ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σακκόπουλος για Δραμητινό: Το νοσοκομείο δεν είναι μαγαζάκι κανενός

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ύστερα από την ενόχληση του διοικητή του νοσοκομείου Βόλου για την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο γραμματέας της Ν. Ε. ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Ι. Σακκόπουλος εκανε την παρακάτω δήλωση:
Δεν καταλαβαίνω πραγματικά τί είναι αυτό που ενόχλησε τόσο το Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου. Η ΔΗ.ΣΥ κατέθεσε ερώτηση στον Υπουργό Υγείας με σκοπό να πάρει απαντήσεις για το πώς και με ποιό χρονοδιάγραμμα θα βελτιωθεί η παροχή υπηρεσιών Υγείας στους πολίτες της Μαγνησίας και είναι μια ερώτηση στην σωστή κατεύθυνση.
Η Κ.Ο της ΔΗ.ΣΥ θα απαντήσει στον Υπουργό Υγείας και μόνο, οποιαδήποτε άλλη απάντηση αποτελεί θεσμική εκτροπή, στην Κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία. 
Επειδή, όμως, προέβη και σε δηλώσεις στο F/B, θα ήθελα να κάνω μερικές παρατηρήσεις, θεωρώντας πάντα ότι το Νοσοκομείο δεν είναι μαγαζάκι κανενός, τουναντίον, όλοι πρέπει να εργάζονται στο κοινό σκοπό, που δεν είναι άλλος από την  αέναη προσπάθεια για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από το Νομαρχιακό μας Νοσοκομείο.
Επί της ουσίας, απαντήσεις δεν πήραμε. Πέρα από κάποιες θέσεις Ιατρών που έχουν προκηρυχθεί και οι οποίες θα γίνουν , απαντήσεις για νοσηλευτικό προσωπικό δεν πήραμε, γιατί ξέρετε ένα Νοσοκομείο δεν λειτουργεί μόνο με Ιατρούς, όπως δεν πήραμε και για το  τί ποσά αποδόθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ.  Όπως απαντήσεις δεν πήραμε για την περαιτέρω προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού που χρειάζεται το Νοσοκομείο και , , μιας και το συζητάμε, για το πότε θα ξεκινήσουν σοβαρές εργασίες συντήρησης στις κτιριακές υποδομές.
Τώρα, χαίρομαι που στην απάντησή  έστω και αργά ως κόμμα, γιατί η απάντηση ήταν  και κομματική αντιλαμβάνεστε την χρησιμότητα και τις δυνατότητες, των Ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων όπως είναι το ΕΣΠΑ Υγείας και ελπίζω στο επόμενο Δημοψήφισμα  οι σύντροφοί σας  να χορεύουν  και για αυτό.
Τέλος, στο μένος απέναντι στις Κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ  θα ήθελα  να σας υπενθυμίσω πως οι μόνες σοβαρές μεταρρυθμίσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας έγιναν επί ΠΑΣΟΚ, μεταρρυθμίσεις που σχεδιάστηκαν και εφαρμόστηκαν με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις και δεν βασίστηκαν  σε  προγράμματα διετούς διάρκειας και αβέβαιης προσεχούς χρηματοδότησης, για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους,  πετώντας το μπαλάκι για ακόμη μία φορά στους επόμενους.
error: Content is protected !!