Η πρόταση της ΔΑΣ ΟΤΑ για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

milonas

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γιατί διατηρεί όλο το νομοθετικό πλαίσιο που έφτιαξαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις και δεν δίνουν την δυνατότητα να γίνει διαπραγμάτευσης σε οικονομικά ζητήματα στην ΣΣΕ αλλά μόνο θεσμικά.
Όπως τονίζεται, “οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας αποτελούν μια κατάκτηση της εργατικής τάξης. Ο αγώνας για την δυνατότητα των συνδικάτων να διαπραγματεύονται τους όρους αμοιβής στην εργασία συνεχίζεται. Συμφωνούμε ότι πρέπει να υπογραφεί άμεσα η ΣΣΕ για τους συναδέλφους Αορίστου και Ορισμένου χρόνου. Η κάλυψη των συναδέλφων Ορισμένου χρόνου θα πρέπει να επεκταθεί όχι μόνο ως μέλη των Συλλόγων μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ αλλά και ως ισότιμα μέλη στην Ομοσπονδία.
Οι βασικοί άξονες της πρότασής μας για την Σ.Σ.Ε.  
1.Επέκταση του πεδίου εφαρμογής σε όλες τις δραστηριότητες των ΟΤΑ όπως προέκυψαν από το Καλλικράτη (Δήμοι ,ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, ΑΕ ,ΦΟΣΔΑ, ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΛΟΓΗΣ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΛΠ) καθώς και σ όλες τις μορφές εργασιακών σχέσεων που προκύπτουν από την συμμετοχή των ΟΤΑ σε διάφορα προγράμματα (ΟΑΕΔ,ΜΑΘΗΤΕΙΑ,ΑΝΤΙΤΙΜΟ,ΣΥΜΒ.ΕΡΓΟΥ)
2.Επέκταση της ειδικής ΣΣΕ (ωράριο ,άδειες) για το μόνιμο προσωπικό και στους ΙΔΑΧ ΙΔΟΧ με πρόσθεση ειδικοτήτων πχ μάγειρες, οικογενειακοί βοηθοί ,τεχνίτες κομπρεσέρ, χειριστές γεωργικών ελκυστήρων κλπ
3.Πλήρης ενσωμάτωση του καθεστώτος ειδικών αδειών των μονίμων και ΙΔΑΧ υπαλλήλων και για τους ΙΔΟΧ (άδεια ασθένειας τέκνου, υπεύθυνες δηλώσεις κλπ).
4.Εξομοίωση του ωραρίου των εργαζομένων παιδαγωγών σε βρεφικούς σταθμούς που λειτουργούν ως ΝΠΙΔ με το ωράριο του υπολοίπου παιδαγωγικού προσωπικού.
5. Εφαρμογή του εκπαιδευτικού ωραρίου στους γυμναστές.
6.Ένταξη και άλλων κατηγοριών στους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας (μάγειροι, οικογ.βοηθοί ,οικοδόμοι, ψυκτικοί κλπ ).
7.Αναγνώριση εργατικού ατυχήματος και επαγγελματικής ασθένειας με πλήρη κάλυψη σε όλες τις κατηγορίες εργαζομένων. Τεχνικοί ασφαλείας και γιατροί εργασίας σε όλους τους ΟΤΑ.
8.Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού με νομοθετική ρύθμιση αφού ήδη μια σειρά από αποφάσεις δικαστηρίων κρίνουν ως αντισυνταγματική τη περικοπή.
9.Για τις συμβάσεις των συναδέλφων ΙΔΟΧ οι οποίοι εργάζονται με βάση τις διατάξεις του άρθρου 24 του νόμου 4479/2017 ισχύουν οι προβλέψεις του άρθρου 40 του νόμου 3986/11.

Facebook Comments

error: Content is protected !!