφάνεια, αλλά σκοτεινού και αβέβαιου στο βάθος του.
Οι αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να τη γνωρίσουν από κοντά και να της απευθύνουν ερωτήσεις.
Η Πέρσα Κουμούτση θα βρεθεί στον Βόλο: Σήμερα Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017, στις 7 το απόγευμα, στο Public Βόλου (Ογλ 28 & Ι. Κονταράτου 9)
Το βιβλίο
Ο Κωνσταντίνος Καβάφης προς το τέλος της ζωής του. Ο επιφανής γιατρός του με την απατηλή εικόνα της ευτυχισμένης οικογενειακής ζωής. Ο ξεπεσμένος δικηγόρος και φίλος του. Η φιλήδονη νεαρή γειτόνισσα που τάραξε το συντηρητικό προσωπείο της παροικίας. Η άστατη ηθοποιός με τους θεατρινισμούς και τα καπρίτσια της. Η γοητευτική Ιταλίδα που ζούσε το δικό της δράμα, πέρα από τα βλέμματα θαυμασμού που εισέπραττε. Αυτά και άλλα πρόσωπα, άγνωστα τα περισσότερα, που έρχονται σε επαφή με εμβληματικές φιγούρες της εποχής (Τσίρκα, Φόστερ, Ουνγκαρέτι).
Είναι οι φωνές τους, στην οδό Λέψιους της Αλεξάνδρειας στα χρόνια του Μεσοπολέμου (1930-33)…
Η Πέρσα Κουμούτση γεννήθηκε στο Κάιρο. Ήρθε στην Ελλάδα αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου του Καΐρου και, από το 1993, ασχολείται επαγγελματικά με τη μετάφραση από τα αραβικά και τα αγγλικά.
error: Content is protected !!