“Γιορτές με τέχνη 8” στο Κέντρο Τέχνης “Τζιόρτζιο ντε Κίρικο” στον Βόλο

stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ
Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.–ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου σας προσκαλεί την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 20:30 στο Κέντρο Τέχνης “Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο” στην χριστουγεννιάτικη έκθεση “Γιορτές με τέχνη 8”. Πρόκειται για την καθιερωμένη ομαδική εορταστική έκθεση που διοργανώνεται για 8η συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου,  με τη συμμετοχή καλλιτεχνών κυρίως από τον Βόλο. Σ’αυτό το ετήσιο εικαστικό ραντεβού, ο επισκέπτης θα δει ένα καλλιτεχνικό μωσαϊκό από έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής, κεραμικής και χειροποίητα κοσμήματα, θα γνωρίσει το έργο επαγγελματιών και ερασιτεχνών καλλιτεχνών με κοινή συνισταμένη την αγάπη τους για τις εικαστικές τέχνες και την ανάγκη έκφρασής τους μέσα από αυτές. Σε κάθε περίπτωση, όσοι επισκεφθούν την έκθεση θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να απολαύσουν στο ισόγειο και στον ημιώροφο του Κέντρου Τέχνης έργα σημαντικού μέρους του καλλιτεχνικού δυναμικού της πόλης. 
Επιπλέον, με εορταστική διάθεση, στον χώρο της έκθεσης θα υπάρχει, όπως κάθε χρόνο,  χριστουγεννιάτικο «φιλανθρωπικό δέντρο», στολισμένο με μικρά έργα τέχνης τα οποία θα φέρουν την υπογραφή των συμμετεχόντων καλλιτεχνών και θα είναι προς πώληση σε συμβολική τιμή, προκειμένου τα έσοδα να προσφερθούν σε ευαγή ιδρύματα, που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας (Ορφανοτροφείο Βόλου, «ΕΛΕΠΑΠ» Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων, «Η ΠΙΣΤΗ» Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις, «ΦΛΟΓΑ» Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις, «Κουζίνα Αλληλεγγύης»). Στην φιλανθρωπική δράση της έκθεσης συμμετέχουν φέτος και φοιτητές/-τριες του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με υπεύθυνους τον καθηγητή Απόστολο Μαγουλιώτη, Πρόεδρο του τμήματος, και τη διδάσκουσα Αναστασία-Ζωή Σουλιώτου. 
Παράλληλα, στο πρόγραμμα των εγκαινίων έχει ενταχθεί μια βραδιά τάνγκο με τίτλο “Ένας αιώνας cumparsita”, αφιερωμένη στην επέτειο από την κυκλοφορία του περίφημου ομώνυμου  τάνγκο (1916). Με την συνοδεία live μουσικής στην βραδιά αυτή θα συμμετάσχουν χορευτές από ομάδες τάνγκο της πόλης. Στην συνέχεια, θα ακολουθήσει milonga για όλους!
Κέντρο Τέχνης “Τζιόρτζιο ντε Κίρικο”
Μεταμορφώσεως 3, Βόλος, 38333. Τηλ. 24210 31701
Διάρκεια έκθεσης: 8 Δεκεμβρίου 2017 έως 8 Ιανουαρίου 2018
Ωράριο λειτουργίας. Δευτέρα-Παρασκευή: 10.00-13.00 και 18.00-21.00
Σάββατο: 10.00-13.00, Κυριακή: κλειστά

Είσοδος ελεύθερη
error: Content is protected !!