ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λουκάς Παπαδήμος: Μετακόμισε στο εξωτερικό για… να γλυτώσει τη ζωή του!

milonas 728x120

Το απόγευμα της 26ης Μαΐου 2017, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, πρώην διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος,  αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πρώην πρωθυπουργός και ενώ μετέβαινε στην οικία του, άνοιξε έναν φάκελο της αλληλογραφίας του, ο οποίος δεν είχε ελεγχθεί και  ήταν παγιδευμένος, με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη. 
Από την έκρηξη είχε υποστεί πολλαπλά τραύματα στον θώρακα, στην κοιλιά και στους μηρούς. Ήταν ξεκάθαρα μια τρομοκρατική επίθεση!
Τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκε από κενά στα μέτρα ασφαλείας του,  ασφάλεια που του παρείχαν κρατικοί λειτουργοί, 
Τρομοκρατική επίθεση που τον οδήγησε σε νοσηλεία 35 ημερών με θλαστικά, ακουστικά και ισόβια ψυχολογικά τραύματα (και ας μην ανακοινώθηκαν…).
Στην πορεία και όταν επέστρεψε για ανάρρωση στην οικία του,  αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν καταδρομική επιχείρηση στο σπίτι του στο Ψυχικό, όπου τα μέτρα φρούρησης θεωρούνταν δρακόντεια,  και θα έπρεπε να είναι έτσι μετά την τρομοκρατική επίθεση που είχε δεχτεί, έβαψαν τα πεζοδρόμια, πέταξαν τρικάκια και αναστάτωσαν και φόβισαν  τη γειτονιά.
Για ακόμη μια φορά η αστυνομία ανίκανη να αντιδράσει,  παρακολουθούσε τους αντιεξουσιαστές να κάνουν… περίπατo!
Μετά λοιπόν και από αυτό το κρούσμα,   ο  κ. Παπαδήμος παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο της Ακαδημίας Αθηνών στον διάδοχό του, και έτσι ολοκλήρωσε  τις υποχρεώσεις του στην Ελλάδα,  ζώντας πλέον μετά της συζύγου του,  μεταξύ Νέας Υόρκης, Βοστώνης, Ολλανδίας (τόπος καταγωγής της συζύγου του), Βερολίνου και Βρυξελλών.
Για ακόμη μια φορά η αστυνομία και το Ελληνικό κράτος παρουσιάζονται ανίκανοι να προστατεύσουν ένα θύμα τρομοκρατίας, αναγκάζοντας το σε εκπατρισμό.
Αλήθεια όταν ένας άνθρωπος με τόσες ιδιότητες όπως ο Λουκάς Παπαδήμος δεν έχει καμία προστασία και η ΕΛ.ΑΣ στέκεται στην άκρη ως θεατής,  ανίκανη να του την παρέχει, πόση ασφάλεια μπορεί να αισθάνεται ένας απλός πολίτης; 
*Πως ο οποιοσδήποτε πολίτης θα απευθυνθεί στην αστυνομία και θα ζητήσει προστασία, όταν γνωρίζει εκ των προτέρων ότι δεν μπορεί να του την παρέχει;
*Πως οποιοσδήποτε πολίτης θα καταγγείλει φαινόμενα διαφθοράς ή οτιδήποτε άλλο,  όταν γνωρίζει εκ των προτέρων πως είναι απροστάτευτος;
Αλήθεια, αισθάνονται περήφανοι στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ;
Αισθάνονται περήφανοι που δεν έχουν την ικανότητα να προστατεύσουν ένα θύμα τρομοκρατικής επίθεσης;
Μήπως τελικά αυτός είναι ο στόχος “κάποιων” και επιτυγχάνεται με την ανυπαρξία του κράτους και τον παροπλισμό της ΕΛ.ΑΣ;
Να εγκαθιδρυθεί ο φόβος μέσα μας και να μην υπάρχει αντίδραση;
Το κράτος διά των οργάνων του, υπό την καθοδήγηση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του αρμοδίου υπουργείου,  πρέπει να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών, ώστε αυτοί να διαβιούν απρόσκοπτα. 
Στην Ελλάδα σήμερα, δυστυχώς αυτή η διασφάλιση δεν υπάρχει!
Άγγελος Αγραφιώτης
Μέλος της Γραμματείας 

του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ
error: Content is protected !!