Εκδήλωση των Σοφαδιτών Μαγνησίας στον Βόλο

stergiou
fotou
728x110 3

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας (Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων) και με τη στήριξη των Γ.Α.Κ. Καρδίτσας, παρουσιάζει την Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 7.00 μ. μ. στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειο» του Βόλου πολιτιστική εκδήλωση με τίτλο «Και οι ξένοι… έγιναν ντόπιοι», όπου εντάσσεται και η παρουσίαση του Ημερολογίου του συλλόγου για το 2018. Το φετινό Ημερολόγιο του Συλλόγου, με τίτλο «Ας γνωρίσουμε τη φύτρα μας», αφορά την πληθυσμιακή σύνθεση της περιοχής των Σοφάδων, από την αρχαιότητα ως σήμερα.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: 
Στο Α΄μέρος σύντομη εισήγηση από την Προϊσταμένη των Γ.Α.Κ. Καρδίτσας, Νίκη Αγγελίνα-Φιλίππου και παρουσίαση του Ημερολογίου του συλλόγου από τις φιλολόγους Ελένη Παπαλοπούλου-Τσέργα και Έβη Σταφυλά. Το συντονισμό έχει αναλάβει η Προϊσταμένη των Γ.Α.Κ. Μαγνησίας, δρ. ιστορίας Αννίτα Πρασσά.
 Το Β΄ μέρος περιλαμβάνει απόσπασμα από «Το Μπουρίνι» του Μ. Καραγάτση, που θα αποδώσει ο ηθοποιός Βασίλης Μητσάκης, και θεατρική – χορευτική απόδοση του θέματος από μέλη του Συλλόγου και το χορευτικό του τμήμα, με χορούς αντιπροσωπευτικούς των διαφόρων πληθυσμιακών ομάδων που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή των Σοφάδων. Η παράσταση δίνει το μήνυμα της συναδέλφωσης και συνεργασίας όλων των κατοίκων μιας πόλης, ανεξαρτήτως καταγωγής.

Η Είσοδος θα είναι ελεύθερη. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου καλεί το κοινό να τιμήσει με την παρουσία του την παράσταση.
error: Content is protected !!