Επτά κακουργήματα για την υπόθεση της ΑΕΠΙ

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Εξηγήσεις ενώπιον του ανακριτή για βαρύτατα αδικήματα θα κληθούν να δώσουν οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της ΑΕΠΙ για την οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη για επτά κακουργηματικές πράξεις.
Μετά από πολύμηνη έρευνα, η Εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, υπεξαίρεση από κοινού από εντολοδόχο, απάτη από κοινού, απιστία από κοινού, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα χρήματος), ανακριβή απόδοση ΦΠΑ και φοροδιαφυγή με αφορμή την «τρύπα» περίπου 30 εκατομμυρίων ευρώ που, σύμφωνα με τους ελέγχους, διαπιστώθηκε στα οικονομικά της εταιρείας διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων. 
Βασικοί πρωταγωνιστές στην υπόθεση φέρονται τα μέλη της οικογένειας Ξανθόπουλου αλλά και εκπρόσωποι στο Δ.Σ. που είχαν εκτελεστικά καθήκοντα. Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή αναφορά του υπουργείου Πολιτισμού στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σχετικά με την άρνηση της ΑΕΠΙ να δεχθεί διαχειριστικό έλεγχο και στο στόχαστρο του εισαγγελέα μπήκε η περίοδος από το 2003 ως το 2017.
Κατά τη διάρκεια της κατεπείγουσας έρευνας που διενεργήθηκε πραγματοποιήθηκε φορολογικός έλεγχος για τις χρήσεις 2010-2015, με κατάσχεση όλων των βιβλίων και στοιχείων της ΑΕΠΙ ενώ έγιναν έφοδοι στα γραφεία της εταιρείας. 
Επιπλέον, στη δικογραφία περιλαμβάνονται πορίσματα ελέγχων ορκωτών λογιστών που κάνουν λόγο για σκανδαλώδη διαχείριση. Η ΑΕΠΙ, μάλιστα, φέρεται το 2016 να επιχείρησε να μεταφέρει την έδρα της στην Κύπρο.
error: Content is protected !!