ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η σύγχρονη υποδούλωση της χώρας μας στις δυνάμεις του διεθνούς κεφαλαίου

Στην τρέχουσα περίοδο της ιστορίας της χώρας μας είναι αναμφισβήτητο ότι η εθνική μας κυριαρχία έχει καταλυθεί από τους δανειστές μας μέσω του ελέγχου της οικονομίας. Αυτό σχεδιάστηκε αρκετές δεκαετίες πριν. Ξεκίνησε με μορφή αχρείαστων δανείων που δεν προσέφεραν σε παραγωγικές επενδύσεις και αναλώθηκαν κατά κύριο λόγο από τους εκάστοτε κυβερνητικούς εκλεκτούς κηφήνες αλλά και αναπαράγοντας έναν ατέρμονα και αδιέξοδο καταναλωτισμό που άγγιξε και πλατεια λαϊκά  στρώματα και τα γαλούχησε σε έναν άλλο τρόπο ζωής: άκοπες ανέσεις, αλόγιστες δαπάνες, ξεπούλημα του παραγωγικού μας ιστού και αποδοχή του ξένου παράγοντα ως ρυθμιστή της οικονομίας μας. 
Τα αποτελέσματα σήμερα είναι  τα εξής:
  1. Έχει διαλυθεί η βιομηχανική μας παραγωγή
  2. Ο χώρος της βιοτεχνίας αποδομείται λόγω της υπερφορολόγησης και των τραπεζικων απαιτήσεων
  3. Η γεωργία και η κτηνοτροφία σχεδιάζονται εκτός συνόρων και το αποτέλεσμα είναι ότι η χώρα δεν έχει αυτάρκεια διατροφικών προϊόντων, ενώ οι παραγωγοί είναι χρεωμένοι
  4. Ο φυσικός και ορυκτός της πλούτος ξεπουλιούνται με αποικιοκρατικούς ρυθμούς και λεηλατούνται χωρίς κάποια έστω μικρά οφέλη για την ανάπτυξη του τόπου (χρυσός, υδρογονάνθρακες κ.α.)
  5. Η δημόσια περιουσία λίγο λίγο πέρασαν σε ξένα χέρια (λιμάνια, δρόμοι, αεροδρόμια, κρατικά εργοστάσια, δημόσιες εκτάσεις κ.α)
  6. Η ενεργειακή αυτονομία κομματιάστηκε και ξεπουλήθηκε (ΔΕΗ) και στο δρόμο αυτό βρίσκεται το ξεπούλημα του πόσιμου και αρδευτικού νερού
  7. Οι νέοι Έλληνες ζουν με αποδοχές σκλάβων ή από τις συντάξεις των γονιών και παππούδων, όσοι δεν αναγκάστηκαν να πάρουν τον δρόμο της ξενιτιάς
Έτσι λοιπόν, ελάχιστοι τομείς επαγγελματικής δραστηριότητας απέμειναν (Τουρισμός, Υπηρεσίες,  Ναυτιλία), οι οποίοι όμως δεν είναι αρκετοί για την ανάπτυξη της χώρας μας. 
     Σταδιακά γινόμαστε χώρα γερόντων, αφού οι νέοι δεν κάνουν οικογένειες ή μεταναστεύουν. Οι κυβερνήσεις που πέρασαν, όλες ανεξαιρέτως, συνεργάστηκαν με τους κατακτητές, είτε γιατί ταίριαζαν μαζί τους είτε γιατί βολεύτηκαν με την εξουσία και το νεοπλουτισμό. Είναι λοιπόν απολύτως βέβαιο ότι η κατοχή αυτή θα παραμείνει και θα εξαθλιώσει βαθύτερα την πατρίδα μας.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΟ
Η πόλη μας μετά τον πόλεμο αναπτύχθηκε γρήγορα λόγω κυρίως του λιμανιού, των προπολεμικών μικρών βιομηχανιών και βιοτεχνιών που εξελίχθηκαν, του φυσικού της κάλους και της εργατικότητας των ανθρώπων της. Οι βιομηχανικές ζώνες έσφυζαν από δραστηριότητα και τα βιομηχανικά της προϊόντα ταξίδευαν σε όλη τη γη. Η τοπική κοινωνία αναπτυσσόταν με παράλληλη φροντίδα και σεβασμό για το περιβάλλον. Έτσι έγιναν έργα για καλύτερη ποιότητα του πόσιμου νερού, για την προστασία του Παγασητικού κόλπου, για την επανασύσταση της λίμνης Κάρλας. Ταυτόχρονα, ακυρώθηκαν με αγώνες αρκετές προσπάθειες υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος, όπως η εγκατάσταση μεγάλων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων σε Αλατά και Νηές, η καύση ελαστικών αυτοκινήτων από την ΑΓΕΤ, η εγκατάσταση κεραιών πάνω από αυλές σχολείων, ενώ προστατεύθηκε το οικοσύστημα της Μπουρμπουλήθρας, διατηρήθηκε η γραμμική λεκάνη του Κραυσίδωνα κ.α. Οι αγώνες αυτοί ήταν πετυχημένοι γιατί δόθηκαν από όλους τους δημότες, συχνά με τη συνεργασία και το συντονισμό από την τοπική και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση.
    Σήμερα όλα έχουν καταρρεύσει. Τα εργοστάσια έκλεισαν, οι άνθρωποι εξαθλιώνονται, ενώ η επίθεση των νέων κατακτητών διευρύνεται. Το φυσικό περιβάλλον, ως πηγή πλούτου λεηλατείται –  αποψίλωση δασών, δημιουργία χωματερών, ελλιπής προστασία οικοσυστημάτων, καθυστέρηση στην εξέλιξη της διαχείρισης αποβλήτων κ.α. 
     Μέσα σε όλα αυτά μια κόλαση θανάτου απειλεί τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ στην πόλη μας, η καύση σκουπιδιών από εργοστάσια της περιοχής. Συγκεκριμένα, τα σκουπίδια από τους πράσινους κάδους θα καταλήγουν ως φθηνή καύσιμη ύλη στους απαρχαιωμένους κλιβάνους των βιομηχανιών, αποφέροντας περισσότερα κέρδη στις πολυεθνικές, την ίδια ώρα που θα σκορπούν διοξίνες και βαρέα μέταλλα στο αίμα των παιδιών μας. 
     Για την πόλη μας που ο καρκίνος θερίζει, το Υπουργείο Περιβάλλοντος νίπτει τας χείρας του. Σε επίπεδο νομαρχιακής οργάνωσης του κυβερνητικού κόμματος έχουν πραγματοποιηθεί τρεις συσκέψεις με την παρουσία βουλευτών και στελεχών του Υπουργείου. Στις συσκέψεις αυτές έγινε προσπάθεια να υποβαθμιστεί ο κίνδυνος που μας απειλεί, λόγω του γεγονότος ότι κυριαρχεί η στάση υποτέλειας στις πολυεθνικές, αλλά και λόγω άγνοιας του προβλήματος, εφόσον οι τρεις βουλευτές του νομού μας δεν παρευρέθηκαν σε καμία από τις τρεις επιστημονικές ημερίδες, που διοργανώθηκαν από το Μάρτιο του 2017 έως σήμερα στην πόλη μας. Αν ήθελαν πραγματικά να ενημερωθούν, θα μπορούσαν να έρθουν σε επαφή με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και την επιστημονική ομάδα του κου Μαρκάτου και κου Χριστόλη, όπως έκανε η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου προκειμένου να τους συμβουλευθεί. Τους προτρέπουμε να ενημερωθούν και να δράσουν-αντιδράσουν. Διαφορετικά θα είναι συνεργοί στη μαζική εξόντωση των παιδιών μας, ως φυσικοί ή ηθικοί αυτουργοί. Η επιδημιολογική μελέτη που ήδη έχει ξεκινήσει θα αποδείξει το μέγεθος του προβλήματος. 
     Η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρότι αρχικά δεν αντέδρασε, πρόσφατα τάχθηκε κατά της καύσης αστικών αποβλήτων. Επομένως, την καλούμε να σταθεί πιο αποτελεσματικά στην κορυφή αυτού του αγώνα. Από την άλλη, ο Δήμος Βόλου σχεδιάζει να παράγει αυτά τα καύσιμα και να τα προμηθεύει στις ενδιαφερόμενες βιομηχανίες. Αλίμονο! Με τον τρόπο αυτό ακυρώνει την υποχρέωσή του να εκσυγχρονίσει και να βελτιώσει το σχεδιασμό διαχείρισης αποβλήτων. 
     Η πόλη μας λόγω της γεωγραφικής και μορφολογικής της θέσης πνίγεται ήδη από τα τοξικά αέρια. Η παρουσία των διοξινών, των φουρανίων,  του πτητικού υδράργυρου, του θάλλιου και άλλων βαρέων μετάλλων θα κάνουν δραματική τη διαβίωση σε αυτό το θάλαμο αερίων. Η πόλη ΟΦΕΙΛΕΙ να αντιδράσει. ΤΩΡΑ! Ο Δήμος Βόλου ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να μπει μπροστά σε αυτό τον αγώνα που είναι μεγίστης σημασίας. Ο χρόνος που κυλά πιέζει αφόρητα και καλεί/προσκαλεί/προκαλεί τους ενεργούς πολίτες και τους φορείς να συναποτελέσουν έναν ανίκητο κορμό άρνησης και αντίδρασης στα σχέδια των πολυεθνικών, οι οποίες στο βωμό του κέρδους  βλέπουν όλους εμάς ως πειραματόζωα. 
     Θα υπενθυμίσω στο σημείο αυτό ότι και στην περίοδο της τουρκικής αλλά και της γερμανικής κατοχής της χώρας μας πολλοί συμβιβάστηκαν, βολεύτηκαν, ανέχτηκαν και συνεργάστηκαν για διάφορους λόγους. Κάποιοι όμως αντιστάθηκαν, πήραν τα βουνά, άφησαν τις ανέσεις, θυσίασαν τις περιουσίες αλλά και τις ζωές τους. Και τότε οι κυβερνήσεις των ντόπιων υποτελών τους κυνήγησαν, τους χλεύασαν, τους δίκασαν και τους εξόντωσαν. Στο τέλος όμως, αυτοί οι λίγοι νίκησαν. Ήταν οι πατριώτες που το έθνος μας τιμά σήμερα ως εθνικούς ήρωες. 
     Οι κ.κ. Τσίπρας, Καμμένος, Φάμελλος, Τσιρώνης, Μπαλλής, Μεϊκόπουλος, Παπανάτσιου και Χρυσοβελώνη έχουν ακόμη τον ελάχιστο χρόνο να βγάλουν το κεφάλι τους από την άμμο και να υπερασπιστούν το υπέρτατο αγαθό, τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ. 
     Για εμάς, τους απλούς αλλά ενημερωμένος πολίτες αυτός ο αγώνας είναι ιερή υποχρέωση, χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς μισόλογα, χωρίς σύνορα, χωρίς όρια. Έως το τέλος! 
Στέλιος Λημνιός

Μέλος της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου
error: Content is protected !!