Τοπικός διαγωνισμός Φυσικών Επιστημών EUSO 2018

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΕΚΦΕ Μαγνησίας η Α΄ Φάση του Διαγωνισμού Φυσικών Επιστημών EUSO 2018 για μαθητές Λυκείων, με την συμμετοχή 11 τριμελών ομάδων από Λύκεια της Μαγνησίας. Θα προκριθούν οι 2 πρώτες ομάδες που θα συμμετάσχουν στην τελική φάση του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί για τις ομάδες της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας στην Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018. 
Από τον τελικό διαγωνισμό θα επιλεγεί μια τριμελής ομάδα μαθητών που μαζί με την ομάδα της Αθήνας θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στην 16η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών – EUSO 2018, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας από 28 Απριλίου 2018 έως 5 Μαΐου 2018.
Η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών (European Union Science Olympiad – EUSO, http://euso.eu/) είναι ένας μαθητικός πειραματικός διαγωνισμός στα μαθήματα φυσικών επιστημών (Φυσική – Χημεία – Βιολογία) όπου συμμετέχουν τριμελείς ομάδες μαθητών μέχρι 17 ετών (μαθητές Α΄ και Β΄ τάξης Λυκείου) από όλες τις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σκοπό έχει την εξοικείωση των μαθητών με την πειραματική διαδικασία των φυσικών επιστημών.

Τα θέματα καθώς και πληροφορίες για τον διαγωνισμό στην ιστοσελίδα του ΕΚΦΕ Μαγνησίας http://ekfe.mag.sch.gr/
error: Content is protected !!